decalotare la baietei: necesara sau nu?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRISCOSTY spune:

Leea, multumim lui D-zeu, este bine acum. Si-a revenit complet, nu-l mai doare deloc si putulica arata f. bine. Stiu ca am facut ce trebuie si asta conteaza pana la urma, sa fie el bine. Sper sa scapati si voi de problema, numai asa poti scapa, nu ai cum scoate tu acele chisturi. Sanatate multa puiutului tau si sa scapati repede si fara mari dureri Daca ai ceva sa ma intrebi, o poti face pe pm.

Crys si Dany(30 ianuarie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

Merci de raspusuri,gabbriela si Siminaf,nu cred ca il voi da cu antiinflamator pt ca nu e cazul si cum bine ziceati voi,tot fortand acolo se poate inflama si de asta trebuie dat apoi cu unguent.nu cred ca voi face asta.

ma duc sa vad ce zice un chirurg care cica se ocupa de puiuti mici in chestia cu fimoza,sa vedem daca e cazul sau nu.

multumesc inca o data

va pup si numai bine va dorim Andreeea si Andrei, puiul meu scump.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

hai sa mai scriu si eu despre ce am facut cu al meu. am fost la pediatra noastra care la vizita anterioara incepuse sa l decaloteze si i am atras atentia ca as fi preferat sa imi ceara intii parerea. si ca am decis ca puta lui tudor se va decalota firesc, in timp, ca am grija la igiena lui si ca sper sa nu apara complicatii. s a ofuscat tare de tot. si atunci am mers pin la capat. am rugat o ca orice medicament care intra in copilul meu sa imi fie explicat si i am spus ca am pretentia ca atunci cind se ia o decizie pentru care exista alternativa sa discute si cu mine respectiva problema, chiar daca nu sint medic. a inceput sa ma ia la usoare misto uri si eu i am spus ca sint surprinsa ca nu se bucura ca ma intereseaza soarta copilului meu si ca sint dispusa sa ma documentez pentru a lua hotaririle cele mai bune. atunci a revenit cu discursul la un ton civilizat si a recunoscut ca da, in lume exista tendinta de a se renunta la decalotare etc. ne am impacat frumusel si am concluzionat ca amindoua vrem pt tudor ce i mai bine. si cam asta a fost tot. e drept ca e simplu sa spui NU decalotarii daca copilul nu are probleme si ca e dificil sa iti pastrezi singele rece daca puiul pateste ceva. probabil ca nu exista argumente solide 100 la 100 nici pro, nici contra. insa eu, pina la probe contrarii, las decalotarea completa a lui tudor fie pe mina naturii, fie pe mina, vorba vine, fetei pe care el o va convinge la un moment dat sa i fure virginitatea. sanatate la putici si pace intre mamici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

nu intru in detalii eu sunt pro decalotare, e sanatos e igienici si reduce riscul aparitiilot infectiilor urinare, eu l-am decalotat incet de mic cu taoate acestea nu am reusit complet, am ajuns l aun an si ceva la dr sia fost destul de urat pt ca se adunase destul de multa mizerie acolo acum are 3 ani si 8 luni si l-am invatat sa isi curete singurel putica la baie!

o spun si eu au spus-o si late mamici inaintea mea, hotararea apartine fiecrauia in parte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami32 spune:

dragele mele, va salut pe toate ...
si pe mine m-a sfatuit medicul pediatru sa o fac pentru baietelul meu, dar sa va zic ce am patit, pentru ca voi sa invatati din greselile altora , respectiv a mea. acum un an i-am decalotat putica lui alex si nu am mai reusit sa i-o trag innapoi, pentru ca alta data s-a mai intamplat asa si si-a revenit singura, i-am lasat-o si de data aceea, si ce sa vedeti, in cateva ore, problemuta s-a inflamat si ce s-a inflamat..., si bietul copil nu mai putea sa urineze, am ajuns la spitalul de copii , unde trei medici, dupa ce i-au facut anestezie locala i-au tras-o inapoi.in cateva zile urmand tratamentul medicilor totul a revenit la normal. Nu va spun fetelor ce spaima am tras atunci. sa va mai spun ca atunci cand am fost la spital m-au intrebat medicii daca a fost racit, le-am confirmat ( pentru ca tocmai fusese racit ) si mi-au spus ca din cauza aceea nu am mai reusit sa i-o trag innapoi.inchei sfatuindu-va sa aveti grija de puii vostrii, intotdeauna sa o trageti innapoi si sa nu faceti cum am facut eu atunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISCOSTY spune:

Ami, imi pare rau ptr. ce ai patit cu puiutul tau si multumim ptr. sfaturi. Sunt intradevar clipe de cosmar cand copilul tau este balnavior sau sufara de ceva anume. Noi acum suntem la faza in care il invat sa se spale singurel, pe mine nu ma mai accepta. Invatam, invatam.......

Crys si Dany(30 ianuarie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giaserbu spune:

Nu stiu daca mai e de actualitate subiectul,dar m-am gandit sa imi spun si eu parerea despre decalotare...Eu am inceput sa-l decalotez pe baietelul meu la baita de pe la 4 luni,fara insa a fosrta cu nimic...Si am continuat cu decalotatul si spalatul zonei la fiecare baita...Am observat ca de ceva vreme,de cand a mai crescut probabil,e mai...barbatel,secretia este mai abundenta si mai aderenta...Ma intreb ce s-ar intampla daca nu l-as curata la fiecare baita...Eu nu stiu exact ce intelege fiecare prin decalotare si de ce unii sustin cu atata vehementa ca...nu se umbla acolo...Avand in vedere ca barbatul adult isi decaloteaza penisul si spala zona aceea,pentru a preveni eventuale infectii...de ce n-am face la fel cu bebelusii,care inca nu pot face singuri acest lucru?Va rog sa nu aruncati cu pietre,este doar parerea mea si am puz intrebarea in speranta ca mamicile care sunt contra,sa ne explice de ce...Iar pentru prevenirea eritemului fesier,noi folosim inca din prima saptamana de viata Epitelin...este un unguent pe baza de galbenele si este foarte accesibil ca pret...costa in jur de 6 roni un tub...spre deosebire de bepanthen,care era cam 20 de roni si se termina foarte repede...am folosit la inceput,dar am renuntat ulterior,din cauza pretului piperat...Precizez ca nu s-a iritat niciodata ,deci pentru noi epitelinul este foarte bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neliaCris spune:

Eu sincer nu i-am umblat niciodat pe acolo.doar cat sa vad cum o au cei mici.ce tre facut mai exact?al meu are 6 luni doar la pediatru am vazut ca se uita pe colea dar nu am intrebat nimic si nici el nu mi-a zis ca ar fii vreo problema...
Cate mai aud eu aici pe forumul.toate interesante!!!
Mai ascult niste pareri pro si contr sa vad la ce concluzie ajung.sigur aici in italia nu se face asa ceva .ei sunt de parere ca totul tre sa isi urmeze cursul.eu cand am fost gravida am pierdut in primele 4 luni 7 8 kg si ma uscam de pe picioare.de abea ma ridicam din pat iar ei mi-au spus ca e normal,fara perfuzii nimic ci doar sa beau apa cam2 litrii sa nu dezhidratez....
stiti si voi ce inseamna sa bei apa pe stomacul gol mereu???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giaserbu spune:

Nu pot sa-ti spun exact ce TREBUIE facut,pentru ca dupa cum vezi,parerile sunt impartite...Pot sa-ti spun ce am facut eu...Cam de pe la 4 luni,am inceput sa trag de pielicica aia care acopera putulica,putin cate putin,la fiecare baita,in apa calda,pana cand am reusit sa-i descopar capusorul de tot...Si de atunci,la fiecare baita,il decalotez si spal ce se aduna acolo ....secretii care sunt perfect normale,de altfel,dar parerea mea e ca trebuiesc curatate,la fel ca si la adult...Pentru a nu se face colectii de smegma sub piele si sa fie nevoie de interventia chirurgului...dar fiecare mamica face cum crede ea ca e mai bine pt.baietelul ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neliaCris spune:

k.treaba e ca eu nu ma prea am cu chestiile astea.pe moment sunt cam in dubii.deci e posibil sa aiba si el ceva microbi inauntru?sau cum le-o zice!el nu mi s-a iritat niciodata.am sa incerc si chiar sa intreb pediatru sa vad ce spune...oricum el spune multe absurditati pt mine dar unele sunt chiar adevarate.pupici.
off topic:am vazut poza ca bebelul tau la mare.Alea din nisip erau chistocuri?sau mai bine zis chestile dintre chistocuri erau nisip?

Mergi la inceput