atentie mare la copii-in vacanta si nu numai
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
Andrada spune:
nici mie nu-mi iese din cap...parca nu mai pot gindi nimic altceva, si eu tot pe site-ul ala myrrha,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
la conferinta de presa de acum 1 ora politia portugheza a declarat ca exista 5 suspecti care au fost interogati iar suspectul principal e acel barbat jumate englez jumate portughez care s-a tot bagat in seama in timpul cercetarilor si a carui casa e foarte aproape de locul de unde a disparut micuta.au mai fost cel putin 2 cazuri in care faptasul dadea mereu tircoale locului faptei si se implica activ in operatiunea de cautare.unor jurnalisti englezi le-a parut suspect acel barbat ce facea pe traducatorul desi nu detinea acea functie in mod oficial,se interesa mereu de evolutia cazului,iar mama lui a lansat un apel tuturor celor ce detin informatii in legatura cu madeleine dar le e teama sa se adreseze politiei din diverse motive sa o contacteze pe ea personal...
cristina,in general copiii disparuti nu prea sunt gasiti in viata sau nu mai sunt gasiti deloc.cu toate acestea a fost discutat un caz in care un baietel de 4 ani a fost rapit dar returnat familiei dupa citeva saptamini bune.acum "baietelul" are 21 de ani dar nu vorbeste deloc despre acea perioada in care a fost rapit.mama lui a aparut la tv ca sa incurajeze parintii madeleinei.
notquiteso spune:
Doamne, e absolut ingrozitor! Nu stiu si nici nu vreau sa imi inchipui cum se simte mama fetitei. Deja nu mai conteaza cat de rau ii pare. Mi se rupe sufletul cand ma gandesc la micuta. Eu nu mi-as lasa copilul singur. Chiar si cand iese cu taica-su afara ( odata pe trimestru) stau ca pe ghimpi.
Am patit si eu o chestie cu un nene care tot dadea tarcoale. Eram in parc cu grasulia, intr-un loc mai retras, ca sa poata dormi un pic. Mai erau cateva persoane, dar destul de departe. Si un nene se tot invartea pe acolo. Cred ca a trecut de vreo 10 ori pe langa noi pana sa ajungem acolo, si dupa ce am ajuns. Grasa statea la umbra in carut, si eu eram ca o pisica cu ghearele scoase. Asa ma uitam la el. Cand a vazut ca nu-l scap din ochi, ca m-am dus si la cea mai apropiata persoana sa o pun in garda- era tot o tipa- si ca sunt gata sa ii sar la beregata, a sters-o. M-am tot uitat dupa el, dar nu l-am vazut pana am iesit din parc.
Pt fetele din Bucuresti- parcul era Tineretului, iar individul era brunet, tzigan, cam 174 si in jur de 80 de kg, carare pe stanga, la momentul ala era imbracat in pantaloni de stofa negri, camasa galbena si purta pe brat o geaca maro de piele. A venit dupa mine de pe aleea centrala pana in rondul cainilor ( care acum nu mai e pt caini).
Si eu am fost lasata singura in casa. Nu avea cine sa stea cu mine. Cu noi adica. Eu aveam 5 ani, si sora-mea 2,5 si eu aveam grija de ea. Aveam cheia de gat. Tin minte ca in primul an de scoala, aveam 6 ani si ca sa ajung la yala aveam pus un bloc de BCA pe care sa ma urc. Atata eram de mica. Si ghiozdanul ma batea in spatele genunchilor. Si nu era mare, era un ghiozdan normal, micut. Ca pt clasa I. Stiam nr de tel. de la mama de la serviciu si o sunam si ii dadeam raportul. Asa am crescut noi. Cu sora-mea care intr-o zi s-a spanzurat cu margelele mamei si se invinetea si eu nu stiam ce sa fac, tot sora-mea s-a taiat rau la picior si sangera incontinuu si nu puteam sa ii opresc hemoragia, tot ea a sarit de pe dulapul din dormitor incercand sa aterizeze pe pat, dar nu l-a nimerit.. am avut ceva de furca cu nebuna.
Probabil ca multe dintre noi au crescut asa. Mergeam singure si ne intorceam singure de la scoala, si stateam asa pana veneau parintii. Eu acuma n-as avea curaj sa o las pe grasa singura. Am sa incerc sa o supraveghez cat pot de bine, stiind totusi ca orice copil are nevoie sa fie lasat liber sa poata sa isi juleasca genunchii, sa isi mai invineteasca un ochi sau mai stiu eu ce. Nu stiu ce am sa ma fac. Eu as tine-o de mana pana se marita :))
Elise spune:
Cind eram mica, prin clasa 1, eram tot cu cheia de git (pentru putin timp, e drept - n-au fost decit citeva luni).
Si tin minte ca intr-o dimineatza a ieshit un nene de dupa un chiosc de inghetzata si m-a invitat pe la el ca sa vad un catzel. Si mai tin minte ca m-as fi dus sa vad catzelul, dar eram disperata a nu intirzii la scoala, asa ca am tulit-o. Dupa ce am traversat strada cu el de mina.
Tin minte faza pentru ca i-am povestit-o maica-mii si mama a inceput sa plinga - asta m-a surprins atunci, nu faza cu catzelul.
A aflat si invatatoarea, ne-a tinut dupa aia o lectie stufoasa despre cum sa ne ferim de straini...samd. N-a mai fost cazul sa o aplic, ca am plecat din tzara shi statea mama dupa fundu' nostru tot timpul.
Elise & BBLisa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/violeta69/violeta69.jpg)
violeta69 spune:
doamne!
cum e posibil ca obsedatii astia sa umble liberi prin parc si nimeni sa nu el faca nimic?!
adica tu,notquiteso, erai langa fetita ta si idiotul tot va urmarea?
pai in mintea lui bolnava ce-si imagina?
ma gandesc cu groaza ce s-ar intampla daca ar gasi un copil singur pe-acolo!
eu am baiat si l-am invatat mereu ca daca cineva se ia de el,ii da ceva sau vrea sa il duca undeva, sa tipe,sa muste sa faca orice dar sa nu lase pe nimeni sa-l ademeneasca....pt.ca se intampla sa umble cu bicilcleta si mai departe de mine....si tare-mi e teama!
acum,imi amintesc si eu de o faza din asta...cu un pedofil....
eram la o prietena de-a mea,cred ca in clasa a 2-a a 3-a nu mai stiu ...si sora prietenei,de fapt colega de clasa care era mai mica cu un an a plecat la librarie sa-si ia cerneala....nu a gasit, dar asta,monstrul, a urmarit-o si i-a zis ca are el cerneala acasa....
si a luat copilul cu el acasa si acolo a violat-o in baie...
fata a venit acasa si ne-a spus si noua...asa stiu cum s-a intamplat!
ala a fost prin a facut puscarie ,insa dupa ce a iesit de acolo a mai facut o data fapta asta,daca nu de mai multe ori,ca nu mai stiu...
insa fiind un oras mic,il stiam pe monstru si fugeam de el ca de dracu'....
Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
notquiteso spune:
da, ne urmarea. eu nu ma sperii repede, desi sunt mica si slabanoaga, sunt destul de bataioasa. ne-a urmarit cateva sute de metri bune, de-asta eram cu ochii pe el ca pe butelie. adica nu statea in spatele meu. pur si simplu trecea pe langa noi. a trecut odata, de doua ori, de 5 ori..daca nu as fi avut ochiul format, nu as fi remarcat ca cineva ne urmareste, pt ca el parea ca se plimba. venea dintr-o directie, trecea pe langa noi dupa 10 minute iar aparea. si tot asa. la sfarsit aparitiile erau din ce in ce mai dese, iar eu din ce in ce mai zburlita.
stiu ca am fost si sunt un pic off-topic, insa e bine sa va feriti de el. sunt sigura ca nu a fost prima data cand a urmarit bebelusi in parc, asa ca fiti cu ochii in patru cand mai mergeti in Tineretului. si mama masii.. nu am gasit nici un gardian, politist, nimic.. chiar m-am uitat dupa ei.
Karina spune:
quote:
Originally posted by lili81
Eu si fratele meu am mers la scoala cu cheia de gat din clasa a doua. Ce erau sa faca parintii, sa renunte la serviciu ca sa ne duca pe noi de mana la scoala?
Mai tine si de noroc. Baietelul acela din Tulcea care a disparut de sub privirile mamei sau fetita pe care a lovit-o mortal o masina desi era de mana cu mama ei...
Lili81, cred ca mai toti am crescut cu cheia de git, dar pe atunci viata era mai linistita, cazurile de rapiri, violuri, mai putine. Acum lumea a "evoluat"...
Desi eu am crescut cu cheia de git, iti spun sigur ca Bogdan al meu nu va iesi in strada cu cheia de git si nici nu se va juca in fata blocului singur, fara supraveghere - nu stiu inca pina la ce virsta, dar fo 10 ani de acum incolo cred
![](icon_smile_big.gif)
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
![](icon_smile_big.gif)
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by Karina
Lili81, cred ca mai toti am crescut cu cheia de git, dar pe atunci viata era mai linistita, cazurile de rapiri, violuri, mai putine. Acum lumea a "evoluat"...
Karina+ Bogdanel
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru
Karina - cazuri de violuri si de pedofilie erau si inainte. Insa lumea nu stia ca se cheama pedofilie, iar informatia nu avea puterea pe care o are azi.
Gandeste-te ca Ramaru nu a fst dupa Revolutie, si poate multe ne amintim ca la un moment dat chiar existau zvonuri transmise pe care orala despre furturi de copii. Cam pe la inceputul anilor 80..
Insa oamenii erau altfel! Serios! NU as spune nepasare...chiar nu stiu cum sa o definesc..
Ceea ce mi se pare mai grav, e ca parintii nostri, chiar si acum, pe timpurile astea, cu toata informatia pe care o au, continua sa se poarte de parca "raul se intampla altora".
Mama mea de exemplu, femeie citita, crescuta la Bucuresti si nu intr-un sat uitat de lume, pe cand David avea doar 2 luni, a putut sa il lase ptr 2-3 minute singur, in carucior - in fata biroului de Posta, ea intrand sa ma caute sa imi spuna ceva- habar nu am ce ca in momentul ala am vazut negrul in fata ochilor.
Cum de nu a putut realiza ca un descreierat ar fi putut profita de chestia asta si sa il ia?!
Si tot eu eram isterica si paranoica in conceptia ei
![](bang.gif)
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
Clover spune:
Si eu am fost tentata de multe ori sa intru dupa mamele care isi lasa caruciorul in fata magazinelor si sa le spun ca nu fac bine sau sa le astept afara cu mana pe carut si sa le zic ca pana acum puteam sa dispar cu el, da pun pariu ca mi-as fi luat o geanta in cap. Cred ca suntem prea naivi cu totii, pentru ca tragediile se intampla foarte rapid.
Cati dintre voi nu s-au ratacit vreodata pe plaja si au simtit disperarea aia profunda pana gaseati cearceaful pe care il stiati? Azi cred ca daca as avea un copil l-as lega cu lesa sa fiu sigura ca nu il pierd nici o clipa din ochi
Keep the promises you make to yourself.
marybell spune:
si eu cred ca mai e vorba si de putin noroc, exista cazuri cand parintii sunt excesiv de atenti si grijulii si intr-o secunda se intampla inevitabilul, si parinti delasatori care isi lasa copii p'afara cu orele in fata blocului sau mai stiu eu pe unde... ani intregi si nu se intampla nimic. sa fim cu ochii in 4 si sa ne rugam la Dzeu sa ne protejeze copilashii.
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
varsta Erik