Adio, Canada!
Buna seara!
Am descoperit acest forum, in seara aceasta m-am inscris ca si membru. As vrea sa va spun pe scurt, povestea mea, avand speranta ca aici voi gasi sfaturile necesare.
De cativa ani am incercat sa aflu lucruri diverse despre Canada, am tinut legatura cu fosti colegi sau cunoscuti. Daca situatia mea ar fi fost alta poate m-ar fi tentat mai mult dar n-am avut curajul si nici motivatia necesara. Acum un an am luat legatura cu un fost coleg din scoala si mai in gluma, mai in serios s-a pus problema sa-mi faca o invitatie. Mi-a trimis totul si am plecat spre Ambasada, mai mult din curiozitate si ca o provocare. Am incercat sa fiu corecta, sa-mi pregatesc dosarul minutios si rezultatul a venit nesperat. D-na, aveti viza si va uram drum bun!
Vacanta mea devenea o certitudine. Am cautat informatii despre Montreal, locuri pe care as fi dorit sa le vizitez. N-am vazut lumea, n-am avut o viata usoara si parca aceasta calatorie venea sa-mi rasplateasca totul. Urmatorul pas a fost sa-mi iau biletul de avion, dus-intors, am optat pentru o perioada destul de lunga, la insistentele colegului meu. Am vrut sa-mi suport cheltuielile cu aceasta calatorie singura, chiar daca pentru o persoana de conditie modesta inseamna un sacrificiu. Am spus ca merita.
In ultima perioada intre noi totul a devenit altfel. Am descoperit un om extrem de posesiv si bunavointa de care a dat dovada ar fi existat daca ii respect "regulile". Am descoperit rautate si o relatie pe care el inceara sa o constuiasca cu forta.
I-am spus ca renunt. Imi e greu. Asta e dilema mea...mai am vreo solutie? Unii se lupta pentru o viza, eu am avut noroc cred, mai ales ca eram invitata de un prieten. Ma gandesc la cat de frumos e Montrealul vara, la faptul ca pe de o parte am aceasta sansa de a-l vedea si pe de alta parte imi doresc o vacanta libera, fara constringeri.
Maine eram hotarata sa merg la agentie si sa incerc sa returnez biletul dar am spus sa mai scriu si aici. Parca vreau sa mai vorbesc cu cineva...
Raspunsuri
pitilache spune:
Cecille, imi imaginez ca nu iti este usor sa iei o decizie. Montrealul e frumos dar mai important este sa te simti tu bine si sa-ti faca placere aceasta deplasare. Pe de alta parte, poate iti poti pune si tu conditiile acestei vizite si se gaseste un compromis.
Daca am inteles bine, vrei sa vii intr-o vizita mai lunga dar nu sa ramai aici, asa-i?
Mai scrie-ne si poate asa iti poti clarifica mai bine optiunile.
Numai bine iti doresc,
Roxana
Cecille spune:
Urma sa vin in vizita ca si turist pentru doua luni.
Pe de o parte este dorinta de a calatori si a vedea lumea, acum cand am facut toate demersurile si pe de alta parte este compromisul greu de facut, pur si simplu am ajuns sa am doar discutii in contradictoriu cu cel care m-a invitat...e ceva fortat...nu pot!
Cred ca voi ramane acasa, si mi-e teama ca nu-mi voi putea recupera banii pe biletul de avion. Macar mergeam undeva in Europa!
pitilache spune:
Incearca sa-ti gasesti poate ceva de inchiriat pe termen scurt, poate nu doua luni, doar o luna. Intra pe montreal.ro, mai sunt oferte de apartamente de inchiriat pe timpul verii cand lumea mai pleaca in vacanta. Mai cauta si pe google. Nu renunta asa usor la un vis.
Mult succes,
Roxana
Clover spune:
Eu zic sa scrii la subiectul cu fetele din Canada, poate gasesti o cazare convenabila la una din ele pe perioada sederii daca nu poti returna biletul. Oricum daca nu te intelegi cu persoana, nu are nici un sens sa stai la el.
Keep the promises you make to yourself.
ile77 spune:
quote:
Originally posted by Clover
Eu zic sa scrii la subiectul cu fetele din Canada, poate gasesti o cazare convenabila la una din ele pe perioada sederii daca nu poti returna biletul. Oricum daca nu te intelegi cu persoana, nu are nici un sens sa stai la el.
Keep the promises you make to yourself.
Subscriu
Ile si Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
RWheelwright spune:
Cecille, nu renunta! Ca si fetele celelalte, sunt de parere ca poti incerca sa gasesti in alta parte cazare. Nu e musai sa stai la hotel de 3 stele, nu?????? Internetul e o buna resursa de informare, iar apoi poti confirma rezervarea si la telefon, asta nu-i o problema. Ideea este sa nu renunti, mai ales ca banii nu ti se returneaza! Altceva-cel mai important: Daca simti ca nu vrei ceva (ref. la... coleg), atunci fii ferma si nu ceda! Super-posesivii astia sunt periculosi! Daca ti-a facut o invitatie, din amicitie sau simpatie, asta nu inseamna ca esti de acord si cu alte lucruri. Oricum, inainte de a pleca (si tine-ne la curent), te sfatuies sa iti faci rost (internetul, saracul)de adresele, nr. de telefon si alte date de contact ale Ambasadei, respectiv Consulatului Romaniei la Montreal.Nu se stie niciodata. Te pup si.... scrie-ne.
Chrysion spune:
Cecille,
Montrealul nu este un oras deosebit, care sa merite efortul si pretul traversarii oceanului. Din punct de vedere turistic, cartierul vechi al orasului mi-a placut intr-adevar, dar este foarte mic (insulele mai sunt si ele frumusele, insa nu iesite din comun). In rest mi s-a parut ca seamana bine cu Bucurestiul (nu ma refer la aspecte pozitive). Orasul cel mai frumos din Canada este Ville de Quebec, unde partea veche, turistica, este mult mai intinsa.
(Orasele Americii de Nord nu sunt la fel de impresionante ca si cele europeene; nu se poate nici macar face comparatie. Doar zona franceza din Canada, care cuprinde Mtl si Ville de Quebec, a pastrat din fericire o oarecare influenta europeana).
Eu zic ca nici macar pentru Ville de Quebec nu merita efortul traversarii oceanului; merita intr-adevar sa vizitezi acest oras daca locuiesti deja in America de Nord, altfel insa nu. In Europa sunt locuri CU MULT mai frumoase, mult mai multe, mult mai variate, mult mai aproape de Romania - si ca urmare mult mai ieftine.
Daca insa vrei sa vii in Canada din alte motive - ca sa vezi cum e aici (pt ca te gandesti la imigrare), sau ca sa ramai aici (nu ti-as recomanda ilegal), este mai potrivit sa vii iarna, pentru ca acesta este anotimpul cel mai problematic pentru zona franceza. Frigul de aici nu exista in Romania si trebuie sa vezi daca rezisti fizic la el si daca ti-ar mai place sa traiesti in orasul respectiv in aceste conditii (iernile sunt foarte lungi si grele, apar probleme cu transportul, etc). (Eu am venit de la inceput in Toronto, unde clima e un pic mai blanda decat in Mtl sau Ville de Quebec; in oricare aceste ultime doua orase nu as fi rezistat).