O mamica obsedata de kg bebelui ei.
Raspunsuri - Pagina 2
nadina spune:
carina avea 6.900. Depinde f. mult cu cat s-a nascut, in evolutia viitoare. Daca e vioi si papa bine, chai nu conteaza f.tare.
Pupici de la Nadi si Cara mia
mirela.mustaciosu spune:
Nicoleta, nu te raporta la cum sunt alti copii la varsta puiului tau! Nu e relevant. Intr-adevar difera mult greutatea in functie de greutatea la nastere, sexul copilului, de inaltime, de modul in care este hranit (natural/artificial; alaptat la cerere/ alaptat la ore fixe etc.)de o groaza de alte particularitati ale copilului. Sunt niste grafice care cuprind niste valori minime si maxime dupa care te poti orienta, dar iti poate spune medicul pediatru, in functie de particularitatile copilului, daca se dezvolta normal din punctul asta de vedere. Stiu ca esti stresata de fiecare problemuta oricat de neinsemnata ar fi cand e vorba de copilul tau, ca doar esti mama, dar iti faci rau daca incepi sa iti pui intrebari de genul da' de ce copilul meu nu e asa si e invers, atunci cand nu e cazul. Iti spun din proprie experienta, am trecut prin asta.
bubi spune:
quote:
Originally posted by mirela.mustaciosu
Nicoleta, nu te raporta la cum sunt alti copii la varsta puiului tau! Nu e relevant. Intr-adevar difera mult greutatea in functie de greutatea la nastere, sexul copilului, de inaltime, de modul in care este hranit (natural/artificial; alaptat la cerere/ alaptat la ore fixe etc.)de o groaza de alte particularitati ale copilului. Sunt niste grafice care cuprind niste valori minime si maxime dupa care te poti orienta, dar iti poate spune medicul pediatru, in functie de particularitatile copilului, daca se dezvolta normal din punctul asta de vedere. Stiu ca esti stresata de fiecare problemuta oricat de neinsemnata ar fi cand e vorba de copilul tau, ca doar esti mama, dar iti faci rau daca incepi sa iti pui intrebari de genul da' de ce copilul meu nu e asa si e invers, atunci cand nu e cazul. Iti spun din proprie experienta, am trecut prin asta.
subscriu!
bubi
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
Anina_n spune:
Nicoleta, uite ce spun graficele pt. baieti :
Luna 4 - greutate(kg): 5,8-7,3
- inaltime(cm): 60,6-66,4
Luna 5 - greutate : 6,2-8,0
- inaltime : 62,2-68,7
Luna 6 - greutate : 6,8-8,7
- inaltime : 64,0-70,4
Nina & Nina-Cristina (1 an si 5 luni)
Nicoleta spune:
Salut.
Bb Stefan are, dupa medic, 72 de cm. Insa dupa masuratorile mele are 69 cm. Greutatea lui este de 7.700. La nastere a avut 52 de cm si 3.800 kg.
Baietelul meu este foarte vioi si nu cred sa aiba vreo problema. Dar stiti si voi cum sunt mamele... Vor sa stie ca totul este in regula si cum si eu sunt mama...
Multumescde raspunsuri.
Nicoleta.
parpalak spune:
Nicoleta, eu te inteleg perfect - pot sa scrie ei in carti ce-or vrea, tot mai bine cu mamicile de pe forum.. Ca-s patite...
July spune:
Mamico,nu mai fi stresata!Important este ca bb.sa fie sanatos.Fetita mea nascuta cu 3400gr. si 52cm inaltime avea la 4luni 6250gr. si 67cm.Acum la ~8 luni are 7850gr. si 69cm.Eu ar trebui sa fiu disperata ptr.ca indicele imi arata ca tinde spre distrofie,dar atata timp cat ea merge in progresie,iar psihomotor exceleaza ,ce ma mai intereseaza pe mine greutatea?!Crede-ma ca au trecut ~8 luni de cand avem minunea asta si n-am avut timp sa ma bucur pe deplin de ea ptr. ca tot timpul eram cu sufletul la gura ca de ce nu mananca,ca de ce nu este si ea grasuta ca alti copii si alte de ce-uri.Sfatul meu,bucura-te de bb.tau asa cum este!
Sanatate si liniste sufleteasca!
July si bb.Teodora