ora de culcare si ritualul culcarii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Cosmin (6 ani in iulie) are un ritual si mai tarziu de 8,30 nu sta treaz. Adica ritualul e dus sau baie in cada, pe la 7,30-8,00 apoi schimbat in pijama, vorbit in fct de cat timp ne mai ramane, citit o poveste, iar la 8,30 spunem noapte buna si cam in 10-20 min e adormit. Aseara nu spun ca a adormit la 7,45 asa de obosit era. Insa nu doarme dupa-amiaza si e la scoala pana la 3. In weekend are voie pana pe la 10.

Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Marcu e in majoritatea timpului treaz (6 ani jumatate) cu mici pauze de somn.
Intotdeauna am avut probleme cu dusul la culcare, acum de cind e la gradi incepem ritualul de seara pe la 8-8:30 si se termina pe la 9-9:30 in timpul saptaminii. In weekenduri mai stam la librarie pina seara la 10 deci pe la 10:30 e in pat.
Simbata si Duminica la 6 e in picioare, fireste
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by Andrada
Simbata si Duminica la 6 e in picioare, fireste
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

tu vorbesti de fiica-mea? eu mi-am instruit micuta ca atunci cind se trezeste sa ceara micul dejun de la taticu' ei si pe mine sa ma lase sa mai dorm putin ca-s extrem de obosita.la fel a facut si sotul meu,i-a explicat ca trebuie sa ma trezeasca pe mine in weekend pentru micul dejun,fara sa stie de instructiunile mele. ca urmare micuta ne trezeste pe amindoi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Alex - 7 ani are "stingerea" cel tirziu la 9. Programul de seara incepe la 7:30 cu cina baie, etc. Inainte de culcare citeste si mai vorbim una-alta de peste zi. Daca e timp ii citesc si eu ceva. Se trezeste singur, odihnit.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

La noi se urca sus la culcare la 7:30 pm...deja la aceasta ora gata snackul de seara si canitza cu lapte. Mergem sus, facem baie, pijamale, ne culcusim la povesti, ne pisicim vreo 10 minute apoi au 10 minute televizor si culcarea...Singura deviatie este miercurea cind au gimnastica pina la 7:30 dar sintem la 5 minute distanta...se lungeste trebusoara cam cu 15-20 minute.

In weekend (vineri si simbata seara) ii las cam pina pe la 9 maxim.

Daca nu ii culc devreme nu ma inteleg cu ei dimineata iar ai mei nu dorm dupa amiaza niciodata. De fapt nu au mai dormit de pe la 2 ani decit in cazuri exceptionale (in masina la drum lung).

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Nu trebuie sa ajungi sa te certi cu ei la ora aia tarzie. Daca vrei sa ai succes trebuie sa le prezinti noul set de reguli in weekend cu aplicare de luni. Dupa aceea la ora prevazuta in regulament SCHIMBI POSTUl.
Noi avem uramatoarea regula: copilul se uita la ce vrea el de la 17.00 - dupa ce venim de la gradi - pana la 19.00. La ora 19 - DUPA CE SE TERMINA DESENUL LA CARE A INCEPUT SA SE UITE ca sa nu para ca nu-l respect - schimb postul. Daca incearca sa comenteze spun simplu "e randul meu acum". Si ma uit eu sau sotul - de regula la stiri. Sau nu se uita nimeni daca nu avem nici unul chef.
Pe la 21.00 incepem pegatirile de culcare - dus, pijama, carticele, "smotocit" putin in pat.

Daca trage de timp cu ora de culcare si se face 21.30 "pa poveste". A

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

fetelor, multumesc pentru ideile voastre, chiar sunt faine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Sa stii ca se poate si mai rau. Fetita mea nu are inca 6 ani si rar se culca inainte de 24:00. Si nu o las sa se uite la Tv ( si mie imi spune ca ea de ce nu se uita la "Vocea inimii" ), o bag in pat cel tarziu la 22:00 (bineinteles intai trebuie sa raspund la vesnica intrebare"da de ce trebuie sa ma culc asa devreme ?" ). Sta in pat si vorbeste cu jucariile, povesteste ( pe intuneric ), dar nu doarme.
Nu imi dau seama cum nu adoarme pentru ca programul ei este destul de incarcat. Dimineata la 7:30 se trezesta si plecam la gradi , unde sta pana la 16:30 ( la gradi nu doarme la pranz, deja si-a exasperat educatoarele , pentru ca sta in pat si vorbeste singura ). O iau de la gradi si mergem in parc pana pe la 19:00. Apoi urmeaza cina, balacia ( adica baita care dureaza cam 45 de minute si se lasa cu inundatie in baie ), povestea si culcarea.

Alexxia Ruty ( 25.07.2001 ) si Thea ( 28.09.2006 )

"This is your time. This is your dance.
Live every moment. Leave nothing to chance.
Swim in the sea. Drink of the deep.
Embrace the mystery of all you can be."

PERLELE RUTICAI
RUTY SI THEA AU PAGINUTA NOUA
POZE
www.sanatatealoevera.ro " target="_blank">Vrei sa fii liber ?

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=5" target="_blank">AICI NE PUTETI VOTA - POZA:BUCURIILE MELE

Mergi la inceput