intrerupere de sarcina
Sunt ingrijorata!
In urma cu 10 zile am facut o intrerupere de sarcina, prin metoda cu aspiratorul. Inca mai am usoare sangerari si ma intreb daca este normal. Este prima data cand trec prin experienta asta (si sper din tot sufletul sa fie si ultima), asa ca sunt nitel speriata. Din ce am mai citit pe net am aflat ca in cazul acestei forme de intrerupere de sarcina (cu aspirare), sangerarile nu ar trebui sa fie mai mult de 5 zile. Sunt eu un caz mai special sau e ceva in neregula?
Dati-mi si mie un raspuns, va rog, ca sunt foarte nelinistita si ma gandesc la ce e mai rau. O sa merg si la medic saptamana viitoare, insa pana atunci as avea nevoie de ceva lamuriri de la cele care au mai trecut prin asta.
Va multumesc anticipat.
Raspunsuri
danangie spune:
TISINA intra la ASTEPTAND UN INGERAS IN VIATA NOASTRA....la subiectul: DUREREA UNEI PIERDERI DE SARCINI. Acolo vei gasi un grup de fete minunate care din pacate au trecut si ele prin acest necaz si poate se va gasi vreuna care sa-ti explice......si eu am pierdut sarcina acum 2 saptamni.....dar habar nu am cum mi-au facut ca m-au adormit. Eu am avut sangerari o zi jumate. Te asteptam la subiectul care l-am scris mai sus. Multa sanatate si putere.
Acu'.....imi vine in minte.....ai facut intrerupere de sarcina de buna voie? Ca daca e asa.......subiectul ala e pentru fetele care-si doresc un copil....si l-au pierdut.....
POZELE MELE
Liana30 spune:
Tisina nu stiu de ce ai facut interuperea si cat avea sarcina..dar vreau sa;ti spun ca eu am pierdut o sarcina la 16 saptamani ..nu mi s'a oprit sangerarea deloc..in a 10 zi am facut o endometrita hemoragica de era sa mor..m'au chiuretat din nou..nu e de gluma..nu astepta pana sapatamana viitoare..mergi cat mai repede la dc..eu am pierdut mult sange ..si nici acum dupa aproape o luna nu mi'am revenit..
nu vreau sa te sperii..dar pt linistea ta si sanatatea ta e mai bine sa mergi cat mai repede la doctor..
numai bine iti doresc..
Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!
Putin cu putin se aduna marea...
"Nimic nu-i imposibil!"
Nasica
ainia spune:
Scuze, poate sunt putin off topic, insa trebuie sa te intreb, Liana, ce inseamna endometrita hemoragica??? Sa-ti si spun de ce intreb...In urma cu 7-8 ani , la prima sarcina , sarcina s-a oprit din evolutie
. A urmat, bine-nteles chiuretajul, insa la 2-3 saptamani dupa am avut hemoragie puternica, exact cum spui tu Liana, era sa mor.A urmat un al doilea chiuretaj
. Mi s-a spus "avort incomplet". Nici in ziua de azi nu stiu ce s-a intamplat exact, cineva mi-a zis ca as fi avut sarcina gemelara si ca ar fi scos doar un embrion, celalalt ramanand inauntru si provocand hemoragia aceea puternica cu cheaguri mari de sange, mai rau decat la o nastere. De aceea intreb, ce este aceea endometrita hemoragica ???
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
loredana2580 spune:
Buna seara Tisina!
Nu-ti pot spune decat un singur lucru: sangerarea ta chiar si in a zece-a zi nu este normala!!!
Sfatul meu pana ajungi la doctor este sa te duci la farmacie si sa iei ERGOMET.Este indicat dupa intreruperile de sarcina fie ele de orice gen,cu chiureta sau aspiratorul.
Iti urez bafta si nu sta k nu-i de gluma! Asteptam vesti de la tine!
PS:Knd te duci la farmacie, explica-i ce ti s-a intamplat, k altfel s-ar putea sa nu iti elibereze ergometul!
Te pup si multa bafta!
Onetzica spune:
Normal era sa-ti recomande medicul obligatoriu ERGOMET. Si eu am pierdut o sarcina iar sangerarile m-au tinut cateva zile. Nu era sangerare abundenta dar Ergomet ajuta mult la eliminare. Cel mai bine ar fi sa te duci la medic.
Tisina spune:
dragele mele,
multumesc mult de raspunsuri. Sa stiti ca am sunat-o pe doctorita (cu intentia de a ma programa dupa ce vorbesc cu ea) si mi-a raspuns cam in doi peri. Adica eu ma vait ca am sangerari iar ea ma intreaba ceva de genul: "da, si?", dupa care eu o iau de la capat cu povestea, ca au trecut 10 zile si inca mai sangerez si o intreb daca e normal. Ma intreaba la randul ei daca am hemoragie, si cand ii zic ca am foarte putin, cateva picaturi (cat sa fiu nevoita sa pun zilnic tamponas din ala subtire), imi zice ca e normal si ca nu am de ce sa ma duc la cabinet daca sangerarile nu sunt insemnate cantitativ, si ca trebuie sa am rabdare, ca va trece de la sine.
Trebuie sa recunosc ca nu sunt foarte multumita (nu zic ca poate nu o avea dreptate), mai ales ca m-a cam deranjat tonul ei, de parca nu as avea alta treaba decat sa o tin la telefon de vorba.
Acum va cer iarasi parerea, ca eu sunt prea bulversata ca sa mai pot lua o hotarare (mai ales ca imi e teama sa nu patesc la fel, adica sa fiu considerata neserioasa sau bolnava inchipuita): sa caut alt medic, sau sa mai astept sa vad daca nu are dreptate?
A mai fost cineva dintre voi in situatia de a avea usoare sangerari asa de mult timp dupa o intrerupere de sarcina? Ca nu mai stiu ce sa cred.
Cat despre Ergomet, nu stiu care o fi varianta chinezeasca (daca exista) iar din tara imi e imposibil sa fac rost in timp util, asa ca nu am decat sa ma las pe mana medicilor locali.
Inca o data va multumesc anticipat si astept parerile voastre.
Sanatate multa tuturor!
irinabobe spune:
eu am avut sangerari asa usoare 10 zile. am fost la medic si diagnosticul era de endometrita hemoragica. adica mai ramasese acolo un rest mic care a necesitat o rechiuretare. parerea mea este sa te duci la inca un medic. mai bine sa fii sigura ca e totul ok decat sa ai probleme dupa aia. am uitat sa precizez nu aveam dureri, nu aveam febra, doar cele cateva picaturi.
pitzinuca spune:
am facut si eu o intreruoere de sarcina acum cca 6 ani. tot prin aspirare, si aveam mai mult de 8 saptamani. doctora mi-a spus ca e mare si totusi mi-a facut prin aspirare. in afara ca am simtit tot, dr s-a cam grabit, ca o aspteptau si pe ea copilasii proprii sa le faca cartofi prajiti (vorbea la mobil). am avut sangerari si dureri groaznice, dupa 3 zile m-am dus la ecograf, arata sarcina de cca 6 saptamani. mi-a dat tratament cu antibiotic dupa care am mai facut un chiuretaj, cu o dr cu o mana minunata.de sarcina aceea imi pare rau si acum
tisina, du-te urgent la dr, la o eco, sa vezi ce se intampla.
sanatate!
b
loredana2580 spune:
Salut!
Ce ai mai facut? Ai fost la doctor? Nu ai mai postat nimic de ieri...!
Sper k iti este bine..., si asteptam vesti! Te pup si bafta!
spic de grau spune:
Tu ai vorbit cu ginecoloaga sau cu medicul de familie?
Daca vezi ca ginecoloaga nu vrea sa te primeasca in urgenta, asa cum ar fi normal, du-te la spital, in urgenta.
Si cere sa iti faca o ecografie Doppler. In felul asta vor vedea daca a mai ramas un rest, sa nu te bage la chiureta degeaba!
Insa neaparat cere Doppler - la cel obisnuit nu se observa.
Mie mi-au uitat bucati de placenta dupa cezariana, si doar Doppler-ul a aratat ca mai era ceva acolo!
Si vezi ca pastilele gen Ergomet, pot face treaba la fel de bine ca si chiureta, ptr ca provoaca contractii violente ale uterului. Singura contra-indicatie e uterul proaspat taiat (gen cezariana).
Hai pup! Si fugi la spital!
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)