Ce ar trebui fac???
Raspunsuri - Pagina 2

pisi_ella spune:
E nebuna femeia aia, trebuie indepartata cat mai repede de copil! TRebuie sa faca tratament neaparat! Nu e in deplinatatea facultatilor mintale! Cum sa bati cu cureaua un copil de 3 ani?????
Nu, nu se poate, fa o sesizare, gandeste-te la copilasul ala schingiuit zi de zi!
Dar eu nu inteleg ceva: dar ta-su e de mamaliga??????? Cum naiba sa-l dea afara nebuna din casa si el sa nu ia atitudine, cand e vorba de copil?
Of, Doamne, mintea mea nu poate cuprinde asa ceva...
_Ella,
Emma &
Matei
Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

super mami spune:
Chiar in seara asta am vazut la stiri o nebuna care-si batea baietelul ( cu pumnii, cu picioarele, in cap, il tragea de maini....). Cand tatal a intervenit a scos un cutit si incerca sa-l raneasca.
N-am ascultat ca vorbeam cu Isabel ca sa o tin ocupata si sa nu vada imaginile. Stiu ca tatal a filmat cu telefonul.
I-au luat copilul si are parte doar de vizite sub supraveghere.
Saracutul copilas intreaba de mama lui.
Trebuie sa denunti. Mititelul are nevoie de ajutor, e prea mic sa se apere singur.
In mod cert adevarul iese la iveala.Alexandra

Cristina_C spune:
Denunt-o, fara discutie! Copilul va fi probabil separat de mama dar, cu ocazia asta, va vedea ca se poate si altfel - ca poate trece o zi fara sa fie batut, apoi inca una, si inca una... Mi-e greu sa cred ca are si momente de tandrete cu mama dupa bataile astea. Sigur ca, pentru el, e tot mama lui, s-a obisnuit cu ea (asa cum este, din pacate!), alta n-are, probabil o iubeste chiar daca-l bate, dar nu-i normal ceea ce se intmpla. Asta-i abuz in toata regula si trebuie denuntat. Si tatal e complice la abuz daca nu ia atitudine.
Daca intr-adevar ii pasa de copil, tatal ar trebui sa denunte abuzul, sa divorteze si sa ia copilul care, in cazul asta ar trebui sa-i fie incredintat lui. O mama violenta, care isi pierde controlul si face ce face femeia aceea, n-are ce cauta langa un copil. As spune la fel si despre tata daca ar fi invers (tata l-ar bate si mama n-ar interveni).

ileanna spune:
E clar ca copilasul ala nu mai are de la cine primi ajutor decat de la straini. Adica de la oameni ca tine care vad si nu pot sa treaca mai departe. Poate ca tu esti sansa lui ...
Dupa mine tatal este la fel de vinovat ca mama, sau chiar mai vinovat. Pentru vara ta situatia este atat de dramatica cu locuinta? Incat sa treaca peste ceea ce vede cu ochii ei? Nu poate sa-si caute deja altceva, sa se mute rpd si apoi tu sa faci denuntul? Asta in cazul in care se poate rezolva chiar repede.
Ca cine stie ce i se poate intampla copilului si ramai cu mustrari de constiinta toata viata ...
Never say NEVER.

mali spune:
Multumesc pentru raspunsuri fetelor. Bineinteles ca vreau sa fac ceva, dupa cum v-am spus pur si simplu ma obsedeaza copilasul ala plangand insa, dupa cum v-am spus, nu e asa de simplu. Copilul nu are urme de curea sau vanatai, merge la gradinita si oricum acolo cred ca cineva ar fi observat. Am vorbit cu nepotul meu sa afle la ce gradinita merge si ma voi duce acolo sa vorbesc cu educatoarea, sa il aiba sub observatie (au obligatia de a anunta autoritatile daca suspecteaza ca copilul este maltratat).
Va tine la curent.

ileanna spune:
mali succes cu strangerea informatiilor si probelor. De asemenea cred ca ai putea totusi sa povestesti cazul autoritatilor respective, fara sa faci si o sesizare. Poate prin prisma experientei pe care o au, iti pot da sfaturi mai pertinente.
Never say NEVER.

MissParker spune:
Vorbeste cu educatoarea, sa-l supravegheze si sa-l examineze mai atent, nu se poate sa nu existe semne ale abuzului. Chiar daca sa zicem ca nu are urme de la curele (ceea ce e totusi greu de crezut, daca-l vor dezbraca probabil ca vor gasi), mai exista si alte semne: daca acel copil tresare din orice, daca e speriat si retras, daca plange din orice sau, extrema cealalta, daca e agresiv cu alti copii si da in ei, daca tipa sau e isteric etc. Un educator bun observa astfel de nuante.
Oricum, important este sa faci ceva. Mult succes!
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate

marcellinna spune:
Doamne Mali!Femeia aia nu-i in toate mintile.Mai inteleg sa-i dai una peste fundic la un copil ca se mai intampla ,dar sa dai cu cureaua intr-un copil de 3 ani?!?
Nici tatal copilului nu-i mai breaz in pozitia strutului castrat.Ce naiba ca doar si el e parinte.
Te rog si eu vorbeste cu educatoarea copilului astuia.Imposibil sa nu observe ele ceva cat sa poata sa ia masuri.Deja sunt sigura ca a fost traumatizat suficient copilul asta cat sa-i ajunga de-o psihoterapie pe mai incolo.cand va creste mare si ceva va scartii zgomotos in viata lui.

nelia spune:
Nu se poate sa nu se vada urme in urma loviturilor de curele. Ramin niste dungi vinetii, care se ingalbenesc si trec tare greu. (am luat si eu odata vreo trei curele peste fund de la maica-mea si desi nu a dat ptare, adica nu m-au durut prea tare - dar aveam vreo 17 ani, am stat cu dungile vreo trei saptamini, nu mai treceau). Cred ca solutia cea mai buna este sa vorbesti cu educatoarele, nu cu tata. Nici nu cred ca e bine sa-i spui acestuia, nu stii ce-i leaga si pe ce se bazeaza relatia lor, poate ca nici nu-i al lui, poate ca il are cu ceva la mina, poate ca-l tine altceva linga aceasta femeie si ar putea chiar sa-ti faca rau daca ii spui ce ai de gind sa facu sau sa-l bata pe copil, dar fara sa mai stie nimeni...
Si ai putea sa faci un denunt anonim pentru inceput, aici se demareaza o ancheta chiar in urma unui astfel de anunt si daca nu e nimic real, se opreste totul, dar copilul tot mai ramine un timp sub un minim de observatie. Daca vezi ca nu misca nimeni, atunci vorbeste cu vara ta si cu sotul ei si impreuna hotariti ce puteti face ca sa-l ajutati pe micut. Doamne, imi este atit de mila de copilasul ala, mi-l imaginez cum cerseste dragoste de la mama pe care o iubeste si el primeste curele, mi-l imaginez ce simte, ce e in capusorul lui de 3 ani inchis in camera aia, pe intuneric, cum isi poate explica ceea ce se intimpla si sa gaseasca o explicatie cit de cit plauzibila care il face sa treaca zilnic peste ceea ce i se aplica... Un copil de 3 ani nu-si poate uri mama, sigur o iubeste si crede ca e normal sa fie asa! Groaznic! Nu-mi mai revin de cind am citit postarea ta, Mali! Trebuie sa faci ceva, te rugam! Nu vreau sa-ti faci tie rau, de aceea am zis de denunt anonim mai intii, nu stii cu cine ai de-a face. Dar sint sigura ca rudele tale pot gasi si alta casa, decit sa stea zilnic si sa fie martorii distrugerii fizice si psihice a unui copil. Cred ca daca ar fi sotul meu in locul nepotului tau, el, care nici macar nu ridica tonul la fete de teama sa nu le faca rau, i-ar lua cureaua din mina doamnei si i-ar articula niste curele sa nu le mai uite toata viata, sa vada si sa simta pe pielea ei ce-i face propriului ei copil.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

denizel spune:
mali, te rog, fa ceva!!! Femeia aia este bolnava :-(
Pentru persoane specializate este foarte simplu de constatat abuzul fizic asupra unui copil atat de mic.
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.