probleme cu mancarea...

probleme cu mancarea... | Autor: florina

Link direct la acest mesaj

Nu stiu ce sa ma fac. :( Tudor nu vrea sa stea locului la masa de pranz, trebuie sa-l alerg prin toata casa cu mancarea si, cu greu, abia daca imi mananca 10-15 linguritze...
Dimineatza la Danonino si seara la cereale cu fructe nu am probleme, vine el dupa mine...
Insa mancarea e un chin.
Ma gandesc sa-i iau scaun de bb, dar cred ca m-am trezit cam tarziu...

Cum mananca puii vostri? Ii alergati si voi prin casa?... Ultima moda la noi e sa-i dau cu 5 linguritze diferite, sa creada ca e altceva...
Insa deja cred ca gresesc si nu stiu cum sa-l fac sa il invat sa manance frumos masa de pranz...

Multumesc

Florina & bb Tudor ( 1 an si o luna)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Mie nu mi se pare normal sa alerg cu lingurita cu mancare dupa copil prin casa!Este o mare greseala pe care o fac parintii. Cand mancam, mancam si cand ne jucam, ne jucam! Am pus-o in scaunel de cand a stiut sa stea bine in fundulet si ea stie ca atunci cand o pun acolo e rost de papa.Insa am facut si eu o maaaare greseala: de unde pana atunci manca foarte bine si frumos,pe la 9 luni, cand i-au iesit multi dinti, pentru ca era mofturici, am inceput sa-i dau diverse jucarele in mana cu care ea se distra in timp ce eu o indopam! E o prostie! Sa nu faci asa ceva! Ajunsesem in asemenea hal ca ma santaja: nu deschidea gura decat daca avea ceva interesant in mana!Pana cand n-am mai rezistat (psihic) si-am zis gata! Ori mancam, ori ne jucam.I-am explicat cum sta treaba, ca la masa nu ne jucam, ca stam frumos si papam tot si dupa aia ne jucam.Ea, bineinteles, si-a pastrat proastele obiceiuri.Nu deschidea gura.Dar si eu m-am ambitionat!I-am zis ca ramane nemancata daca nu mananca frumos!Si chiar am lasat-o nemancata!In doua zile s-a prins cum sta treaba! Si acum nu mai avem probleme la masa!Radem tot in maxim 10 min .Cand nu mai vrea, nu mai vrea si gata! Nu insist.Eu sunt de parere ca stie copilul cat ii trebuie, in nici un caz nu moare de foame.
Asa ca depinde de tine sa-l obisnuiesti sa manance frumos la masa.Succes!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

si noi papam tot in scaunelul special si eu cred ca asa e cel mai bine...

Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VASIA spune:

Florina, sa nu crezi ca e prea tarziu ptr.scaun de bb.Noi am fost la un bb de 1 an caruia i-am luat cadou asa ceva.Asta era la inceputul lui aprilie(culmea,il cheama tot Tudor).Acum am intrebat-o pe prietena mea daca il foloseste si mi-a spus ca la inceput Tudor
n-a prea vrut dar dupa putin timp s-a obisnuit cu el asa incat acum de fiecare data cand ii e foame merge singur la scaunel.
Asa ca poti incerca.Si de acolo nici nu poate fugi!!

si bebei mancaciosi (ca al meu)
Cristina si Rares(6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Incearca sa-l dezveti de a manca in felul asta. Cred ca e rau si pentru el si pentru tine. Pune-l in scaunel special pt. bebei (cu masuta) si nu-l lasa sa te domine atunci cand o sa faca scandal sa-l dai jos. Stiu ca nu e nici asta un lucru prea bun, dar poti sa incerci sa-i dai o preocupare ca sa stea linistit in scaun, cel putin la inceput pana va accepta situatia. Noi asa am facut cu Tudor care nu avea rabdare sa stea linistit in scaun pana la sfarsitul mesei. I-am luat niste jucarii de plastic care se monteaza si se demonteaza (cu suruburi mari de plastic, surubelnita, cheie etc.) pentru ca astea l-au atras foarte mult de cand era mic si "reparam" avionul sau masina in timp ce el deschidea gura fara sa mai comenteze. Era prea absorbit de activitatea din fata lui ca sa isi dea seama ca ii dam ficatel (care nu e tocmai favoritul lui) sau carnita de vaca sau morcov. La noi a mers. Acum cand ii e foame spune "papam" si se duce la scaunel. Si in ciuda temerilor noastre acum mananca fara jucarii. S-a dezvatat treptat. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Cumpara un scaunel pt masa chiar daca-i mai mare o sa-i placa sa stea in el.Am vazut si copii de trei ani care erau f incintati sa stea in scaunelele pt bebei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yurika spune:

Si eu alerg dupa el in toata casa ,iar in scaunel nu mai sta deloc
Nu stiu ce sa mai fac, voi stiti ?

Yurika&Mark

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

Draga Florina,
Raspund la acest mesaj, ptr ca alti parinti sa nu faca greselile pe care le-al facut eu.Cred ca daca mi-ar fi putut cere sa stau in cap ptr a minca, as fii facut-o.Si tare rau am gresit.Mi-au trebuit ani de zile (4) ptr a realiza ca mincarea fortata nu duce la nimic bun, se creaza tensiuni la masa( ptr ca dupa un anumit timp incepi si-ti pierzi rabdarea si incepi metode mai dure) si ca oricum, un copil nu va face greva foamei.Dar pina sa ajung la concluziile astea am tras si am tras.A vrut mincare pasata pina la 2 ani si jumatate, i-am dat.Greseala mare ptr ca e tare puturos la mestecat si daca nu as accelera putin ar sta si trei ore cu falca plina.Alergatul prin casa l-a constituit sportul meu de baza; mincam oriunde:pe geam, in biblioteca, pe wc, numai sa manince, sa nu se infometeze odrasla.
Am facut asta timp de patru ani, pina intr-o buna zi cind nu am mai putut si intr-o criza de nervi, am zis stop, eu sau el.I-am asezat frumusel masa, i-am dat tacimuri si.....descurca-te frate.NU iti este foame, nici o problema, nu maninci sdar nici nu tragi o fuga pe la televizor sa revii la masa.Si i-am luat mincarea, nedindu-i nimic pina la masa urmatoare.Problema nu s-a rezolvat intr-o saptamina sau doua, mi-a trebuit mult timp sa corijez o greseala in care am persistat.Si rau am facut ptr ca de multe ori mi s-a dat sfatul de-al lasa in pace si a nu mai face o drama din masa.Din cauza asta ti-am raspuns, ptr ca puisorul tau e mic si ai tot timpul sa-l inveti.Totul este sa nu cedezi.Nu toti copii au acelasi apetit; trebuie rabdare multa, farfuria sa fie frumos aranjata si cind va fii ceva mai marisor, poate sa te ajute la bucatarie, copii adora asta, indiferent daca sint fete sau baieti.
Si nu uita, adultii obezi sint de multe ori fosti copii cu apetit dificil, care au fost siliti sa manince.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri. Si eu simt ca e vremea sa fac ceva, altfel innebunesc. Mi-e teama sa nu ajung sa cresc un copil rasfatat. De cand ma stiu masa e sfanta si nu-mi amintesc sa fii alergat vreodata parintii prin casa dupa mine...dar poate eram prea mica.
Stiu ca "cum il inveti, asa il ai" , insa, uneori, e tare greu sa faci ceea ce trebuie.
O sa incerc cu scaunelul de bb-eu si cateva jucarii la inceput. Credeam ca e prea mare sa mai stea in scaun de bebelus.

Multumesc,

Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karlla spune:

Fetelor

Eu nu i-am lasat sa-si faca de cap. Cind a fost vorba de mincat...numai la locul destinat...scaunelul.
Fata minca de spargea...tot ce prindea in mina...insa baiatul era jucaus si vrea sa fuga prin casa. Credeti ca il rugam sa manince? Sau fugeam dupa el? Stateam cu fata...daca nu ii cautam in coarne venea singur si se cerea in scaunel. Daca nu vrea sa manince nici acolo...iarasi nu-i dadeam si pace.
Pe la 8 luni...spuneau la mincare "pissssss" = "please"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Nici eu nu l-am lasat sa-si faca de cap. La ora de masa, pe scaunelul lui. Daca nu vrea sa manace jos si pana la masa urmatoare: nimic! De murit de foame, nu moare si stie ca nu-i merge sa faca pe nebunul. Poate suna drastic, dar pot spune ca nu am probleme, masa e masa, fara jucarii, fara alergaturi! Iar cand eram in concediu si intram in restaurant, il stiau toti chelnerii. Ne serveau urgent, pantru ca este rau la foame si facea scandal ca de ce nu vin mai repede, ca lui ii este foame! Are si zile in care manaca mai prost, ca tot omul. Ei ne testeaza, asa ca aveti grija.
Claudia si Alex(4 ani si 5 luni)

Mergi la inceput