casa consolidata sau ....

casa consolidata sau .... | Autor: BESTUTZA

Link direct la acest mesaj

... sau facuta de la inceput?

povestea e asa:mama mea are o casa construita acum vreo 35 de ani de bunicii mei ,in bucuresti...Fratele buncii era maistru constructor si a facut-o asa cum se faccea atunci :cu temelie sapata pana la pamnt viu ,cu centura sus,dar fara stalpi de rezistenta...

Casa e ff frumoasa:este inalta de la pamant ,are 3 camera baie, bucatarie, 2 holuri ,vreo 70 mp.!Toata este din caramida-deci nu este o casa cazuta...

La Podul Constanta s-au facut sapturi pentru metrou si de atunci toata zona a intrat se pare,intr-un proces de modificare a straturilor pamantului...Toate casele au inceput sa aiba crapturi in tavan,pereti..

Acum se pune problema sa o mai "dichisim"!Ori asta inseman intalatii noi, centrala... SI na, poate in perspectiva mai vrei o extindere,o supretajare ...

Ne tot gandim dc merita sa investesti in consolidare ..

O alta problema este caramida care a mai fost recuperata o data si acum nu stim sigur dc mai merge...

Pe aici prin zona am vazut destule case de o varsta cu a noastra carora le sunt pusi stalpi de rezitenta ,facuta subzidire,turnata palca si suprraetajata!

Am auzit pareri si pareri :cei care sunt adeptii consolidarii spun ca e mult mai comod sa contruiesti-la o consolidare e mai mult de munca- si interesul e al firmei care ia bani la facut, nu la daramat!

Si asa suntem intr-o dilema....

A mai trecut cineva prin asta? A consolidat cineva o casa?

Multam fain,
Andreea si viezurii

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Parintii mei au consolidat o casa si acum regreta. Odata ca a ramas cam aceeasi forma cu cea din trecut (cam demodata pentru ziua de azi) plus ca a costat aproape tot atat cat ar fi costat sa construiasca o casa noua (au facut consolidarea cu simt de raspundere, ce-i drept, tencuiala data jos, peretii consolidati cu ceva chestii metalice - habar n-am ce sunt, centura, acoperis si pod nou, etc). Daca ai bani, mai bine fa una noua. O sa arate impecabil plus ca niciodata lucrul nou nu se compara cu unul vechi reparat. Depinde de posibilitatile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Noi am consolidat casa ca la carte si cu banii investiti puteam lejer sa ne-o construim noua. Merita doar daca nu e intr-o stare deplorabila (ar trebui facut un studiu al staticii) sau esti legata sufleteste de casa. Oricum te vei hotari, succes!

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Una noua este mai indicat.
Chiar daca faci consolidare la casa veche.....tot o sa apara crapaturi (in timp).

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput