Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006(43)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

ziceati ca aveti probleme cu somnul...hmmm..pai uite cam asa face si david, cred ca de aici a invatat.... e un filmulet de pe youtube cu un catel. ca sa nu ma dati spam

diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

deci e vineri seara...deci sotzu a plecat la lucru...deci alessia doarme...deci eu cu cine ma conversez pe aici, ca e cam pustiu. Nu au adormit fulguletii?

Pana miercuri imi raspundeti la intrebarea mea: Papam cereale, ce sa papam dupa 5 luni, ce sa introduc?
laura si noi am fost cu Alessia la iarba verde de 1 mai. Am luat caruciorul si o saltea groasa ce se umfla pe care a stat si s/a jucat. I/a placut tare mult.
deea vazut poze de david , un dulcic. Maimutoiul e pe post de fotoliu , si alessia are un iepuras la fel de mare.

FLORE ALESSIA LIANE ( 16-12-2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Salutare

Azi am fost pe la scosenie au inceput sa-mi dea tot felul de sfaturi sa dau la copil sa manance ce mananc si eu ,deja se vedea pe fata lor cum o compatimeau pe Antonia ca nu ii dau sa manance saracului copil nu am vrut sa ma asa ca am evitat subiectul
oricum cu ei nu o las pe Antonia niciodata

Azi i-am facut branza calcica din lapte praf,am facut cum zicea Miro 100ml lapte praf si cand fierbea am pus o pastila de calciu
i-am amestecat branzica cu piureul de legume dar nu prea ii place maraia si nu vroia sa pape,cand i-am dat lapte la papat imediat,a fost destul de agitata azi e posibil sa o doara burtica de la branza?

mamica asta de la piersicute e jale,ma mir ca nu-i da si o gura de tuica de cazan si o bucata de slanina

Radu.anca-pana acum am papat doar mar copt,para coapta si banana,alte fructe am papat de la borcanele

Ktrinel-ce scumpica e printesa cum doarme ea aproape pe iarba super fain ca stati la casa

Deea-f frumoase pozele

Ramsan-cum e sotul?

Lorym,Dana-

fug ca ma asteapta sotul
n bunasomnic usor

BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 7
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

..fetele de acolo au fost destul de delicate cu mamica respectiva..eu imi imaginez ce ar fi fost la gura noastra sa vina si pe aici sa ne povesteasca.....

..imi amintesc ca aproape am zapacit o fata ca a dat suc de portocale copilului...de saraca nu a mai dat o luna pe la noi..

desiree si bebe Octavian

pozici Octavian;varsta Octavian;slideshow fulguletz;
Ploaie de stele;Octavian in concurs1;Octavian in concurs2;Octavian in concurs3

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianocica

ziceati ca aveti probleme cu somnul...hmmm..pai uite cam asa face si david, cred ca de aici a invatat.... e un filmulet de pe youtube cu un catel. ca sa nu ma dati spam

Foarte tare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

quote:
Originally posted by dianocica

si eu ma asteptam sa-l vad pe dmic motzaind pe canapea..si cand colo, flocosul de catzel...hihi..

desiree si bebe Octavian

pozici Octavian;varsta Octavian;slideshow fulguletz;
Ploaie de stele;Octavian in concurs1;Octavian in concurs2;Octavian in concurs3

Mergi la inceput

dolores ce face david? cum e cu atele? noi ne/am obisnuit deja. Alessia foarte repede, eu mai incet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Cucu....bauuuu....!
Probabil bantui singura pe aici....azi am o absenta nemotivata...zic eu...nu am avut net...in schimb am avut o zi caniculara...mult soare...si toata ziua am stat afara!
In primul rand am constatat ca ati scris muuuuulllllltttttt....ma declar si eu invinsa...incerc sa recuperez...asta daca nu adorm cu capul pe tastatura...sau daca nu viseaza Mark urat!
Citind asa printre randuri am vazut si eu un meniu a unei "piersicute" si sa ma ierte D-zeu...toate ca toate...da cafea?????pai cred ca isi beau cafeaua impreuna dimineata.....ma alatur si eu Dianocicai...
A_deju...sa fie intr-un ceas bun crestinarea motanului...sa iasa totul ok...si oricum eu ti-as da un premiu pentru originalitate...
Eu nu ma reusit sa vad pozele cu Crinutza si motanul si gasca de constantence........mie imi da eroare...!
Donia....esti mortala...
Gata ma duc la nani.....va pup si noapte buna!

alexandra de Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.youngnutrition.net/member/tickers/61354/ticker1.png[/img]" target="_blank">varsta Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Un site cu cei mai frumosi fulguleti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Dianarus, ai fost mortala! el se trezeste, se foieste (doarme pe burta) si ii intra o manutza intre plasa laterala si saltea, pana la cot era bagata acolo si incepe sa maraie ca nu stia sa o scoata. la care eu... "mami, pai tu esti baiat mare, trebuie sa inveti si sa ti-o bagi si sa ti-o scoti..." vaaaaai ce porumbel mi-a zburat... unde-i cafeaua aia sa ma trezesc ca una n-a ajuns!!!
Dianocica, mai bine nu citeam postarea piersicutzei, ca m-am enervat rau! Dumnezeule mare, cata prostie, inconstienta, nepasare sau ce naiba o fi!
A_deju, petrecere frumoasa la botez! Asteptam pozici!
Madaluta, eu de cateva zile aerisesc cu Alexia in camera, dar cu usa inchisa, ca sa nu fie curent. Masina nu avem, iar servetele umede pentru fata nu folosesc deocamdata. O spal cu apa de la robinet si ii dau cu o crema de la Mustela. Va trebui sa folosim si noi servetele umede pentru fata atunci cand vom merge afara, daca a venit caldura, dar nu stiu de care sa iau. Astept sa vad ce raspund fetele mai experimentate. Felicitari pentru scaunul de masa! Sa-l stapaniti sanatosi si sa-l folositi cu placere!
Donia, am picat sub birou de ras! Sariti! Copilul asta diversificat o sa atenteze la butoiul nostru cu vin!!! O sa-l gasim inotand pe acolo! ... Si mama-sa ce zice? Te facem corespondent special din zona de razboi, pune-ti casca pe cap si un fulg la rever si mai zi-ne cate ceva din zona fierbinte, ca eu inca lupt din greu sa ma pun la zi cu fulguletii. Ai grija de tine! Ia-o taras daca se incing spiritele!
Chris, petrecere frumoasa la iarba verde!
Danita, eu am intrebat-o pe pediatra de la ce varsta pot sa-i dau pastilute cu fluor si mi-a spus ca ea nu recomanda fluor pentru ca se ingalbenesc dintisorii in timp. La ea in cabinet mai era o doctorita pediatru, care a sustinut aceeasi chestie. Voi ati auzit de asa ceva?
Kikineata, imi pare rau ca Sara Maria nu vrea sa manance laptic! Bine macar ca manaca legume si fructe.
DeeaA, ce scump e David si ce frumoasa e mamica!!! Mi-au placut mult pozele cu ursul ala mare. Ce fetisoara multumita are la baita!
C_gabi77, bine ai venit la noi!
Flore, nu stiu sa-ti spun ce sa mai introduci dupa 5 luni. Noua pediatra ne-a spus sa continuam cu cereale pana la 6 luni si dupa aceea sa incepem sa papam si altceva.
Bamboletta, tii copilul nemancat, meeey?! Baga-i repede in meniu niste ciorba de burta sau mesteca-i tu un mic! Of, of, soacrele astea!
Dianocica, tare dulcic catelusul! Si eu ma asteptam sa-l vad pe d mic.

La multi ani si multe lunisoare sarbatoritilor zilei de ieri si de azi!

Noapte buna tuturor!

Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze Alexia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulguletii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

citisem capitolul trecut,si raspundeam cu un mesaj lung ca de obicei,pt toate fetele,si l-am lasat neterminat si netrimis,ca il scriuin reprize.si intre timp a luat curentul si s-a dus tot.
asa ca a dat curentul dupa 11 noaptea...
maine o sa citesc restul si sa incerc sa va raspund,ma bucur ca v-au placut pozele.

va pun repede ce am primit eu prin posta de la DIRECTIA GENERALA DE SANATATE PUBLICA SI DE ALIMENTATIE-pe langa invitatia de a merge la vaccinul de 4 luni.(au adresa mea de cand am nascut,din spital si imi trimit diverse brosuri,inclusiv sfaturi pt a preveni acidentele celor mici in casa)

ALIMENTATIA INFANTILA

diversificarea nu se va incepe inainte de 4 luni si cel mai bine ar fi la 6 luni,pt ca incepand cu aceasta varsta alimentatia cu lapte nu mai e suficienta.
Introducerea alimentelor noi se va face unul cate unul ,cu interval de o saptamana,pt a putea observa eventuale aparitii de reatii adverse si pt ca bebelusul sa se obisnuiasca la schimbul de gusturi.

CEREALE: trebuie dat faina de cereale FARA gluten (acestea nu se introduce pana la 6 luni.Deasemenea nu se pot da inainte de aceasta data,pain,biscuiti..

FRUCTE SI LEGUME:intai se vor da in forma d suc,si apoi ca piure,fara sa se adauge zahar nici biscuiti.Dupa 6 luni se poate da piure de legume fara sare!

CARNE:Incepand cu 6 sau 7 luni se adauga in piureul de legume:30-50 g pe zi ,incepand cu carne de pui si apoi de vita ,miel.. desi nu e recomandata carnea cumulta grasime,ca cea de porc .

PESTE:Se va introduce intre a 9ª si a 10ª luna ,inecpand cu pestele alb in cantitati similare ca la carne.

OUA:
Se poate incepe intre a 9ª si a 10ª luna ,adaugand un pic de galbenus fiert la piureul de legume si ,daca e bine tolerat,se va mari cantitatea pana la un maxim de 3 galbenusuri pe saptamana.Albusul nu se va da inainte de 12 luni. Intotdeauna trebuie fiert oul pt a se evita transmiterea de boli si pt a mari valoarea nutritiva.

Desert lactat: iaurtul poate fi introdus dupa 8 luni tot timpul natural si fara zahar.Nu se recomanda sa se dea in mod obisnuit derivate lactante cu inalt continut de grasime.

LAPTE DE VACA: nu trebuie dat inainte de 12 luni si se poate intarzia pana la 3 ani.

6-7 luni : cereale,fructe si legume,carne de pui si vita
8 luni : iaurt natural
9-10 luni: oeste,ou (galbenus)
1 an : ou(complet) ,lapte de vaca

Maine sper sa citesc tot si sa scriu ce am pierdut..

S.

Mergi la inceput