atentie mare la copii-in vacanta si nu numai

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

pai cam la asta ma gindeam si io...dak era mama acasa, ce rezistentza ar fi opus?!

Mai als daca femeia dormea....
Asa pot foarte bine sa intre in casa peste mame si copii, o femeie n-are forta unui barbat, oricit de disperata ar fi.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

pai in cazul in care ti-e rapit copilul din mainile tale nu poti decit sa speri ca faptasul va muri in chinuri groaznice.dar sa lasi copiii nesupravegheati e ca si cum ai tenta soarta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

E groaznic ce se intampla! E groaznic. Si eu sunt paranoica pe aceasta tema . Ma tem si de umbra mea, iar cand vine vorba de copil... Are 5 ani. Cand iese afara in fata blocului incep: sa nu vb cu strainii, sa nu urci in masini straine, sa nu pleci de langa bloc....etc. Iar cand vine sus si il intrb unde a fost ca nu l-am vazut in fata blocului, el imi raspunde dezinvolt ca a fost in spate. Eu i-am zis sa nu plece de langa bloc, nu din fata lui.Acum ,revenind, sper din tot dufletul ca fetita va fi gasita in viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Aoleu, pai la 5 ani mi se pare muuult prea mic cat sa-l lasi in fatza blocului nesupravegheat. Giiiz!

Nasterea ariciului junior Pozele mele Poze cu noi si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

La mine primul gand cand am aflat a fost evident "doamne fereste!" si apoi m-am gandit ce-o fi fost in capul parintilor aia sa lase copiii singuri?! Eu una nu pot sa-mi imaginez...

Danyce, si aici ca si in Italia este acea obligatie. Pana la 12 ani nu ai voie sa lasi copilul singur in casa. Dar ce sa mai zic pe strada....

E ingrozitor pentru un parinte, eu una nu pot concepe ce ar fi in sufletul meu... dar totusi mai trebuie si un pic de minte.

Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)

Copilasii sept-oct 2004 (1)
Copilasii sept-oct 2004 (2)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Imi pare tare rau pt. fetita...

Sincer nu pot sa inteleg cum au putut sa lase 3 copii sub 4 ani singuri in camera. Se pot intimpla atitea, nu trebuie neaparat sa apara un factor extern. Bineinteles ca poate sa ti-l fure si in alte conditii - in parc, la magazin, etc., dar asta nu inseamna ca trebuie sa te bazezi pe soarta si sa nu-l supraveghezi. Un copil inseamna responsabilitate si sacrificiu. Daca n-ai cu cine lasa copilul, stai acasa, sau se sacrifica unul din parinti, pe rind si ramine cu ei. Din cite stiu eu pe timpul zilei exista posibilitatea de baby-sitting sau cum s-o chema, iti lasi copilul sub supraveghere specializata si tu te duci 1-2 ore sa te distrezi. Exista deja si la noi asa ceva, am vazut acum 2 ani la mare. Dar, bineinteles ca nu noaptea. Asta e, copilul inseamna sacrificiu.
Nu am vrut sa-i critic pe parinti, mi-e mila de ei si cred ca n-ar vrea nimeni sa fie in locul lor. Am vrut doar sa trag un semnal de alarma unor parinti care cred ca lor nu se poate intimpla. "Ce sa fac, trebuia sa ma duc sa iau piine si nu puteam sa-l iau cu mine" - am auzit acum ceva timp de la o mamica singura cind si-a lasat copilul de 4 ani singur in casa. Asta nu e o scuza, trebuie sa gasiti alte solutii... TREBUIE !
Eu le doresc din tot sufletul sa-si gaseasca fetita vie si nevatamata si cit mai repede. Dumnezeu sa-i ajute si sa aiba grija de fetita !

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Din pacate acel cineva care a rapit copilul stia ca parintii ies seara la tereasa.. Nu cred ca era prima noapte in care ieseau, si bam! Vine hotul si ii fura. Sa fim seriosi! Deci - hotul a vazut ca ei ies, si a actionat.

Acum - daca e sa studiem greseala parintilor: cei care aveti casa cu curte: ganditi-va de cate ori nu iesiti in gradina, si copii va dorm singuri in casa. V-ati pus vreodata problema ca ar putea intra cineva peste ei in casa? Sa nu imi ziceti ca aveti sisteme de alarma ca in RO eu nu am vazut prea multe.

Din pacate - dezaxati sunt peste tot. Nu vreau sa ma gandesc ce e in sufletele parintilor. Doamne fereste!! Sigur se vor invinui o viata intreaga ptr acele momente in care i-au lasat nesupravegheati!
Insa - cand e sa se intample -din pacate se intampla.

De asta se spune: degeaba pazeste omul, daca nu pazeste Dumnezeu.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Originally posted by Elise

pai cam la asta ma gindeam si io...dak era mama acasa, ce rezistentza ar fi opus?!

Mai als daca femeia dormea....
Asa pot foarte bine sa intre in casa peste mame si copii, o femeie n-are forta unui barbat, oricit de disperata ar fi.

Elise, e ca la furtul de masini. Nu-ti pui sistem antifurt care sa-ti garanteze ca nu ti se va fura masina, dar macar ii sperii pe gainari. Adica daca masina ta are antifurt si cea de linga n-are, o iau pe aia, nu se incurca cu a ta.
Asa si la furtul de copii, daca vad ca tu nu-ti lasi copii singuri niciodata, iar vecinii ii lasa, iti lasa copii in pace si ii iau pe cei ai vecinei.

Singura problema e furtul la comanda. Daca un hot vrea neaparat masina ta, poti sa-i pui si mama antifurtului...
In schimb la copii e o alta problema... S-ar putea sa-i coste si viata parintilor. Referitor la "o femeie n-are forta unui barbat, oricit de disperata ar fi", te-as contrazice. Dragostea de mama iti da niste puteri de care nu te-ai fi crezut in stare, totul e s-o si folosesti.

In acest caz, nu cred ca a fost furt la comanda, ci pur si simplu i-au observat, au vazut posibilitatea si au profitat de ea.

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by silvana_salajan

E groaznic ce se intampla! E groaznic. Si eu sunt paranoica pe aceasta tema . Ma tem si de umbra mea, iar cand vine vorba de copil... Are 5 ani. Cand iese afara in fata blocului incep: sa nu vb cu strainii, sa nu urci in masini straine, sa nu pleci de langa bloc....etc. Iar cand vine sus si il intrb unde a fost ca nu l-am vazut in fata blocului, el imi raspunde dezinvolt ca a fost in spate. Eu i-am zis sa nu plece de langa bloc, nu din fata lui.

Acum ,revenind, sper din tot dufletul ca fetita va fi gasita in viata.

Si fetita mea are 5 ani.Nici nu se pune problema sa o las singura in fata blocului,la virsta asta nu constientizeaza pericolele.Eu nu-s linistita decit daca o stiu mereu sub ochii mei!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

mi se pare ingrozitor, si la fel de ingrozitor mi se pare ca s-a putut intampla si mai ales ca la noi, in Romania, multi prea multi parinti isi lasa copii singuri in casa si pleaca la treburi...la sate, nici nu va imaginati ca asta este o practica curenta..sau lasa copiii mai mici in grija celui mai rasarit, chit ca nici acela nu-i mai mare decat 5-6 ani...Fetita mea mai mare, Maria, are 6 ani si 4 luni si eu tot n-o pot lasa singura, nici macar in fata blocului, ptr ca-mi este tare frica sa nu se intample ceva, desii ar fi destul de greu, fiind intr-un careu de blocuri..insa eu stiu..pana as cobora eu de la et.3, hotul ar fi departe..asa ca nu risc..ma tem teribil ptr ca de la toamna o sa mearga la scoala si nu stiu cum o sa fac, cred ca o sa stau cu inima in menghina ce face ea singura acolo...uff..cat despre fetita...nici nu vreasu sa ma gandesc ce i s-a intamplat..si eu nu cred ca or s-o mai gaseasca vreodata

Mergi la inceput