Rehrücken - cu ce aduce?
Raspunsuri - Pagina 2
ML spune:
Bine Adriana, o voi adapta cum ma pricep si o mai perii tu. In weekend apar cu ea. Sunt sigura ca tie iti va iesi fain si poate ne arati si noua rezultatul.
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
adi69 spune:
Sambata asta trebuie sa fac niste prajituri.Ma gandeam ca pe langa brownie(Natalia) si negresa(poca) cu crema de vanilie si glazura sa fac si aceast chec..
Nu poti sa pui reteta maine?
ML spune:
Adriana pun intai "versiunea" mea si apoi o alta tradusa din germana, dar neincercata (imi pare asemanatoare). O trec si pe a doua pt. ca-mi sunt mai clare cantitatile (direct in grame). Eu am incercat sa le transform, dar nu sunt sigura ca-s toate corecte plus mi s-a parut cam dulce varianta americana, poate facuta asa pe gustul lor ca tare dulce mai manaca.
Tu esti priceputa, asa ca ma gandeam sa le combini, dar sa te bazezi pe ultima, in privinta cantitatilor si pe a mea ca ingrediente (scortisoara, gem...).
Reteta mea
Ingrediente:
114 g unt moale, nesarat
160 g zahar
100 g migdale macinate
60 g (approx.) paine proaspata rupta in bucatele si faramitata in procesor (robot)
60 g ciocolata topita
1 lingurita (???) scortisoara
3 linguri gem de caise
8 migdale intregi, taiate pe lung pt. decorare
glazura de ciocolata (vezi mai jos reteta)
Se freaca spuma untul si zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, migdalele, painea farmitata, ciocolata topita si scortisoara.
Se bat bine albusurile cu zaharul si apoi se incorporeaza usor cu lingura.
Se toarna in forma bine unsa si presarata usor cu faina .
Se coace la 180 grade Celsius timp de 45 min. sau pana paiul iese curat.
Se rastoarna si se lasa sa se raceasca (se lasa, adica turteste , dar nu prea mult, cat sa se faca drept).
Se topeste gemul impreuna cu 1 1/2 linguri apa si apoi se trece printr-o sita. Se unge chekul cu el (cu pensula).
Deasupra se toarna glazura de ciocolata (care mie nu mi-a placut, dar ti-o scriu asa cum e aici)
Glazura:
114 g zahar superfin
114 g ciocolata taiata marunt
30 g (???) unt nesarat, moale
2 linguri apa
Se amesteca toate ingredientele intr-o craticioara si se pun la foc mic pana se omogenizeaza/topesc. Se toarna peste chek cat este calda si se intinde cu cutitul.
Reteta tradusa din germana
Ingrediente:
150 g unt,
60 g zahar,
6 galbenusuri,
6 albusuri,
100 g ciocolata (topita),
100 g pesmet,
150 g migdale macinate,
3-4 linguri cacao.
Se freaca spuma untul si zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, migdalele, pesmetul, ciocolata topita si scortisoara
Se bat bine albusurile cu zaharul apoi se incorporeaza usor cu lingura.
Se toarna in forma unsa cu unt.
Se coace cca. 35 min la 150 grade Celsius (durata depinde de latimea si adancimea formei).
Se incearca cu paiul. Se toarna glazura de ciocolata si se decoreaza cu migdale taiate.
P.S. Aici nu-mi este clar la ce se foloseste cacaoa si ce fel de glazura pune (poate cumparata????).
Sper ca n-am sarit nimic.
Stai sa mai pun si o poza apetisanta. Asa arata al meu inauntru (mai grosier, cu paine), dar deloc asa pe afara. Miam, miam!
http://www.flickr.com/photos/13666278@N00/270823706/
Sa imi spui si mie daca te incumeti.
adi69 spune:
Multumesc frumos pt ca ti-ai facut timp sa-mi scrii retetele.
Insa,intre timp s-a razgandit sor'mea si nu mai vrea prajituri,vrea tort.
Cu prima ocazie promit sa fac reteta!
ML spune:
Da, te rog. Sunt curioasa cum ai "aranjat-o" (reteta) si care e parerea ta. Neaparat sa pui si poza.
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)