Cariera/familie

Cariera/familie | Autor: Theiuta

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor1

Haideti ca mi-a mai "tunat" un subiect si sa vedeti despre ce e vorba:
Lucrez in MIRA (MAI)din 1995, sunt ofiter superior, am munca de birou, o vechime la actualul loc de munca de 5 ani dintre care 2 in CIC.
Ceea ce vreau eu sa va spun este ca pe la inceputurile carierei imi placea sa stau in anchete (am terminat cercetari penale) si noaptea uneori, nu ma interesa ca se prelungeau zilele de munca (intri cu hotul in ancheta, nu stii cind iesi, ca pina il "spargi"...dureaza) stiti cum se zice.Nu zic eram necasatorita, nu aveam obligatii, era altfel.

Ei, acum imi place acest loc de munca, e linistit si sper sa ramina asa. Pentru ca eu sunt genul de femeie care isi doreste ca la finele programului sa mearga acasa la copii si sa fie apta fizic si psihic sa se mai si ocupe de ei.Sa am si timp pentru mine si pentru sot, asta imi doresc.

Dar aceasta alegere mi-a fost intarita si de cunoasterea practicilor la noi: colegi/colege infipte, cu "spate" se baga si sunt bagate peste tot: cursuri limbi straine, perfectionare, etc.

Asta este: nu am fost niciodata o lingusitoare sau nevertebrata.

Ma gindeam sa mai fac un copilas, dar sunt constienta ca atunci cu atit mai mult nu voi mai avea niciun fel de oportunitati in...cariera, daca asta se cheama cariera.

Eu cred ca se merita de cele mai multe ori "sacrificarea carierei", pentru familie. Depinde de cariera, nu?Voi ce parere aveti?

Theiuta

poze cu Nicolas

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Daca e sa alegi intre familie si cariera ... cred ca nici macar nu mai zici ca "depinde de cariera". Orice cariera o fi aia, pentru mine nu s-ar pune.

Dar intrebarea trebuie sa se puna asa dramatic? Mai ai timp sa astepti 1 an - 2 ca sa faci un copil si intre timp sa-ti consolidezi cariera? Sau nici nu mai are rost tinand cont ca e prea multa pilosenie in domeniu si chiar daca nu ar fi tu nu esti dispusa sa ajungi seara la 9 acasa?

Cred ca in orice gen de insitutie e greu sa revii in forta si sa-ti recastigi pozitia daca ai stat 2 ani acasa.

Ce intelegi in domeniul tau prin cariera? Mult mai multi bani? Mult mai mult prestigiu? Ca daca diferenta nu e foarte mare ci doar de nuanta fatza de ce ai acum ... nu are sens sa renunti la familia pe care ti-o doresti. Oricum ramai ofiter superior, nu? Sau tu te refereai strict la multumirea sufleteasca de a face ceva important?

E greu de ales si aici este enervanta pozitia femeii. Eu am renuntat la o pozitie mai mareata pt ca vreau sa fac un bebe. De fapt le-am zis franc ca accept dar nu stiu cat stau. Si ... nu m-au mai luat. Si ma uitam cu ciuda la barbata-meu ca pe el nu-l afecteaza cu nimic ideea ca vrem un bb.

Never say NEVER.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

quote:
Originally posted by ileanna

Daca e sa alegi intre familie si cariera ... cred ca nici macar nu mai zici ca "depinde de cariera". Orice cariera o fi aia, pentru mine nu s-ar pune.

Cind spun cariera ma refer printre altele la femeile medic, avocat, cercetator, nu stiu, nu vreau sa omit pe nimeni, dar mai bine as spune cariera= munca de placere, recunoscuta, apreciata, bine remunerata(desi asta, nu e obligatoriu).

Dar intrebarea trebuie sa se puna asa dramatic? Mai ai timp sa astepti 1 an - 2 ca sa faci un copil si intre timp sa-ti consolidezi cariera? Sau nici nu mai are rost tinand cont ca e prea multa pilosenie in domeniu si chiar daca nu ar fi tu nu esti dispusa sa ajungi seara la 9 acasa?

Timp nu prea mai am pentru ca m-am casatorit la 31 de ani, am facut baietelul la 32 si, in prezent, am 35 spre 36.

Iar acum, consolidarea carierei ar insemna ori un post de sef serviciu (am fugit toata viata de sefie pentru ca nu imi trebuie stressuri in plus si nici sa fiu trasa la raspundere pentru altii. Plus ca nu cred ca am arta de a conduce, in singe), ori o persoana competenta, cu Cv-ul plin de specializari si cursuri.

Cred ca in orice gen de insitutie e greu sa revii in forta si sa-ti recastigi pozitia daca ai stat 2 ani acasa.

Nu stiu ce sa zic...depinde de functia avuta.

Ce intelegi in domeniul tau prin cariera? Mult mai multi bani? Mult mai mult prestigiu? Ca daca diferenta nu e foarte mare ci doar de nuanta fatza de ce ai acum ... nu are sens sa renunti la familia pe care ti-o doresti. Oricum ramai ofiter superior, nu? Sau tu te refereai strict la multumirea sufleteasca de a face ceva important?

Da, cred ca ma refeream la multumirea sufletasca de a face ceva important.

E greu de ales si aici este enervanta pozitia femeii. Eu am renuntat la o pozitie mai mareata pt ca vreau sa fac un bebe. De fapt le-am zis franc ca accept dar nu stiu cat stau. Si ... nu m-au mai luat. Si ma uitam cu ciuda la barbata-meu ca pe el nu-l afecteaza cu nimic ideea ca vrem un bb.[/red]

Teoretic, pentru asta exista bone, crese, bunici (daca exista).
Dar aici intram in alte discutii...
Mersi pentru raspuns.

Never say NEVER.

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Pai eu cred ca depinde cat de important este pentru tine sa ai 2 copii. Daca iti doresti mult asta si mai si crezi ca este sanatos sa fie 2, eu zic ca e mai important decat sa fii sef sau sa ai un CV beton. Daca mai vrei un bb doar pentru ca perioada aia a fost cea mai plina de satisfactii din viata ta (am mai auzit si asta) atunci mai gandeste-te.

Eu de ex am 32 si vreau sa raman gravida (nu mai am nici un copil). Si sunt de parere ca trebuie sa fie 2 dar ma gandesc ca pe al doilea il voi adopta pentru ca sunt atatia mici amarati pe lumea asta ...

In fine, asa zic acum ... stai sa am si yo unul ca poate vb prostii ...

Never say NEVER.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Eu sunt de parere ca ar trebui sa mergi la munca pt cativa ani si dupa aia sa te gandesti la bb2. Asta depinde de cat de tanara esti, normal dar pe de alta parte, daca rupi legatura cu munca 4 ani legati, foarte greu te vei mai rupe de acasa. Am vazut problema asta la multe mamici si au ramas casnice dupa 2 copii, facuti unul dupa altul. Oricum, trebuie sa existe un compromis, nu toate suntem facute sa fim casnice asa cum nu toate putem sa fim femei de cariera.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

quote:
Originally posted by Guguluff

Eu sunt de parere ca ar trebui sa mergi la munca pt cativa ani si dupa aia sa te gandesti la bb2. Asta depinde de cat de tanara esti, normal dar pe de alta parte, daca rupi legatura cu munca 4 ani legati, foarte greu te vei mai rupe de acasa. Am vazut problema asta la multe mamici si au ramas casnice dupa 2 copii, facuti unul dupa altul. Oricum, trebuie sa existe un compromis, nu toate suntem facute sa fim casnice asa cum nu toate putem sa fim femei de cariera.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Guguluff, draga mea, stai sa iti spun:
In mesajul meu de mai sus, am specificat ca am 35 si merg spre 36.
De la 24 la 32 de ani am muncit. La 32 ade ani am facut baiatul. Dupa 2 ani am revenit la munca.Deja am 1 an si 7 luni de cind am revenit la munca.DEci la mine nu se pune problema cu 4 ani acasa. As fi inebunit, cu siguranta.

Deci asta e...

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Daca inseamna satisfactie profesionala,semnificative avantaje materiale eu zic ca merita.Hai sa nu exageram cu sacrificarea familiei ,ca se mai poate impaca si capra si varza.Chiar nu trebuie sa stai tot timpul pina noaptea, ca au furat deja tot ce era de furat.

Mergi la inceput

dulcetica

Never say NEVER.

Mergi la inceput