am doi pui - cel mare are 1 an si jumatate, iar cel mic e mic de tot - 1 luna si jumatate. Ma gandesc inca de pe acum la ce gradi sa inscriu puii, pentru ca lasatul in grija bunicilor iese din discutie din motive intemeiate. Inca nu m-am hotarat - oscilez intre waldorf (imi place sistemul) si gradi germana. Asta seara am aflat(de la cunostinta mea 'google') ca din toamna anului 2007 se va deschide o gradi germana lutherana, ce tine de biserica lutherana.
off topic
Noi insa suntem ortodocsi. Eu practicanta mai putin, cred in Dumnezeu, insa nu ma duc in bis. ortodoxa, nu pup icoane, nu simt asta, eu cred intr-un Dumnezeu plin de iubire, care nu pedepseste, care e prietenul meu>
revin.
am vazut site-ul de prezentare - www.kiga.ro - si sunt tare incantata de ce prezinta ei acolo. Noi, parintii, nu suntem vorbitori de limba germana, insa mi-ar placea mult daca kupiii ar urma ulterior si scoala germana.
Voi ce parere aveti?
ati inscrie copilul la o astfel de gradi?
Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut
Alia, eu sant vorbitoare de germana si sant si lutherana (parintii mei sant die Ardeal). Eu am primit acasa de la biserica o scrisoare cu prezentarea gradinitei.
Nu cred ca este obligatoriu sa fiti lutherani, cum nici la gradi catolica nu sant inscrisi numai copii catolici. Nu stiu cum e cu germana, daca e conditie de inscriere sau nu.
Cristi al meu este acum la o gradi de stat, in apropierea casei si aici va ramane si anul urmator. Pentru mine e mult prea departe gradi asta, plus ca nici nu o fi chiar ieftina... de pret inca nu se stie nimic.
Iar referitor la scoala germana... nu mai are de mult prestigiul de alta data, acum sant numai fitze si teribilisme acolo. Nici nu ma gandesc sa-mi inscriu copilul acolo. Limba germana da, e foarte bine sa fie vorbita (stiu din proprie experienta
) - la asta "lucram" acasa :))
Ingrid si Cristi 4 ani si 2 luni
Ingrid, multumesc pentru raspuns. Cristi are noroc cu tine, ca vb germana, din pacate noi nu... Oricum Vladut are de-abia 1,6 ani, mai avem timp sa ne gandim.
Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut