Vopseaua de par imi arde pielea capului!

Ma vopsesc blond de vreo 12 ani, cam la 6 saptamani, si parca e din rau in mai rau! Parul nu e despicat, nu-mi cade, insa vopseaua imi arde pielea capului. Candva imi treceau ranile (sau asta e senzatia mea, de rani pe cap) de la o vopsire la alta, acum nu. Ce ma sfatuiti sa fac? Ce vopsea nu-ti arde pielea?
Merci de pareri.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Raspunsuri

miki68 spune:
Eu am folosit cu ceva timp in urma Palette. Voiam o nuanta mai deschisa decat satenul meu natural. A iesit un blond de toata frumusetea (fara a fi decolorat parul in prealabil). Tin minte ca nu s-a intimplat nimic rau, cu toate ca am scalpul uscat (de altfel, folosesc numai sampon din farmacie pt.scalp uscat). Poate tu iti "ataci" scalpul cam des? Stiu, ai sa-mi spui ca dupa 6 sapt. se vad radacinile inestetic, dar incearca in aceste 6 sapt. dupa vopsire tratamente intensive de readucere a pielii cit mai aproape de normal. Parerea mea!
cristina d.

blueeyes2003 spune:
Incearca Casting Creme Gloss de la L'Oreal,este o crema coloranta fara amoniac.Poate nu-ti mai ataca pielea capului.
Mirela

www.justmommies.com/tickers/pic/ttc/13994/.png" target="_blank">Come on baby!

mira_m spune:
E posibil sa fi facut vreo alergie la formula respectiva. Schimba marca de vopsea!
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami&minunea mea
( mai 2004)
AM T'EI ANI!!!!!!!!!

ellej spune:
Feletor, multumes mult de sfaturi. In ultima vreme am shimbat tot timpul marcile (doar nuanta am pastrat-o), doar doar o fi vre una care sa nu ma sece la ficati cand o dau pe cap, dar degeaba. Cerd ca mi s-a sensibilizat in timp pielea. Imi dau cu masca de par la fiecare spalare (imi pac acela de la kallos); nu ma spal ff des, la 5 zile, dar atunci ma samponez de 3 ori.
Am sa incerc vopseaua fara amoniac luna viitoare. Cred ca perhidrolul e de vina, dar sa decolorezi parul altfel?

alexmom spune:
Eu ma vopsesc de multi ani, nu de placere ci de nevoie, caci am foarte mult par alb. Si eu ma tot saturasem de usturimile si in special de mirosul de la vopseaua cu amoniac si am trecut la cea fara, am descoperit una care e si pe baza de extracte din plante si este si culoarea mai rezistenta (eu ma vopsesc castaniu de obicei). Vopseaua se numeste Herbatint. Insa desi este pe baza de extracte din plante si nu are amoniac, contine si alte ingrediente chimice, toxice ptr. piele si organism si nu ma simt 100 % confortabil nici cu ea cand ma vopsesc. As vrea ca data urmatoare sa incerc Henna, care este 100 % naturala, acum sunt in cautarea celei mai bune marci.
Totusi as vrea sa stiu de la fetele care au folosit henna, daca au fost multumite de rezultate si daca au avut vreo reactie alergica sau discomfort in urma utilizarii.
Multumesc de raspuns.

Pet spune:
Alexmon, aici voiam eu sa ajung cand am citit titlul subiectului: la HENNA! Daca ai sti cat am strabatut internetul in lung si in lat sa gasesc "forumla magica" sau mai bine zis "naturala" de vopsire a parului.
Eu sunt multumita de rezultat, nu am avut reactii alergice numai ca trebuie timp!!! Adica in loc de jumatate de ora cat stateam cu vopseaua chimica trebuie sa stau jumatate de zi cu 2 tipuri de henna.
Din pacate Ellej e blonda si henna pentru blonde nu exista! (nu cea naturala 100%) Si am citit despre fete blonde care s-au trezit cu parul portocaliu sau chiar verde folosind henna... Ellej sigur esti alergica la vreun ingredient din vopsea. Care e culoarea naturala a parului tau?

ellej spune:
Pet, eu pana pe la 14 ani am fost blonda-blonda, dupa care s-a inchis culoarea si sunt un saten deschis. Culmea e ca n-am fir de par alb, deci e un moft pana la urma, dar m-am obisnuit sa vad in oglinda o mutra blonda :)
Mi-am luat henna, mai mult asa, sa nu zic ca n-am bifat-o si pe asta, dar efectul e practic inexistent. La fel, samponul colorant blond nu tine pe culoarea mea naturala, chhiar daca nu e foarte inchisa.
O sa incerc vopseaua aia fara amoniac. Nu mai pot continua asa, ma doar pielea capului cand o ating :(

Pet spune:
Pai stai un pic. Ce tip de Henna ai luat, ce continea? Era deja preparata? Henna nu e o simpla vopsea, e un tratament pentru par. Colorarea, de fapt crearea reflexelor de culoare, este un efect secundar. Dar daca la tine vopsirea parului este doar un moft eu as zice s-o lasi balta cu orice tip de vopsea si sa-ti ingrijesti parul, sa-i tai varfurile o data la 2 luni si sa astepti sa ti se vindece pielea capului. Si intr-un final cand o sa-ti apara si tie firele albe cu care ma lupt eu, sa te gandesti serios la henna daca vrei sa nu ajungi la 40 de ani cu fire de paie in loc de fire de par.

ellej spune:
Exista aici inn farmacii henna blond, dar zau daca stiu la ce serveste. La tratamentul parului probabil, sau doar asa, pentru reflex.
Culmea e ca parul e ok, nu cade, e lucios si nici nu am capete despicate pentru ca nu ma vopsesc decat la radacina. in schim pielea capului... groaznic.
Pai o sa fac asa, imi iau vopsea fara amoniac si daca tot ma ustura cred ca renunt la ea.

tierry spune:
Vezi ca nu e de joaca cu alergiile cauzate de vopseaua de par...poate avea reactii foarte nasoale, de genul umflarea ochilor, a fetei, poate cauza chiar afectiuni respiratorii grave. Oricum daca ai sa citesti prospectul de la vopsea sigur scrie. Asa ca ai grija..la tine e clar o alergie la unul din compusii vopselei.
Si eu am devenit alergica la vopseaua de par de ceva timp. Inainte puteam sa ma dau si cu mama vopselelor si n aveam nimic. Acum imi prieste doar Garnier si Vitalytis. Cam atat. Si eu sunt tot blonda..si incerc sa ma las ...