desbagubire de la stat pt un teren
este adevarat ca la cei care isi revendica terenurile luate abuziv de catre stat ,statul ii despagubeste pe proprietari cu actiuni ,si nu cu bani?
mie mi se pare aberant.
Bunicii au avut un teren central in Buc(avem actele),acolo s-a construit un bloc,o cladire mare,si au mai ramas 100mp neocupati(teren vilan).Ce s-ar putea face cu acesta?
Daca cineva imi paote da sfaturi,idei,v-as ramane recunoscatoare.
va multumesc.
Raspunsuri
kid spune:
buna!
momentan nu sunt stabilite regulile de despagubire.
cea mai avantajoasa varianta pt fostii proprietari este aceea in care primesc despagubiri in bani pana in limita a 200.000 euro, iar ceea ce depaseste aceasta suma se plateste in actiuni la fondul proprietatea, iar cea mai proasta varianta e cea in care despagubirile se platesc integral in actiuni la fondul proprietatea.
semnat: tata lu ala micu
Teodora Ana 40+ Mihail Vladimir
Poze burtica : http://www.onetruemedia.com/otm_site/auth_sequence?work_id=2780000#visualMedia_1
Sabina spune:
hop si eu cu aceeasi problema.
In cazul in care proprietatile nu au fost nationalizate, cu titlu de nationalizare, regula pt despagubiri e aceeasi? au fost luate abuziv, dar nu nationalizate.pur si simplu ocupate fara nici un act.
se poate primi proprietatea integrala?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
laurabb spune:
draga kid,merci mult pt lamurire.
cine stabileste tipul de desbagubire,statul?sau daca angajez un avocat el poate face mai mult?
si ce asputea face cu cei 100mp?se poate construi ceva pe o suprafata asa de mica?
multumesc.
kid spune:
quote:
Originally posted by Sabina
hop si eu cu aceeasi problema.
In cazul in care proprietatile nu au fost nationalizate, cu titlu de nationalizare, regula pt despagubiri e aceeasi? au fost luate abuziv, dar nu nationalizate.pur si simplu ocupate fara nici un act.
se poate primi proprietatea integrala?
1. regulile sunt comune indiferent de felul in care proprietatile au intrat in posesia statului.
2. poate fi recuperata integral, depinde daca a fost vandut ceva pe legea 112/1995. de acest aspect depinde durata procedurii de recuperare.
Poze burtica : http://www.onetruemedia.com/otm_site/auth_sequence?work_id=2780000#visualMedia_1
kid spune:
quote:
Originally posted by laurabb
draga kid,merci mult pt lamurire.
cine stabileste tipul de desbagubire,statul?sau daca angajez un avocat el poate face mai mult?
si ce asputea face cu cei 100mp?se poate construi ceva pe o suprafata asa de mica?
multumesc.
1. inca nu se stiu normele in ceea ce priveste despagubirile si modalitatea in care se vor acorda. eu ti-am prezentat doar varianta cea mai optimista, precum si pe cea mai pesimista.
2. din cate stiu eu, trebuie sa ai cel putin 200 mp ca sa poti construi, dar nu sunt sigur de aceasta informatie.
catutza spune:
Buna!
Bunicii sotului meu au avut pamant langa zoo , unde acum este academia de politie. De cativa ani buni tot umbla socrii cu acte pe la primarie, dar tot degeaba. Sper sa se rezolve mai repede si cat mai bine.
Care e faza cu actiunile? Se pot vinde apoi? Valoreaza ceva?
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
kid spune:
quote:
Originally posted by catutza
Care e faza cu actiunile? Se pot vinde apoi? Valoreaza ceva?
teoretic, or sa aiba valoarea pe care o stabilesc expertii angajati de fondul proprietatea.
practic, valoarea actiunilor o sa fie data de raportul cerere-oferta de pe piata bursiera, insa eu prevad o inflatie de actiuni la vanzare, ceea ce ar duce foarte jos pretul actiunilor pe bursa.
floarea_soarelui spune:
Sabinuta, daca ea proprieteatea exista atunci si este dovedita cu acte, cel putin teoretic, ar trebui sa poata fi restituita integral. De ce spun teoretic? Pentru ca sta-bunicii/bunicii omului meu au avut in cluj (zona f buna acum) appx 40 000 mp. Avem procese peste procese incepind din 2000, dosare peste dosare depuse, pierdute de primarie, iar depuse iar pierdute. Mai avem, cireasa de pe tort, o hotarire judecatoreasca definitiva de 3 ANI si oricit am fi alergat (primarie, prefectura, executor judecatoresc)primaria Cluj Napoca nici pina in ziua de azi nu ne-a pus in posesie. Asa ca am luat un avocat incisiv, el ia procent din ce cistiga, si s-a pus pe capul lor. Intre timp terenul care era aproape liber in anii 1999-2000 s-a umplut de titluri de proprietate (date dupa ce a facut soacra-mea cerere, dupa ce eram deja in proces cu primaria) si evident de vile. O parte din ele se pare ca nici autorizatie de constructie n-au, iar terenul a fost intabulat din 2 in 2 pt ca nu pot fara sa renuntam noi:D. M-am lungit, dar ce mi-a fost dat sa vad si sa aud in anii astia nu mi-am putut imagina ca se va intimpla intr-o tara cu pretentii de europa. Asa ca daca pe mine ma intreaba cineva de Justitie in Romania....(una din hotaririle judecatoresti de-a lungul timpului stipula ca nu ne-a interesat terenul si nu ne-am zbatut pentru el, da suntem mostenitori, insa il lasa la aia care l-au luat "cu pile" - asta dupa ce dovedisem ca fusese cerut, ca dosarul "a fost pierdut", dupa ceva ani de procese cu primaria....NOI NU NE-AM INTERESAT!). Acum ce am auzit la avocat. Acolo unde s-au dat titluri abuziv (si se poate demonstra) titlurile se pot revoca in justitie:D, se poate sa primesti terenul (in cazul cind e liber sau e dat cu cintec...nu conteaza ca sunt case pe el si ca a fost vindut si revindut - in cazul nostru nu sunt aut de constructie pt case e mai simplu ca altfel nu m-ar lasa inima sa pun omului casa la pamint desi unii poate ar mertita-o), poti sa primesti teren la valoare (se stabileste valoarea terenului tau si ti se da in alta parte, daca e liber, teren care sa fie egal ca valoare cu cel ce nu ti se poate da) sau actiuni la fondul (mort si rece) proprietatea - care nu este listat la bursa si va fi la sf asteapta (parerea mea). Cu FP a inceput statul roman sa piarda si la CEDO. Deci se poate. Cam asta e experienta mea (amara) in retrocedari. Iti trebuie nervi, bani si incredere. Si ani muuulti de asteptare. Pt ca nimic din ce a fost luat abuziv nu va fi dat inapoi de bunavoie. Ba dimpotriva. Umilinte si neputinta ca in timpul anilor astia nu credeam ca se poate indura. In fine, noi avem inca incredere...si avocat capabil (esential).
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate.
kid spune:
in momentul de fata, procedura judiciara nu mai este la fel de anevoioasa. in max. 2 ani se termina procesul
alta era povestea pe vremea tov. iliescu, din pacate pt fostii proprietari.