***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (61)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Carstea, imi pare rau ca baietelul tau are probleme de sanatate. Dar vor trece cu bine! Eu va doresc sanatate si refacere rapida la amandoi!! Despre epiziotomie nu stiu ce sfaturi sa-ti dau fiindca eu am cezariana. Dar iti vor raspunde fetele. Eu stiu ca sunt utile ceaiurile de galbenele, pelin. Infectia pe care a avut-o baietelul tau este luata din maternitate (Elias)??!! Asta ar fi bine de stiut pt fetele care se pregatesc sa nasca la acest spital.
Te pup
Diana 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Carstea, felicitari pentru bebe strumf - si imi pare rau pentru problemele avute. Multa sanatate si ne pentru tine si ne gandim la tine!
Despre epiziotomie stiu numai ce am citit:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=96913
Sper sa te ajute, mi se pare un link util - in care mamici cu experienta isi spun parerea

DidiAlex, tu ce mai faci ca nu ai mai scris zilele astea

Sper sa nu va suparati dar am mai tras cu ochiul la mamicile de USA - si am vazut ca a nascut Irinuca_usa. Acesta este mesajul ei. Felicitari mamico, si o sa treaca icterul ;)

"buna fetelor. va scriu din spital. dupa cum v-am zis vineri la 7:00 Am am mers la spital si au inceput procedura de inducere. pe la 12 mi s-a rupt apa, pe la 3 cred mi-au facut epidurala si pe la 8 eram gata de impins. ce sa zic... usor n-a fost. cred ca lasasera doza de epidural foarte jos ca sa simt si sa imping si dupa vreo 2 ore nu mai puteam. ma si durea, mai ca plangeam si vroiam sa ma lase in pace toti. mi-au marit doza si in sfarsit nu am mai simtit durere si desi nu am mai avut contractii asa dese macar am putut impinge fara sa mi se mai para groaznic. dupa inca vreo ora de impins si-au dat seama ca fetita e cu fata in sus si de aia se blocase si nu iesea si s-au hotarat sa foloseasca vacuumul. si uite asa s-a nascut erika la 10:45 pe 11 mai. o fetita tare frumoasa si cuminte. oricum ii pregatisem pe toti sa zica ca-i frumoasa chiar daca-i urata, ca stiam eu ca bebelusii nu-s tocmai frumosi, si ar fi fost destul sa mi se para mie urata, nu aveam nevoie sa-mi mai zica si altii asta.
eu bine-nteles ca m-am cam rupt, m-au si taiat, si desi nu am vazut cu ochii mei ce-i acolo banuiesc ca nu foarte placut.
oricum mi s-a parut ca o chinuies groaznic pe erika dupa ce 3 persoane au incercat sa-i ia sange pentru analize si n-au reusit, au intepat-o pe saraca peste tot, pentru ca in final sa zica ca pentru ca nu are fluide in organism de aia nu pot, si ca trebuie sa-i dau mai intai mancare. eu nu aveam nici o picatura de colostru, nici nu stiam cum se face, asa ca i-am dat formula. partea buna e ca azi a venit lactation nurse si ne-a invatat pe amandoua, si desi nu vrea sa suga direct de la san, cu shield trage de numa numa si e bine. partea proasta e ca eu si ea avem grupe de sange diferite, l-a mostenit pe taica-su intru totul, si anticorpii mei nu o ajuta. drept urmare i-au iesit testele pozitive la bilirubina si face icter, intr-un ritm mult mai avansat decat majoritatea bebeilor. asa ca mititica e acum la nicu cu iv si de-acuma si pana plecam acasa sta numai dezbracata sub lumina aia albastra, cu ochelari pe ochisori. macar sta cu mine in camera, dar mi-e asa de mila de ea si nu o pot ajuta cu nimica. nu se stie cand plecam acasa. exista cica posibilitatea sa plecam maine, dar sincer ma indoiesc. oricum ce conteaza e sa fie ea bine si apoi o sa ajungem noi si acasa.
tre sa vad ce poze a facut ieri zoli si daca reusesc sa pun cateva revin mai tarziu."

Anca 38+
poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michigan spune:

am uitat sa va spun
am primit un munte de hainute
de la verisoara mea care va fi si "moasa" copilului
(sper ca stiti despre ce vb , cele din alte zone decat cele sudice
pt ca mi s-a mai intamplat sa vb de moasa copilului si sa mi se ceara lamuriri)
oricum sunt asa de frumoase
unele nici nu au fost imbracate
ca le-a primit mici deja

mihaela
36 sapt Octavian Andrei
http://new.photos.yahoo.com/mihaela_mateescu_toma/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

[quote]Originally posted by michigan

am uitat sa va spun
am primit un munte de hainute
de la verisoara mea care va fi si "moasa" copilului
(sper ca stiti despre ce vb , cele din alte zone decat cele sudice
pt ca mi s-a mai intamplat sa vb de moasa copilului si sa mi se ceara lamuriri)
Si eu sunt din sud si nu am auzit de "moasa" copilului decat cea din spital Presupun ca un fel de nasa...
Te pup
Diana 36+

Mergi la inceput

ai dreptate diana
un fel de nasa care vine si il scaoate pe bebe din spital
cu hainutele ei
apoi ii face prima baita
aici m-am scos un pic
sper sa o conving sa-i faca mai mult decat una
si-i aduce cadouri de anul nou
deci bebe nu are decat de castigat
si noi (parintii)

mihaela
36 sapt Octavian Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankaa spune:

Salutare mamici si gravidute.In sf am reusit sa termin de citit ce ati vb in we.
DIANALAURA,MSEMCU,CIOACA,VAS-felicitari pt bebei,sa fie sanatosi, mancaciosi si voua refacere rapida si mult laptic . RALUCAMI-eu am inceput sa am mancarimi pe burta si sani inainte sa-mi apara vergeturi.Abia de vreo 3sapt mi-au aparut vergeturile in locurile alea.Poate nu e si cazul tau,dar la mine asa a fost.Si acum ma tot scarpin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaraspt spune:

quote:
Originally posted by carstea

buna!am nascut pe 7 mai un baietel superb de 3920g .n-o sa va mint sa va spun ca a fost usor.dar a trecut totul in momentul in care l-am luat in brate
problemele mele au aparut dupa 40 de ore dela nastere cand ui bebe i s-a pus diagnosticul pneumonie si infectie neo-natala iar dupa alte 2 zile de chin s-a ivit o complicatie la un testicul.Am plecat din elias si acum suntem la budimex.unde cu ajutorul lui Dumnezeu o sa ne facem bine.Azi l-au scos de pe ventilatie si acum incepe sa respire singurel.suntem pe antibiotic de 5 zile iar tratamentul dureaza 14 zile.
v-am povestit pe scurt cosmarul prin care trecem pt ca avem nevoie de toate gandurile voastre bune.
va pup si va doresc sa aveti nasteri cu adevarat usoare.
daca are cineva timp sa-mi povesteasca cum isi ingrijeste epiziotomia o rog sa-mi scrie pe pm .eu sunt plecata efectiv din spital de vineri seara dar nu si externata asa ca ma ingrijesc dupa ureche si mie teama sa nu fac vreo infectie.
va pup

Sanatate multa bebelusului tau, pt el sa fie sanatos cit mai repede!

Si eu voi naste la Elias, vreau sa stiu daca problemele aparute sa datoreaza ingrijirii dupa nastere a bebelusului? Totusi 40 de ore nu s-a intimplat nimic si apoi au constatat ca are aceste probleme? Si cum ati ajuns la Budimx, ati vrut voi sa muatati bebelusul sau a fost recomadarea dr neonatolog?

Pt epiziotomie pe linga spalaturi cu ceaiuri si tincura de galbenele pe compresa am citit ca daca poti sa stai la aer cu cusatura sau sa folosesti un feon sa usuce zona. Ai grija ca exista si reversul: caldura prea mare sporeste inmultirea bacteriilor.

Tamara 39 fix

Mergi la inceput

ce nervi imi face pampers-ul asta
mi-a chinuit de tot pagina
si nu vrea sa plece!!!!!!!!!!!
eu il inchid si el tot vine

mihaela
36 sapt Octavian Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

Buna fetelor!
Azi "am fugit" de la serviciu, caci am dureri si contractii inca de dimineata. De fapt va spuneam si aseara ca inca de sambata tot am dureri ca la ciclu. Am luat mai devreme un No-spa si stau in pat. Durerile au mai trecut, dar contractii inca mai am din cand in cand. La 17:30 ma duc la spital, sper sa nu ma opreasca doctorita acolo, ca bebe trebuie sa mai stea in burtica, nu avem inca nici 36 de saptamani implinite. Si nu am nici nimic cumparat pentru spital.
Felicitari Dianalaura, Carstea si Irinuca_usa, refaceri usoare si bebei sanatosi si sa veniti repede acasa. Carstea imi pare rau sa aud ca aveti probleme cu cel mic, sper sa se rezolve repede si sa veniti acasa sanatosi.
Lulu, se pare ca azi este in sfarsit si ziua ta. Nastere usoara .
Ciquitita, nu sunt din Bucuresti, retinusem ca tu esti din Craiova, de asta te intrebam la ce medic esti si care sunt tarifele pe la noi. Imi cer scuze daca te-am incurcat cu altcineva.
[red]Michigan[/red inca nu am nascut, dar dupa cum vezi se pare ca imi tot da tarcoale. Sper sa mai dureze totusi putin, sa mai creasca si bebita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankaa spune:

CARSTEA-felicitari pt bebe.Imi pare rau ca are astfel de probleme,dar o sa vezi ca DD are grija de el si se va face bine . MICHIGAN-sunt sigura ca sunt f frumoase hainutele,sa le poarte bebe sanatos.Si eu am primit f multe dar trebuie sa le pun la .
Fetelor,mai stiti ceva de ANDRADA?cred ca e f fericita acum,ca il tine pe Antonio in brate.

Mergi la inceput