atentie mare la copii-in vacanta si nu numai
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
monaz. spune:
aici nu e vb de un copil trecut de 10 ani! va intrebati dar daca era mai mare...nu are nici o legatura. copila aceea nu are nici 4 ani. faceti un test, lasati copilul de 3-4 ani in casa singur. incuiati usa si indepartati-va 100 de metri de casa. va simtiti bine? sunteti relaxati? mi-e mi-ar fi stat bautura/mincarea in git sa fac asta. bine, mie imi sta in git si cind las copiii cu un adult, sa ii supravegheze, dar asta sunt eu. va asigur ca daca ati lasa un copil trecut de 10-11 ani singur , nesupravegheat, nu ati avea aceleasi trairi. e firesc ca la o anumita virsta, sa fi acumulat ceva informatii ca sa consideri ca poate ramine singur ceva vreme. insa cu toate masurile de rigoare:acces la telefon, faptul ca el ar sti ce presupune un pericol etc...si asta depinde de la caz la caz, sunt copii instruiti la 10 ani si pot ramine singuri in casa o ora si copii care la aceeasi virsta sunt incapabili de asa ceva. evident, parintii sunt in masura sa aprecieze asta.
parintii fetitei sunt de criticat! sa zicem ca erau prezenti si faptul ca ar fi opus rezistenta nu ar fi adus vreun rezultat, dar totusi, legal nu puteau fi culpabilizati. moral ce sa mai zic! e inimaginalbil sa lasi copii de 4 ani nesupravegheat , nici macar nu au coborit la barul hotelului, sa zicem, desi nici asta nu era o scuza...au iesit din cladire si s-au indepartat...au verificat din 30 in 30 de minute! so?! eu imi verific copiii peste noapte si 5 minute mai tirziu pling sau umbla prin casa dupa mine... am uitat toate detaliile, dar in Belgia stiu ca s-au luat masuri legale impotriva unor parinti care acum fac inchisoare pt ca nu au folosit cum trebuie scaunul de masina si copilul, de pina in 2 ani(poate chiar mic de tot) a murit intr-un accident. intial mi-am zis, saracii, dupa ce ca au suferit o pierdere si deja constientizeaza cit sunt de vinovati, acum sunt si pedepsiti de justitie...dar pina la urma mi se pare o masura absolut pertinenta si da, e f bine ca au fost condamnati! asa si cu parintii din Marea Britanie, evident, nu sunt sub incidenta legala din Portugalia, dar cred ca nu m-ar surprinde daca as auzi ca politia britanica a luat masuri.poate nu va fi cazul, dar...nu mi-e mila de ei si de suferinta lor, singurul lucru care imi trece prin minte e ca sunt singurii responsabili de aceasta situatie. nici nu zic : " asa le trebuie!", pt ca ar insemna ca accept ideea ca fetita trebuie sa sufere din cauza lor si din pacate nu , nu trebuie.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Elise spune:
Asa e, copii nu trebuie DELOC lasati singuri.
Mai ales ca gemenii aveau 2 ani - s-ar fi putut trezi, speria, umbla prin casa, rasturna ceva in cap...sint si multe alte motive pentru care copiii NU trebuie sa stea singuri in casa.
Si nici macar in casa, nesupravegheazti.
Mie astazi era sa mi se intimple o nenorocire: bblisa mea are 6 luni - era in patutz, patutzul gol si cu plasa, nu avea cum sa cada sau sa pateasca ceva - am zis eu.
Oricum, dormea.
Eram la 10 m de ea ii faceam fructele la blender - kestie care dureaza citeva minute.
Si am auzit niste sunete infundate. Noroc ca mi s-a parut ciudat si m-am dus exact in momentul ala sa vad ce face: ei bine, isi trasese cearceaful de sub ea (care era bagat pe sub saltea...n-am idee cum l-a scos...) si il rulase in jurul capului si gatului, ca un turban, si saraca icnea ca nu putea sa respire!!!
Am vazut rosu in fata ochilor - m-am repezit sa i-l desfac, am luat-o in brate si a gafait 5 minute dupa aia.... Ce se intimpla daca intirziam citeva minute?!
Si ce am facut - m-am dus citiva m. mai incolo, in living, sa-i prepar fructele....
Mai vorbim de lasat kupii singuri acasa!!!
Elise & BBLisa
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
quote:
Originally posted by Elise
Oricum, dormea.
Eram la 10 m de ea ii faceam fructele la blender - kestie care dureaza citeva minute.
Si am auzit niste sunete infundate.
acum te intreb si yo....cum auzi sunete infundate daca ai blenderul in functiune?
Elise spune:
nu stiu ce blender ai tu, da' al meu e destul de silentios.
Pikamarul nu-l folosesc la pasat fructe.
Elise & BBLisa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Chuny/Chuny.jpg)
Chuny spune:
iti zic io blenderul in cateva secunde macina orice ... iar apoi poti auzi tot ce vrei... si ce nu vrei.
In ceea ce priveste parintii condamnati pt ca nu folosesc scaun de masina pt copii sau centuri, sunt foarte de acord. Numai in Romania auzi toata ziua de bebei si copii care mor in "accidente stupide de circulatie".
Sa ne fereasca viata de asa ceva!
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
quote:
nu stiu ce blender ai tu, da' al meu e destul de silentios.
Pikamarul nu-l folosesc la pasat fructe.
Elise & BBLisa
spune repede ce model de blender ai? 2 iepuri impusti....unul ca te verificam la auz si 2 te lauzi cu modelul.
Elise spune:
Braun. Vertical.
Iti caut shi poze cu modelu' pe net, da' dureaza vreo 10 secunde.
Elise & BBLisa
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
quote:
Si ce am facut - m-am dus citiva m. mai incolo, in living, sa-i prepar fructele....
Mai vorbim de lasat kupii singuri acasa!!!
Elise & BBLisa
si acum alta intrebare....faci fructele in living ca acolo ai si televizorul sau de ce?
mamaruta spune:
quote:
Vrei sa stii shi modelu' casei?!
Elise & BBLisa
mmmm.....buna idee
![](icon_smile_big.gif)