Buna,
Tocmai am fost diagnosticata cu pitiriazis versicolor si sunt insarcintata in luna a 7-a. Am fost la dermatolog, care mi-a pus diagosticul dar inca nu am apucat sa vorbesc si cu ginecologul meu. Doctorita mi-a recomandat Travogen crema( contine isoconazol) si sampon Nizoral. Dar nu reusesc sa gasesc nicaieri informatii referitoare la utilizarea acestor substante in sarcina si efectele lor asupra lui bebe. S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? Cum ati tratat-o?
Multumesc
Salutare!
Si eu am fost diagnosticata cu pitiriazis verzicolor...si sunt in sapt 15 de sarcina....
Eu folosesc Clotrimazol crema...care este indicat dupa trim 1...
Daca pe produsele recomandate tie nu scrie ca sunt contraindicate in sarcina....le poti folosi...
Despre efectul asupra bb-lui...nu stiu inca.....nu am ajuns la dr meu.....dar cu siguranta o sa intreb...
promit sa te tin la curent...
daca intre timp afli ceva...comunica-mi te rog si mie....
multumesc
Pitiriazisul nu e o urgenta. Daca nu te deranjeaza, poti sa il tratezi foarte bine si dupa ce nasti. Eu nu am auzit sa aiba vreun efect negativ asupra bebe-lui, aceasta boala.
Am reusit sa vorbesc cu doctorul. A zis ca e ok ce iau. De Nizoral a verificat insa sa fie sigur ca e sampon si sa nu cumva sa iau pastile. Asa ca m-am mai linistit, desi e extrem de neplacut, mai ales ca incercam sa fiu cat mai activa si ma duceam sa inot. Acum, nu prea mai e indicat...