Sunt si mamici care nu simt ca vor sa alapteze???
Raspunsuri - Pagina 4
Gabi_K spune:
Bird, nu cred ca e de la acel bond.
La noi la maternitate exact asta-i procedura... bondul oricum nu se creeaza in clipele de dupa nastere, e ceva instinctiv. Insa nu inteleg un lucru, daca asistenta nu ti-a adus copilul, de ce nu ai mers tu dupa copil?
Bun, nu suntem toate la fel, dar cand simti o repulsie fata de ideea sa-i dai ce e mai bun copilului, mi se pare ca nu e o.k., poate data viitoare ar trebui sa vorbesti cu cineva de la LLL, sau cu un psiholog, inainte de nastere... asta spre binele copilului tau.
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Totul despre alaptat!
pisi_ella spune:
Pai nu suporta comparatie...fie ca nasti natural sau prin ceza, rezultatul e acealasi: ai adus bb pe lume, ai devenit mamica. Nu conteaza CUM il nasti, pe unde iese, astea-s detalii...ci conteaza ca l-ai facut, ca ai dat viata unui omulet. Insa in ceea ce priveste alaptatul...e altceva. Laptele de mama e primul mare dar pe care-l dam copilasului, e de neinlocuit, e zestre de sanatate pentru toata viata si, in plus, constituie baza unei frumoase si solide legaturi intra mama si copil. Si e pacat sa n-o facem...pierdem tare mult daca n-o facem...si noi, si copilul.
Dar eu nu-s inversunata, Doamne fereste! Nu le comdamn pe acele mame. Simt putina dezamagire...atat. Desi...fiecare cu treaba ei. Numai ca nu ar trebui sa zica NU din prima. Macar sa incerce sa vada cum e. Caci, dupa ce trec durerile din prima luna, e cel mai frumos lucru de pe pamant! 
Bird70,
Imi pare tare rau ca s-a intamplat asa! Nu esti de judecat, Doamne fereste, nu TU, ci oamenii de specialitate cu care ai avut de-a face la vremea respectiva si care nu te-au indrumat. Dar nu mai are importanta acum! Important e ca ai o familie frumoasa, ca-ti cresti copiii cu multa dragoste, ca-s sanatosi. Asta conteaza! UIte inca o 
!
Si da, asa e...maternitatile din Romania nu incurajeaza acest "bonding" (acum aflu acest termen). Eu am nascut la Giulesti, prin cezariana, de doua ori. Stiti si voi cum e la Giulesti...e maternitate pe stil vechi, copiii stau separat de mame...Si daca ai nascut prin ceza, tre' sa si urci un etaj din 3 in 3 ore sa alaptezi!
Cine a avut ceza, stie ce inseamna sa urci scari (si nu putine) in primele zile dupa operatie
. Dumnezeu m-a ajutat si am trecut peste toate impedimentele, am avut vointa sa alaptez, le-am dat cat am putut mai mult...Nu spun ca n-a fost greu la inceput. Mai ales la primul... A fost infiorator de greu! Ma dureau sanii INGROZITOR! In primele 2-3 saptamani plangeam cand o puneam la san
, asa de tare ma durea. Dar imi muscam limba si-mi ziceam ca o sa treaca...si a trecut! Dup'aia...a fost minunat!![]()
Haideti sa nu certam, nimeni nu condamna pe nimeni, doar ne spunem punctul de vedere, fiecare e libera sa faca cum crede! Oricum, MAME suntem toate si ne iubim copiii mai mult decat orice pe lume! 
Uitati cate un buchet de 

la toate mamele, fie ca au alaptat sau nu!
quote:
Originally posted by Theiuta
Din simpla curiozitate: De ce suntetzi atat de inversunate impotriva mamelor care nu vor (din cauze mai mult sau mai putzin obiective) sa alapteze? Mie mi se pare o alegere f personala si am prietene care au alaptat copiii pana la 2 ani iar altele care n-au alaptat de loc... dar nu simt/vad nici o diferentza in felul plin de dragoste si devotament in care se poarta cu copiii lor...
Lorelai
http://community.webshots.com/user/lorelaim
Chiar asa! De cite ori se posteaza un subiect pe forum despre alaptare, fetele care alapteaza/au alaptat devin foarte inversunate in ceea ce priveste pe cele care nu o fac/nu au facut-o.
Ca si la cezariana versus nastere naturala.
Theiuta
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
poze cu Nicolas
[/quote]
_Ella,
Emma &
MateiEmma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by J G
Eu inca din adolescenta aveam oroare de alaptat. Stiu de ce dar nu s-a putut rezolva.
Si evident, cum se intampla, am avut probleme - nu detaliez ca au fost nasoale rau. La 3 luni am introdus laptele praf si am pastrat o masa de lapte de san pana la 6 luni, pt imunitatea Carlei.
Insa ce vroiam sa spun: presiunea este enorma pt mamici sa alapteze, aici pe forum am vazut uneori posturi de-a dreptul isterice. Iar mamicile ca mine sde simt vinovate si actioneaza impotriva vointei lor si nu cred ca e bine. NU e chiar o crima sa nu iti placa sa alaptezi si sa decizi sa dai copilului lapte praf.
Dupa cum spunea cineva mai sus, cele mai importante sunt dragostea, grija, atentia.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Lumea medicala (adica, "desteptii" aia care nu au altceva mai bun de facut decat sa vina cu idei care sa contrazica "instinctul mamei") a hotarat ca hipogalactoreea reala (adica lipsa laptelui) este o afectiune foarte rara si ca, de fapt, orice femeie sanatoasa, fie ca a nascut prin cezariana sau nastere naturala, este perfect capabila sa alapteze exclusiv bebelusul in primele 6 luni de viata.
Este la fel de adevarat ca FARA CUNOSTINTE SI FARA SUPORTUL EXTERN (inca din primele minute de viata) acest lucru este imposibil de realizat.
Stau insa si ma intreb, acum 100 de ani, ce s-ar fi facut mamicile care nu aveau nici vaca (sau alt animal care sa produca lapte) si nici lapte formula: alegeau sa aiba sani frumosi si nopti cu 10-12 ore de somn linistit sau sa nu le moara copilul de foame?
Iertati-ma dar eu personal, pentru mamele care din EGOISM si din alte motive asemanatoare (de genul, sa nu isi strice sanii, sa nu aiba restrictii alimentare, sa poata sa fumeze 2 pachete de tigari, sa doarma linistite noptile, sa nu fie obligate la domiciliu fortat - vezi MONICA COLUMBEANU sau alte modele asemanatoare) aleg sa nu alapteze nu am nici o intelegere si nu mi-e rusine sa le numesc mame denaturate.
Pe de alta parte, sunt perfect de acord ca in maternitati si printre pediatrii inca sunt multe lipsuri in materie de sustinere a alaptatului (incalificabile) si care trebuie obligatoriu corectate. Problema e ca eu nu pot face acest lucru, in schimb, pot sa scriu pe acest forum.
Poate cine stie, cineva ma citeste si hotareste ca am dreptate si, in consecinta alege sa arunce la chiuveta biberonul cu formula si sa isi tina copilul 24 din ore din 24 la san.
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
pisi_ella spune:
Gabi_K, Bird30 avea doar 19 ani cand a nascut primul copil. Era si ea un copil...putin mai mare. Nu mai au rost acum reprosurile. Oricum nu se mai poate schimba nimic. Nu ea a fost de vina, ci personalul medical specializat. Ar trebui sa se acorde mai multa atentie lauzelor.
Nici la Giulesti nu-ti dadeau prea multe informatii...Eu am avut noroc si mi-au raspuns la toate intrebarile...Dar ele nu se bagau sa-ti zica fara sa intrebi. Si cum unele mame erau poate mai timide...cine stie. Si erau si asistente care tipau si vorbeau urat cu mamele lauze Niste vaci frustrate, care n-au ce cauta in maternitati...si totusi sunt peste tot. Pai nu te simti ca dracu' si-ti vine sa te dai cu capu' de pereti?! Oricum lauzia se invecineaza uneori cu nebunia...daramite sa mai tzipe unul si altul la tine?!
Ba eu zic ca are importanta bondingul...uite, la Giulesti, erau mame cu ceza care nu s-au dus in prima zi DELOC sa-si vada copilul si sa-l alapteze, ma crezi?? Zaceau in pat si se vaitau, prima zi la salon. Asta pentru ca trebuiau sa urce un etaj...si era fff greu cu operatia. Ma rog, era si lift, dar si liftul era departe...Si eram sfatuite sa nu urcam cu liftul, ci cat mai mult pe jos, caci asa te refaci dupa operatie, cu multa miscare. ERa infiorator de greu! Cand urci scari dupa cezariana ti se pare ca se sfasie burta, nu alta!
Mie Dumnezeu mi-a dat putere si am urcat la copii din prima zi...desi era taaarrreee greu...dar cand ii vedeam si ii puneam la san...se stergeau toate durerile!
Inafara de asta...mergi la copil doar sa-l alaptezi si atat. Nu ai timp sa-l studiezi, nu il schimbi, nu-l ingrijesti, nu nimic. Apoi ajungi cu bb acasa si te uiti la proasta la el si nu stii cum se face una, alta. Asta la primul copil. Eu una m-am descurcat, desi am avut si eu crize de plans. Dar sunt mame mai sensibile care clacheaza.
Nu zic nu, sunt si avantaje in a sta separat de copil, mai ales daca ai ceza, si mergi ff greu si-ti ia 5 minute sa cobori din pat. Te odinhesti, te menajezi mai mult. Asa zic doctorii. Si totusi...daca stau si ma gandesc bine...cred ca te refaci mai repede langa copil. Factorul psihic e foarte important! Uiti de durere! Nu v-am spus ca atunci cand mergeam sa-i alaptez, parca nici nu mai simteam operatia? Ma rog...erau durerile alea de retractie e uterului care se simt in timpul alaptarii, dar p'astea le simte orice mama.
_Ella,
Emma &
Matei
Emma-Andreea, minunea mea....
pisi_ella spune:
Nu cred totusi ca sunt printre noi, aici, pe forum, mamici care chiar nu au vrut sa alapteze, din motive egoiste, cum sunt cele enumerate de tine. Cel putin, imi place sa cred ca nu-s...
Sunt celelalte cazuri...cand au aparut unele probleme care au pus prematur capat alaptarii. Probleme care puteau fi rezolvate, daca mama avea mai mult sprijin din diverse parti.
quote:
Originally posted by Sheannampquote:
Originally posted by J G
Eu inca din adolescenta aveam oroare de alaptat. Stiu de ce dar nu s-a putut rezolva.
Si evident, cum se intampla, am avut probleme - nu detaliez ca au fost nasoale rau. La 3 luni am introdus laptele praf si am pastrat o masa de lapte de san pana la 6 luni, pt imunitatea Carlei.
Insa ce vroiam sa spun: presiunea este enorma pt mamici sa alapteze, aici pe forum am vazut uneori posturi de-a dreptul isterice. Iar mamicile ca mine sde simt vinovate si actioneaza impotriva vointei lor si nu cred ca e bine. NU e chiar o crima sa nu iti placa sa alaptezi si sa decizi sa dai copilului lapte praf.
Dupa cum spunea cineva mai sus, cele mai importante sunt dragostea, grija, atentia.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Lumea medicala (adica, "desteptii" aia care nu au altceva mai bun de facut decat sa vina cu idei care sa contrazica "instinctul mamei") a hotarat ca hipogalactoreea reala (adica lipsa laptelui) este o afectiune foarte rara si ca, de fapt, orice femeie sanatoasa, fie ca a nascut prin cezariana sau nastere naturala, este perfect capabila sa alapteze exclusiv bebelusul in primele 6 luni de viata.
Este la fel de adevarat ca FARA CUNOSTINTE SI FARA SUPORTUL EXTERN (inca din primele minute de viata) acest lucru este imposibil de realizat.
Stau insa si ma intreb, acum 100 de ani, ce s-ar fi facut mamicile care nu aveau nici vaca (sau alt animal care sa produca lapte) si nici lapte formula: alegeau sa aiba sani frumosi si nopti cu 10-12 ore de somn linistit sau sa nu le moara copilul de foame?
Iertati-ma dar eu personal, pentru mamele care din EGOISM si din alte motive asemanatoare (de genul, sa nu isi strice sanii, sa nu aiba restrictii alimentare, sa poata sa fumeze 2 pachete de tigari, sa doarma linistite noptile, sa nu fie obligate la domiciliu fortat - vezi MONICA COLUMBEANU sau alte modele asemanatoare) aleg sa nu alapteze nu am nici o intelegere si nu mi-e rusine sa le numesc mame denaturate.
Pe de alta parte, sunt perfect de acord ca in maternitati si printre pediatrii inca sunt multe lipsuri in materie de sustinere a alaptatului (incalificabile) si care trebuie obligatoriu corectate. Problema e ca eu nu pot face acest lucru, in schimb, pot sa scriu pe acest forum.
Poate cine stie, cineva ma citeste si hotareste ca am dreptate si, in consecinta alege sa arunce la chiuveta biberonul cu formula si sa isi tina copilul 24 din ore din 24 la san.
_Ella,
Emma &
MateiEmma-Andreea, minunea mea....
szivarvany spune:
In 2004 in maternitatea din Oradea nimeni nu m-a intrebat daca vreau sa vad copilul, daca vreau sa alaptez, NIMIC. Am cerut sa-mi aduk bb sa-l vad, asta dupa ce-mi reveneam din anestezie, iar a doua zi m-am dus sa o vad si am intrebat daca pot sa o pun la san, la care marii experti au zis ca nici vorba, k nu iese nimic. Abia a treia zi, cand am iesit de la reanimare, am cerut sa fiu trezita din 3 in 3 ore sa merg la alaptat, altfel nici draqu` nu-ti zicea nimic. Acolo doamnele asistente urlau la noi k s`tem tampite de hu stim sa tinem copilul si sa-l alaptam. Ca deh, studiezi la scoala asa ceva ... A fost ingrozitor. Si nu stiu dc, cu cat vroiam mai mult sa alaptez sa fie bine, cu atat ma trezeam mai singura si mai neajutorata.
Sper ca peste cativa ani, daca reusesc sa devin din nou mama, sa fie alte conditii ...
Daria &
www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
bird70 spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
EXACT! Hai sa nu punem atunci toata presiunea alaptatului pe umerii bietei femei care abia a nascut si se confrunta cu probleme hormonale, depresie post-natala, lipsa somnului, ajustarea la un nou stil de viata, dureri de sani, eventual a trecut si printr-o nastere traumatizanta (cum se intampla destul de des in Romania). Alaptatul este foarte important dar nu poti sa imbunatatesti situatia facand mai mare presiune pe femei. Unde este suportul extern? Unde este interesul pentru promovarea bonding-ului in maternitati, unde este mediul intelegator si personalul cu tact si cunostinte relevante? Daca spui ca succesul in alaptare nu poate fi obtinut in lipsa cunostintelor si suportului extern, atunci e inutil sa faci presiune pe niste femei deja subrede (ca de asta renunta la alaptat) in lipsa acestor elemente. Nu faci decat sa agravezi situatia. Sa spunem ca ai in fata o mama care iti cere sfatul, vrea sa renunte la alaptat pentru ca este la capatul puterilor, este extenuata de nesomn, nu are cine sa o ajute (sotul lucreaza multe ore un job solicitant si el aduce paine in casa) si are semne clare de depresie. Ce faci daca esti in Romania si nu ai la indemana grupuri de suport, un hotline la care sa apeleze cand e la capatul puterilor, nu exista voluntari care sa o ajute cu treburile casnice, etc? Ce faci concret sa ajuti cazul asta, ca medic? Incerci sa ii induci sentimente de vinovatie daca renunta la alaptat, o fortezi sa mearga mai departe desi e evident ca urmeaza sa cedeze nervos? Da, studiile arata cat de benefic este alaptatul, dar sunt studii care arata si cat de nociv este pentru dezvoltarea fizica si psihica a copilului, depresia mamei. O vei impinge pe femeia asta sa alapteze cu orice pret? O vei impinge in depresie, vei risca sa-i produci resentimente fata de copil, fata de sot, vei risca sa dai toata familia asta peste cap doar de dragul catorva luni de alaptat? Cred ca de multe ori, mai ales atunci cand jobul tau este sa ai grija de oameni, trebuie sa cantaresti riscurile si beneficiile si sa alegi calea cea mai safe pentru copil si familia lui. Copiii mei nu au fost alaptati si sunt foarte sanatosi, talentati si cu rezultate mai mult decat bune la scoala. Daca citesti subiectul: alt fel de mama de la discutii generale ai sa vezi cat de distructiva poate fi suferinta psihica a mamei pentru copil. Acolo sunt cazuri extreme dar cred ca si in cazuri moderate o mama deprimata si suferinda este muuuult mai nociva pentru copil decat laptele praf.
bird70 spune:
quote:
Originally posted by Gabi_K
... bondul oricum nu se creeaza in clipele de dupa nastere, e ceva instinctiv.
Bond-ul si instinctul matern sunt 2 lucruri diferite, ca si reteaua electrica din casa si intrerupatorul
quote:
Bun, nu suntem toate la fel, dar cand simti o repulsie fata de ideea sa-i dai ce e mai bun copilului, mi se pare ca nu e o.k., poate data viitoare ar trebui sa vorbesti cu cineva de la LLL, sau cu un psiholog, inainte de nastere... asta spre binele copilului tau.
N-am idee ce este LLL si cred ca tu nu intelegi deloc situatia
Sheannamp spune:
Off topic: Bird 70, este a nu stiu cata oara in care ma pui la zid doar pentru ca, in profilul meu personal, scrie medic roman care profeseaza in Romania. Te rog sa nu mai imi trunchiezi mesajele, cautand nod in papura, doar pentru ca ai tu o problema cu sistemul medical romanesc si, in consecinta, trebuie sa gasesti pe un exponent al lui pe care sa iti reversi toate frustrarile.
On topic: eu incerc sa ajut mamicile care alapteaza cu sfaturi si suport, atat cat pot. As face-o si daca ar exista un hotline sau helpline (cum se intampla in toate statele civilizate).
Problema mea este cu mamele care DIN COMODITATE nu vor sa alapteze, si care se ascund in spatele motivului de neatacat "NUMAI AM LAPTE/LAPTELE MEU NU E CONSISTENT". Si stiu ele foarte bine care sunt acelea.
bird70 spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Off topic: Bird 70, este a nu stiu cata oara in care ma pui la zid doar pentru ca, in profilul meu personal, scrie medic roman care profeseaza in Romania.
Nu te-am pus la zid
, dar am impresia ca esti putin cam prea 'entuziasmata' de beneficiile alaptatului (care sunt reale). Si chiar ma intereseaza raspunsul la intrebarea mea, ce faci cu mama epuizata, care vine la tine sa iti ceara sfatul? quote:
Problema mea este cu mamele care DIN COMODITATE nu vor sa alapteze, si care se ascund in spatele motivului de neatacat "NUMAI AM LAPTE/LAPTELE MEU NU E CONSISTENT". Si stiu ele foarte bine care sunt acelea.
Parerea mea este ca o mama este programata de la natura sa faca tot ce e mai bun pentru copilul ei. In anumite conditii, vezi lipsa bond-ului, depresia post-natala, extenuare fizica si psihica, organismul femeii se apara si incearca sa elimine stresul si sa se auto-conserve. Alaptatul fiind o mare sursa de stres in ziua de azi si mai ales faptul ca exista alternative atat de accesibile, face ca acesta sa fie vizat primul. Mama respectiva poate ca nici macar nu stie de ce organismul ei respinge copilul la san, eu nu stiu nici in ziua de azi, am o teorie, atat. Si cum oamenii intreaba de ce ai renuntat la alaptat, trebuie sa ai un raspuns si poate de multe ori femeile chiar cred ca asta a fost motivul pentru care au renuntat. Trebuie sa ai o explicatie, nu? 'Nu mi-a placut sa alaptez pentru ca se strica sanii'