in cazul unui singur ovar

in cazul unui singur ovar | Autor: rhiana

Link direct la acest mesaj

Buna ziua dragelele mele!Revin cu un subiect care ma framanta ca sa nu spun de fapt ca ma obsedeaza.De 2luni de cand m-am operat si am ramas fara un ovar ma chinuie o groaza de intrebari.Voi cum v-ati simtit in timp(cele cu problema asemanatoare bineinteles),ati avut dereglari menstruale,sau alte probleme de genul asta?Eu nu pot lua anticonceptionale si ma gandesc la bietul meu ovar care trebuie sa functioneze singur!Din pacate nu am cu cine vb despre toate astea ,ca ma demoralizeaza si mai tare reactia celor din jur.Dr care m-a operat imi spune ca nu s probleme dar experienta voastra m-ar ajuta mai mult.Imi cer scuze daca dramatizez dar simt nevoia sa ma descarc cumva.Va multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Draga Rhiana,
sunt in situatie asemanatoare... in 2000 mi-a scos un ovar polimicrochistic cu un chist hematic spart+complicatiile aferente:(
Chiar daca m-am simtit intr-un fel lipsita de feminitate, m-am simtit incapabila sa mai fac copii, totusi dupa operatie ciclul meu era foarte regulat. Am luat anticonceptionale vreo 4 luni, insa nu le-am suportat, si am intrerupt tratamentul. Dupa un an de la operatie am ramas gravida... de atunci ma consider o persoana intreaga, nu mai sunt complexata din cauza lipsei unui ovar.
"bietul" celalalt ovar functioneaza si de atunci asa cum trebuie, parca ar fi doi:)

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhiana spune:

Multumesc pt raspuns gabi!multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Sora mea e conceputa tot cu un ovar si e bine merci sanatoasa, tare-mare!
Sanatate multa si bafta:))!

mami de Calin rasfatzat:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meb spune:

Am avut o colega de grupa care a fost operata si a ramas cu un singur ovar la 18 ani, cand inca era virgina. Acum are 2 copii, o familie reusita. O sa fie bine, nu te ingrijora. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Mama l-a nascut pe fratele meu avand un singur ovar.
Eu am ramas doar cu un ovar acum 5 ani. De atunci iau anticonceptionale (nu am avut niciodata probleme cu ele) si toate analizele si ecografiile au iesit perfect.Ciclul este "ceas" (nici inainte de operatie nu am avut probleme oricum)..adica stiu ca vine "sambata pe la 9"
Nu ai de ce sa iti faci probleme.Absenta unui ovar nu este suficienta pentru a te impiedica sa poti avea copii si eu sunt extrem de optimista ca daca ar fi vreo problema, in nici un caz nu ar fi asta!
Iar reactia celor din jur....eu nu stiu nici macar un singur caz in care lipsa unui ovar sa fi fost o problema in a avea copii..si sunt multe fete si pe forum cu aceeasi "problema" si cu copii...da pe search si cred ca o sa gasesti mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Iti raspund si aici ... nu e nicio problema sa ai un singur ovar, doar o mai mare atentie spre controalele regulate la med.ginecolog.
Eu ma simt la fel si asa, nu m-a afectat deloc operatia.
Multa sanatate !

Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

Si eu stiu pe cineva cu un singur ovar, care a ramas insarcinata fara probleme, si e sanatoasa tun...ba din contra, eu am inteles ca organismul compenseaza, si sansee de a ramane insarcinata se dubleaza...ca sa vezi cat de minunata e natura asta....oricum, multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Si eu cunosc perosane care au ramas insarcinate cu un singur ovar si au copii frumosi si sanatosi...eu din pacate nu mai am niciunu'....

"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhiana spune:

Va multumesc frumos pt raspunsuri!!!!

Mergi la inceput