Ce ar trebui fac???

Este vorba de un baietel de 3 anishori pe care mama-sa il bate cu cureaua. Sa dezvolt: individa asta care isi spune mama isi bate copilul aproape non-stop cu cureaua, il loveste pe unde nimereste, peste cap, peste maini, pe spate, il inchide singur in camera cu lumina stinsa etc.
Ma obsedeaza chestia asta de vreo 2 zile si ma cam mananca talpile sa ma duc la serviciul de protectie al copilul sa le povestesc dar nu prea stiu cum as putea sa ii fac sa ma creada. Lucrurile stau in felul urmator: nepotul meu si nevasta lui stau cu chirie in apartamentul inchiriat de tipa asta si sotul ei care au impreuna un baietel. Vara-mea, care sta la mine in casa si ingrijeste de Vladutz cat suntem noi la servici, se duce la ei in fiecare zi pentru ca Vladutz cere sa se joace cu Michael. Pana acum 2 zile stiam ca tipa asta il bate pe fii-su cu cureaua in fiecare dimineata si in cursul zilei de cateva ori dar nu credeam, credeam ca nepotul meu exagereaza insa alaltaieri vara-mea a venit de ei oripilata!! Vladutz vroia o jucarie anume, Michael nu vroia sa i-o de-a, in fine, copilarii de-ale lor, insa individa s-a infuriat, si de fata cu toata lumea l-a batut crunt cu cureaua pe unde a nimerit pe motiv ca trebuie sa invete sa imparta lucruile si cu alti copii. Vara-mea nu a suportat sa vada asa ceva si i-a zis tipei sa se calmeze ca sunt jocuri de copii, nimic!! aia i-a spus sa taca ca stia ea cum sa isi educe copilul si l-a inchis in dormitor, cu lumina stinsa. Tatal copilul, care este un tip bland, iubitor, e dat afara din casa daca e de partea copilului. Sunt multe de povestit, insa ideea este ca cei de la protectia copilului nu ma vor crede pe mine pe cuvant, mai ales ca eu nici nu o cunosc pe tipa asta, am vazut-o de vreo 2 ori pe strada, iar nepotul meu si nevasta lui care sunt martori zilnici la ce i se intampla copilului nu vor sa o denunte de teama de a ramane fara locuinta. Aici, chestiile astea sunt luate foarte in serios de autoritati si daca as reusi, sa zicem, sa ii conving sa faca o ancheta, primul lucru pe care l-ar face ar fi sa le i-a tutela parintilor, copilul sa intre sub tutela primariei pana la finalizarea anchetei.
Ma tot gandesc ce sa fac, cum sa fac, mi-e atat de mila de baietelul asta, mi se pare atat de nedrept!!!!! Vladutz a vazut si el faza cu bataia si s-a speriat, a cerut sa vina acasa. E atat de nedrept!!! Eu m-as denunta pe mine pentru ca il rasfat prea mult pe Vladutz, ca e foarte mangaiat si iubit si ca nu i-am dat niciodata nici o palma.
Ce sa fac???
Raspunsuri

hcclara spune:
d-ne ca nu-mi vine sa cred ce citesc......daca mama-sa e asa o nebuna, probabil ca e in stare sa stranga copilul de gat intr-un moment de nebunie!!! saracul de el!
neaparat fa o sesizare la serviciul de protectie a copilului pana nu e prea tarziu... cine stie de ce mai e in stare nebuna de mama-sa... cat de spre nepotul tau si sotia lui...sunt doar martori, cum sa le fie frica ca-si pierd locuinta???
sa ne tii la curent...
claudia

Porumbita spune:
nu au cum sa nu te creada...
cureua lasa urme care persista mult timp si pe care nu le poti atribui vreunei caderi etc...
PS - cum adica tatal copilului e dat afara dc tine partea baiatului?

Victoria_mami spune:
Vroiam sa scriu exact ce a zis Porumbita; autoritatile nu trebuie sa te creada pe cuvant, odata sesizati ei vor trebui sa faca o ancheta, sa verifice informatiile; si cureaua lasa urme, nepotul tau nu e neparat sa declare ce stie; sigur, ca ar fi in beneficiul bietului copilas ca el sa iasa in fata si sa spuna ce stie... Hm... de cate ori citesc sau aud asemenea monstruozitati, ma tot gandesc cat e de nedrept, ca unele femei se chinuie ani de zile si sufera ca nu pot avea un bb si altele ii au si nu-i merita, ii au si ii distrug viata unui biet sufletel nevinovat. Nu mai sta pe ganduri, fiecare astfel de episod isi lasa amprenta asupra psihicului copilasului; Ia atitudine!!! Si nu saptamana viitoare sau maine, ci AZI!
_
Mai bine mor neinteleasa de nimeni,decat sa ma tot explic toata viata!

Darria spune:
Sesizeaza autoritatil pt. protectia copilului.
Suferinta fizica lasa urme psihice ce nu pot fi sterse in timp, in cazul in care cele fizice trec.
Chiar daca martorii nu declara nimic se poate deduce din comportamentul lor ca acea mama tb. decazuta din drepturile parintesti. Acesta este primul pas facut in ajutorul acelui copilas.

Andrada spune:
E greu de spus daca te vor lua in seama fiind vorba de "auzit" si nu constitui martor la scena, dar o pot invita probabil pe vara ta si aici va fi decizia ei. Discuta inainte cu vara ta si luati atitudine impreuna,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

marci spune:
Neaparat tb sa faci reclamatie, nu te face ca nu stii si nu ai auzit! In ceea ce priveste credibilitatea ta, stai linistia, copilului i se vor aplica teste proiective din care reiese clar abuzul.
Nu stiu cum este acolo, dar sunt tari unde ancheta se demareaza si pe baza unui denunt anonim. Vezi daca si acolo sunt luate in consideratie reclamatiile proveninte de la anonimi.

Clover spune:
Fa reclamatie, dar pregateste-te sa iti cauti alta baby-sitter ca nebuna s-ar putea sa ti-o izgoneasca pe a ta din casa de nervi.
Si eu cred ca la batai zilnice copilul trebuie sa aibe vanatai. Ce monstri fac copii...si tatal nu realizeaza ca poate obtine copilul si sa plece?
Keep the promises you make to yourself.

misulescum spune:
Te rog ajuta copilasul acela ,fa de urgenta o sesizare ,orice,dar nu-l mai lasa in iadul acela. El nu are nici o putere,e o papusa in mainile maica-sii {off,numai mama nu e asta}.
Noi ca adulti ,ca parinti trebuie sa-i ocrotim mai ales pe cei mici care
nu stiu sa se apere ,care asteapta de la noi dragoste,si ce gasesc?
Mai sfatuieste-te si cu altcineva,poate fiind mai multi veti gasi o modalitate corecta de a ajuta copilasul.
Sa va ajute bunul Dumnezeu sa-l scapati pe micut !!

A_Iulia spune:
Daca ai incerca sa vorbesti cu tatal copilului mai intai (sa presupunem ca e mai intreg la minte)? Sa-i spui ce ai de gand sa faci daca individa nu se opreste din asta. Si ce risca amandoi...care sunt consecintele acolo? Le ia copilul? In rest mama cum se comporta cu baietelul?
Oricum trebuie sa intervii cumva...sa nu treci cu vederea...poti fi singura sansa ca bataile astea sa se opreasca.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004