"Cei mai iubiti dintre pamanteni " :) (6)
Raspunsuri - Pagina 29
basca spune:
heheheh, de cind pe meleaguri americane am dat in abstinenta, de am ajuns subiect de mistouri..mai nou sint acuzat ca m-as fi pocait, ceea ce dragilor, nu e adevarat, cu mina pe inima....asa ca, un pahar de vorba intre prieteni este ceea ce-mi doresc mai mult...asa ca, cheers!
doruletz spune:
nseara
pegasis, acu pleci in vacanta? nu zisesi ca in iulie?
basca bine ca ne gasisi, hai ca te asteptam mai demult p'acilea Ce abstinenta bre, ce e aia, nu mai folosi acest cuvant ca aci in zona asta e blasfemie! Si las-o-ncolo de margine virtuala ca e inghesuiala la peluze, hai aci ca avem nevoie de forte proaspete la dezbateri. vaz ca tatalutoma te-a servit cu ceva rece, io te primesc cu o tuica fiarta ca acilea venii iarna, azi au fost 10C si maine cica sunt 8C!!
Io pusei incalzirea fratilor, in luna iulie, a innebunit vremea maica, asa cevaaa .
Apropos de vreme si de "incalzirea globala" despre care vorbeste toata lumea, citii un articol care m-a pus pe ganduri. Nu zic ca ar fi adevarat insa intradevar sunt niste puncte care ar merita dezbatute. Unu ar fi ca prin anii 70 toata lumea (stiintifica!) vorbea de "racirea globala", www.zetetique.ldh.org/images/climat/newsweek_coolingworld.pdf" target="_blank">The cooling world, tipau ca vine noua era glaciala, o sa ne transformam in eschimosi etc. Ghinion de nesansa pentru cei ce agitara sperietoarea, incepand de prin 75 vremea incepe sa se incalzeasca
Dar ceea ce m-a pus pe ganduri este www.john-daly.com/hockey/hockey.htm" target="_blank">acest articol, care spune ca in 90, a fost publicat primul raport al abia infiintatei organizatii Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) iar in acesta se vorbea despre "perioada calda medievala". Se pare ca aceasta perioada a existat in evul mediu, era mult mai cald decat acum si nu se punea problema industrializarii (sau o fi fost de la rugurile inchizitiei?). Dupa aceasta a urmat iarasi o perioada de racire, 'mica era glaciara', urmate de alta incalzire.
E totusi bizar ca despre aceeste schimbari periodice nimeni nu vorbeste, in urmatoarele rapoarte IPCC acest grafic a disparut fiind inlocuit cu unul in forma de crosa care ne arata o curba a temperaturii ascendenta, in presa, documentare si conferinte pe teme de mediu ni se agita spectrul prajirii globale fara ca nici macar sa aminteasca ca au mai existat astfel de perioade in istorie si ca s-ar putea totusi ca dracu sa nu fie atat de negru .... De ce?
Hmmmmm, bizar, fratilor, iar ni se ascunde ceva
Hai ca mai viu
basca spune:
apa rece e cea mai buna, ca s-au facut vreo 30 celsius si la mine in batatura dupa 6 luni de frig si ploaie si vint de ala nemilosu' ca ajunsesem sa fiu "location challenged" de nu mai stiam exact pe care meridian prestez....desi n-as spune nu si la niste bericioaica rece gheata care-mi face cu ochiul subversiv din frigiderul proprietate personala....asa ca, once again...cheers
caldura mare domne, si acu ca o fi un ciclu natural sau nu, conteaza mai putin atit timp cit nu stiu daca sint suficiente date care sa ateste teoria asta...ceea ce se stie insa sigur este ca noi punem paie pe foc....vezi china care in premiera a depasit sua ca emisii.
si apoi mi se pare un motiv de mobilizare mondiala mai k lumea decit religia sau thongu lu paris hilton.
doruletz spune:
ahahaha, basca, de acord, ma mobilizez si io fara probleme contra poluarii mai degraba decat in army of god, vrusei sa zic doar ca nu-mi plac 'omisiunile', adica as fi preferat sa mi se spuna, "uite oameni buni, se pare ca au mai fost astfel de perioade in istorie da' noi credem ca asta o sa fie si mai si, asa ca poftiti dvs de cumparati de la noi niscai 'credite de Carbon' ca sa salvam planeta."
Mai cautai informatii despre perioada "calda medievala" si se pare ca majoritatea climatologilor sunt de acord cu existenta ei, cica se poate masura (printre altele) in straturile de gheata din banchize, asa o fi, nu ma pricep.
Io ma intrebam doar de ce niciodata nu se vorbeste si despre asta cand ni se prezinta catastrofele care ne asteapta, s-o prezinte macar ca pe o posibilitate, asa ar fi cinstit.
hai ca pana una alta ma duc sa mai cresc temperatura cashii cu 1C ca iar e vifornita afara
mai viu io, noapte buna
buli spune:
'neatza!
moama, se racori si la noi, adica de la 38 am scazut la 28 - cica ieri fuse mai cald decit in congo
doruletz, eu cred ca sint niste poluanti seriosi care trebuie scosi de pe piata, sau macar discreditati nitel. in plus, am vazut ca pe locul 1 la poluanti ar fi china. campania asta vine dupa o serie de articole despre noua putere galbena care va stapini planeta.
si peste toate astea, s-ar putea sa omita intentionat informatia, in ideea ca daca s-ar prezenta ca un fenomen natural repetitiv, nu s-ar mai stresa nimeni cu ecologia, reciclarea si emisiile de carbon.
s-aveti o zi cu soare sau ploaie (dupa caz)
edit c-o botezasem pe doruletz
iileana spune:
quote:
Originally posted by doruletz
Io ma intrebam doar de ce niciodata nu se vorbeste si despre asta cand ni se prezinta catastrofele care ne asteapta, s-o prezinte macar ca pe o posibilitate, asa ar fi cinstit.
Ei, se mai vorbeste, asa, timid, www.hotnews.ro/articol_71632-Climatologii-clujeni-considera-ca-omul-nu-are-rol-decisiv-in-incalzirea-globala.htm" target="_blank">pe ici, pe colo, pe la Cluj ; Cica "Climatologii clujeni considera ca teoria care afirma ca 90% din incalzirea globala se datoreaza poluarii este o exagerare mediatica. O evaluare stiintifica corecta ar trebui, potrivit cercetatorilor, sa tina seama de ciclurile climaterice."
Si mai zice la gazeta ca "In jurul anului 900 Vikingii au descoperetit o insula in nordul Oceanului Atlantic si au botezat-o Groenlanda deoarece era acoperita de campii verzi".
M-am gindit sa pun articolul la subiectul cu incalzirea globala de la generale, acu' o mie de ani cind l-am citit, dar, sincer, mi-a fost frica cccc ca o incasez :-)))) .
Na, si daca tot am iesit din tufe, mai tre sa mai zic ca: numa' bine la toata lumea, care pe unde se afla!
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
basca spune:
Cenzura functioneaza in ambele sensuri, si cei care au agenda green (se pare ca green business, este urmatoarea nebunie majora in sillicon walley) si care prefera sa stie ca nu a mai existat un asemea ciclu in istorie, cit si cei pro biznis cu arderi de fosile moarte.
Mai nou oficialii americani in vizita pre aiurea au interdictie de a face comentarii legate de "global warming"...tatuca Stalin cred ca jubileaza....si cum americanii i-ai batut pe rusi la propaganda sa vedeti ce caft o sa le traga si la cenzura
But again, cred ca avem mai mult ca oricind nevoie de un mare numitor comun, si cum religia categoric nu o poate face...ecologia ar putea fi unul din raspunsuri. Zic si io.
lilanda spune:
quote:
Originally posted by iileana
"In jurul anului 900 Vikingii au descoperetit o insula in nordul Oceanului Atlantic si au botezat-o Groenlanda deoarece era acoperita de campii verzi".
E o minciunaaaa!!! O blasfemiee!!!
Daca vreti sa stiti si sa aflati legenda locala , cica vikingii asa-i zapacira pe celti; numira insula cu verdeata, Islanda si pe ailalta inghetata, Grønland (grøn=verde) ca sa-i faca sa ia (si sa atace) pe mare, directia falsa verde si sa lase Islanda-n pace!!! :-)) btw; in Islanda se vorbeste limba cea mai apropiata de scandinava originala...mie una-mi suna a greaca
Aseaaa...mie de caldura sa nu-mi mai imi vorbiti, ca azi fu o furtuna pe-acilea, de-am zis ca nici nu mai plec de-acasa!!! 12 grade, vint puternic din toate directiile si ploaie mai deasa decit gazonu' din fata casei si podoaba capilara a consortului, care, btw, imi amintise odat' de ciclurile climaterice in contextul unei discutii despre disparitia civilizatiilor...sic ...si ca sa revin la subiecte fierbinti (;-)), asta da numire:Blair = peace maker in Orientul Mijlociu
Hai va pupez...ma-c' la somn (fara masaj ) ca-s tulburata rau de uraganu' asta!!
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
Rayuela spune:
de ce naiba locuiesc in nord?Altii lesina de calduri,si io-s in geaca pe care o purtam in februarie:((Adica si la Suedia tot 10 grade,tot vint,ploaie,d'aia bacoviana,marunta si gri,de trebuie sa ascunzi sireturile din casa in cazul in care te napadeste vreun sentiment d'ala bizar,tot bacovian:)
Altfel,ce sa zic ,ca am tot citit ce ati mai scris,povesti,linkuri,si am tot uitat ce vroiam sa zic.
Cind l-am vazut pe Tudor al Marei,a venit si Bubu tiptil,s-a uitat admirativ ,a ascultat fascinata povestea cu avioanele,si mi-a declarat:
"Il las sa vina la mine in camera(pe Tudor adica)"
Nici nu stiu daca sa rid sau sa ma ingrijorez:))
Si Scufita Rosie a fost delicioasa,cel mai tare m-a distrat corul,cind cintau toti si se batzaiau,parca erau piticii mei de la servici:)
Asa...Lilutz,am vazut si citit diverse pe forum...:))Interesant,interesant:))Nu apari si tu prin Bucuresti la o intrunire scandinava live?Nu repetam istoria?:)
Dorule,cred ca ne "prindem" cumva in perioada aia la Bucuresti,asa ca nu ratam ocazionul,ofcorz
Itsmiule,ce sa mai zic,decit ca as fi vrut sa te vaz in carne si oase si pe tine cu domnu itsmi si donshoara itsmi....chiar nu e nici o sansa sa va catapultati pe batrinu continent?Vreo vizita la fetitz?
Cu cei care se topesc de caldura nu vorbesc ca-s invidioasa:))
si basca ,bun venit in poiana lui Iocan,ai fost intimpinat in stilul nostru irezistibil,nu?
P.S.-mai am 7 (sapte) zile de munca.
doruletz spune:
nseara
rayu, bine ai revenit:) ce bine ca si la voi ploua si e frig, macar nu ma mai simt singura nedreptatita.
hahaha, ce simpatica e bubu, n-are gusturi rele, vazu ea ce flacau se face tudorelu! Apropos, nu ne mai pui si tu neste poze proaspete cu bubu?!
(as pune si io un filmulet cu piticania da' mi-e teama ca ma aleg cu vreun avertisment pentru reclama mascata la prezervative asa ca mai bine ma abtin )
Acu la tv e iar un film "catastrofa" american, uraganul de forta 7 sau asa ceva, nu vazui decat cum zbura piramida lui keops ca o coala de hartie, asa cevaaa . Io totusi am impresia ca cineva vrea sa ne spele creierele...
lilutz, esti sigura bre ca e aia dezinformare? ca si io citii tot cam ce zice ileana despre groenlanda, nu neaparat in siteuri despre climat, cica prin 1250 erau chiar culturi de cereale acolosha, cica asta se stie cu certitudine.
ileana, merci de articol, sa stii ca ma bucurai sa vaz ca am sunt si unii care incearca sa zica altceva. Daca vrei sa pui articolu la subiectul cu incalzirea io promit sa te sustin in caz de atac grupat.
buli, poate ca ai dreptate insa tot nu sunt de acord cu atitudinea asta indiferent daca scopul e nobil, pai asa ma port io cu alexandra la masa, adica nu-i arat iaurtu pana nu termina legumele ca altfel nu le mai vrea.
Basca, io n-am nimic cu ecologia, dimpotriva, insa am impresia ca miscarile astea au fost recuperate de diverse grupuri care numai interes ecologic nu se cheama ca mai au. uite de ex acilea partidu ecologist era puternic acu vreo cativa ani, participara si la un guvern, aveau idei interesante. Insa la alegerile astea facura 1%, pt ca incet incet au inceput sa promoveze tot felul de trotzkisme si altermondialisme, nu mai au mare lucru de a face cu ecologia.
Hai ca mai viu io, ma duc sa mai citesc despre profilu psihologic al lui xeno