Ce sa aleg ? Herculane sau Olanesti
Sunt in dilema .Nu stiu ce sa aleg intre aceste 2 statiuni .In Olanesti ama mai trecut dar zona Herculane cu toti muntii de prin prejur nu am vazut-o.Merg cu sotul si fetita (10 ani)in iulie cu masina la una din cele doua statiuni .La Herculane au piscine si bazine (noua ne place sa ne balacim) ne plac drumetiile dar la Olanesti conditiile de cazare si masa sunt mai bune (dar mi-e teama ca ne plictisim ).La Herculane cazarea e la Dacia sau Domogled .Nu stiu ce sa fac dar ne-am saturat sa fim tratati ca ultimii oameni cand mergem in statiuni (sa fim jumuliti de bani si conditiile sa lase de dorit ).Noi dorim si sa ne plimbam ,sa ne distram un pic (nu zicem nu discotecilor )dar si sa ne odihnim asa ca dati-mi un sfat ce sa aleg ?
poze1
poza2
Raspunsuri
nemary spune:
la Olanesti nu am fost niciodata, la Herculane am fost acum fff multi ani, inainte de 89, pe cand eram un copil. am amintiri f.frumoase de acolo, mi-a placut zona f mult, asa cum spui si tu, inconjurata de munti.
eu in locul vostru as alege Herculane, poate gasiti si pensiuni sau vile acolo, unde sa fiti serviti mai bine.
concediu placut!
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Silvana72 spune:
Am fost in ambele statiuni, e adevarat, au trecut ceva ani de-atunci (cam 9-10 ani). Mie mi-au placut amandoua.
La Olanesti am mai fost cu parintii mei, cand aveam 14 ani. Am stat 3 saptamani si nu m-am plictisit. Am mai fost acum 9 ani, cu sotul meu, doar in tranzit, am stat 2 zile si ne-a placut. Am zis atunci ca vom reveni!
La Herculane am facut un revelion acum vreo 11-12 ani. Statiunea mi-a placut ca si imprejurimi, dar in acel moment nu prea aveai ce face. Conditiile de cazare erau acceptabile, la fel si mancarea.
Daca ar fi sa aleg, as alege Olanesti. Ofera mult mai multe conditii balneo-climaterice. Iar daca mergeti cu masina, puteti vizita multe pe valea Oltului.
Referitor la balaceala, s-ar putea sa fie bazine termale in Herculane, nu stiu. Dar stiu sigur ca le gasesti in Felix, multe-multe, cu apa care se schimba zilnic, la 36-37 grade.
Oricare ar fi alegerea ta, sunt convinsa ca va fi cea mai buna pentru voi. In legatuta cu atitudinea hotelierilor fata de turisti, cred ca "omul sfinteste locul". In tara am avut parte si de surprize neplacute, si de surprize foarte-foarte placute. Cum v-o fi norocul!
Pupici!
Silvana, mamica de fetita de 8 ani
katty spune:
Buna, dupa cum a zis si Silvana poti avea surprize placute sau neplacute si colo si colo. Depinde de locul de cazare, de preferinte, de gusturi.
Noi mergem de cel putin 9 ani de zile an de an la Olanesti, iar in primii doi ani am mers de cate 2 ori pe an. Stam la vila 1 Mai, un loc putin mai retras, plin de farmec, linistit etc. unde facem si tratament. E superb acolo. Plimbarile sunt foarte reconfortante, dar cam asta este totul, nu prea sunt locuri de distractie, dar copii se pot juca in curtea interioara a vilei, sau in parcul din centrul statiunii. Mergand an de an, am observat cum statiunea s-a dezvoltat continuu.
La Herculane, am fost pe vremea cand eram adolescenta intr-o tabara cu scoala, dar mi-a placut. Peisajul este foarte frumos, cu muntii pe ambele parti ale statiunii. Nu mai stiu cum stau cu locurile de distractie, parcurile etc. Niste prieteni foarte buni au fost anul trecut si au fost atat de dezamagiti, si de cazare si de modul de servire acolo unde au stat, de baile termale, unde gaseau tot timpul plin si neaccesibil, incat au zis ca nu vor sa mai auda de Herculane.
Asa, ca vezi tu, depinde de fiecare in parte.
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
LoraG76 spune:
Eu nu am fost niciodata la Olanesti, dar am fost de mai multe ori la Herculane si as merge oricand iarasi cu placere! E o zona superba!
Si cazare gasesti la vile si pensiuni, conditii mult mai bune dact la hotel. Zona de dupa baraj e superba! Poti urca si pe munte si ai parte de un peisaj extraordinar! De fapt...ce zic eu, ca doar ati mai fost, stii prea bine. Eu, una, nu ma plictisesc la Herculane!
Lora, mami de IUSTINA
Tonia Antonia spune:
Opinia mea: categoric Herculane dar nu la Dacia sau Domoglet. Cel putin nu masa...
LoraG76 spune:
Uite o pensiune in Herculane la care noi am fost luna trecuta:
http://www.pensiunea-magic.ro/
Si mai sunt multe altele faine, de ex. Hotelul Sara's Sons, are si piscina afara cu apa termala, e pe deal si ai o priveliste f. faina, pensiunea El Plazza si multe altele.
Mai e un hotel, dar din cate stiu eu e cu circuit inchis in perioada verii - in cazul in care sunt multe solicitari din partea lor - termoelectrica sau cam asa ceva....Hotel Tierna, e chiar pe baraj, e deosebit si ca asezare si tot, merita sa incercati acolo - are piscina afara, jumatate acoperita, de asemeni cu apa termala...e f. fain.
Lora, mami de IUSTINA
nemary spune:
aurora, colega mea spune sa alegi categoric OLANESTI.
ea a fost anul trecut la Herculane cu baietelul si nu prea i-a placut acolo.
un alt loc unde i-a placut f.mult a fost Geoagiu (de fapt a stat 2 zile la Herculane dupa care a plecat la Geoagiu)
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
ardeiash spune:
herculane e foarte frumos!
de altfel.. daca nu stii cum sa-ti petreci timpul liber... te poti plictisi oiunde .. chiar daca e frumos locul ales1 important este si cu cien mergi si ce vrei sa faci!
s-auzim numai de bine! si
aurora56 spune:
fetelor ,multumesc de sfaturi .La Herculane nu am fost niciodata dar nu am posibilitatea sa aleg hotelul nici la Olanesti si nci la Herculane (merg cu bilete prin sindicat) asa ca mergem pe 1 iulie la Herculane la complex Dacia -Domogled .Ma bate gandul sa-i dau ceva la receptie pentru o camera la Domogled care e un hotel ceva mai bunisor .Noi nu prea avem de gand sa facem tratamentul desi stiu ca e bun dar vrem foarte mult sa vizitam imprejurimile .De Geoagiu mi-a spus si sotul ca-i frumos dar nu sunt bilete prin sindromania acolo .In privinta Olanesti poate vom poposi in trecere cand mergem catre Herculane si poate vom cauta o pensiune ieftina si buna acolo sau la Curtea de Arges pentru o noapte macar.Cine a fost la Herculane sau imprejurimi poate sa-mi spuna cam unde pot sa fac trasee atat la picior sau cu masina (pe fiica mea o impresioneaza foarte mult pesterile ).
poze1
poza2
Ubi spune:
Acum 3 saptamani am fost cu fetita la Olanesti. Ea e mica, are 2 ani si n-am cam invartit in jurul leaganelor. Daca spui ca ai fetita mai mare, poti face drumetii.
Daca ai ales Herculane, iti spun ca:
La Herculane exista un fel de strand (40 de izvoare parca ii zice) in drum spre Baia de Arama (adica partea opusa a celei prin care intri tu in statiune si e de mers cam 4-5 km - puteti merge pe jos ce e drum prin padure si e tare frumos).
Mai sunt cateva trasee prin muntii Cernei, cam de vreo 2-3 ore.
Statiunea avea (acum vreo 6 ani cand am fost ultima data) inca parfumul de la 1800. Din pacate multe bai erau inchise si izoare secate. Probabil ca intre timp s-au mai refacut din hoteluri ca unele chiar aratau de la 1800
Din cate imi amintesc, hotelurile Domogled, Diana si Dacia erau chiar in oras. Asa ca aveti magazinele si buticurile la indemana.
Daca aveti masina pueti sa mergeti pe Valea Cernei pana la Baia de Arama si de acolo in Ponoare.
Oricum, aerul de la Herculane mi se pare mai de munte decat cel din Olanesti.
Si nu-i nimic, la anu' o sa va duceti la Olanesti ca si acolo aveti ce face.
Pupici,
Cristina
www.ubi.ro
http://pg.photos.yahoo.com/ph/criszaman/my_photos