Cum iti schimba viata un copil

Cum iti schimba viata un copil | Autor: mamitzica

Link direct la acest mesaj

Cind nu ai copil crezi ca le stii pe toate si poti da sfaturi foarte usor.Dupa ce ai un copil constati ca de fapt nu stii nimic,nu mai dai sfaturi si descoperi ca in fiecare zii inveti cite ceva.
Inainte de junior ma plingeam ca nu am timp de nimic.Pai cred ca eram inconstienta fiindca aveam timp girla.
Imi aduc aminte cind intr-un an in prima zii de lucru dupa Anul Nou ma intreaba unul daca am avut liber de Craciun;eu zic ca da si mai zic ca a fost bine,dar a fost suficient.La care omul se uita la mine si zice inseamna ca nu ai copii.Recunosc ca mi-am scremut si ultimul neuron sa deslusesc cum de a ghicit el chestia asta si mi-a fost imposibil sa gasesc raspunsul.Acum trec saptamini si luni fara sa-mi dau seama cum sau cind si in sfirsit am inteles ce spunea omul respectiv.
Inainte de a avea un copil poti foarte usor sa judeci cum ar trebui altii sa-si creasca copilul si ce nu ar trebui sa-l lase sa faca.
Povestea cineva cum niste prieteni fara copii au venit la ei in vizita si au fost oripilati vazind ca mama ii dadea de mincare la copil in timp ce copilul se juca sub masa.Trec niste ani si se duc astia in vizita la cuplul respectiv care intre timp aveau o fetita.Intra in casa,incep sa strige nu le raspunde nimeni.Intr-un final ajung in sufragerie unde cei doi se scalimbaiau,faceau ca indienii,umblau in 4 labe in timp ce fata se distra de mama focului si printre risete ii mai infunda ma-sa o lingura de mincare in gura.
Cred ca una din cele mai mari schimbari e modalitatea de a folosi wc-ul.Daca inainte credeai ca e o chestie pur personala dupa ce ai un copil ti se schimba optica.Intr-o zii Pitpalacul face nefericita decizie de a merge la buda.Dupa 20 de secunde odrasla e in cautarea lui ta-su si gineste instantaneu ca asta s-a bagat in wc.Ca atare incepe sa dea cu pumnii in usa si sa strige in disperare tata tata.Ciinele cind vede ca e rost de scandal incepe si el sa hamaie ca sa fie amindoi la unison.
Cind vede juniorul ca ta-su se ambitioneaza sa stea inchis acolo se intinde pe burta,incepe sa se uite pe sub usa si isi baga degetele ca sa fie cit mai aproape de el.Ciinele incepe si el sa pufaie pe sub usa.Sotul disperat ii zice ciinelui sa vina cu el in baie.Copilul cind vede ce se intimpla incepe sa tipe si mai tare,ciinele latra spunindu-I uite bre eu sint dupa usa si ce noroc a dat peste mine.Dupa 5 minute de haos iese sotul rosu la fata spunind ca in casa asta nici nevoile nu mai poti sa ti le faci.
Daca inainte ma lua cu pandaxii fiindca gaseam o pereche de ciorapi de-ai Pitpalacului pe jos acum ma intreb uneori daca a explodat o bomba in casa noastra.Sint zile cind nu mai
vezi mocheta de cite jucarii,masini,hirtii,carti sint intinse pe jos.Cel mai misto e noaptea cind face Pitpalacul imprudenta sa vina pe intuneric si calca pe ceva care inevitabil are colturi si te face sa scoti din tine injuraturi pe care le credeai de mult uitate.
Inainte ne uitam la tv la un sitcom,ciinele dormea la capatul canapelei si era o liniste de iti tiuiau urechile.Acum daca ne uitam la tv de obicei vizionam reluari fiindca stim ce se intimpla.Fiindca altfel in tipete de copil sau discursuri pe care le incepe cind spun aia ceva distractiv oricum nu pricepi nimic si te intrebi de ce rid aia in tv ca tu oricum nu ai prins poanta.
Astia micii au niste talente de lipitori de nu-I adevarat.Face uneori cite o timpenie uriasa de imi vine sa dau cu el de pereti si simt cum imi creste tensiunea pina la cer si in secunda urmatoare se uita la mine cu ochi candizi si ma ia in brate si simt cum ma topesc.
Devine si mai interesant cind incepe copilul sa te invete chestii noi.Am ajuns sa vorbim ca el adica nu mai spunem pantaloni,spunem bapa.Stiu,specialistii spun ca trebuie sa spui cuvintul correct ca sa il invete copilul,dar pina una alta invatam noi de la el.
Mai are inca o boala-inverseaza litere,dar am vazut ca face asta numai in romana-de exemplu anul trecut musca era musac de ajunsesera si bunicii Pitpalaci sa alunge musacii din casa.La muschi ii spune smuc si pentru ca o data ne-a umflat risul cind a zis smuc tata de atunci tot asa ii zice.
Este cel putin ciudat cind copilul tau propriu si personal spune un cuvint romanesc cu accent pur Canadian.De Pasti Pitpalacul m-a intrebat daca ii luam ceva;eu,mama rea ce sint,am zis ca are destule si inca nu stie asa ca nu-I mai luam nimic ca peste 1-2 ani cere singur.Pe Pitpalac nu l-a lasat inima si I-a luat niste ciocolata cica venita de la Iepuras.E si cind a zis copilul meu cuvintul iepuruas am cazut pe spate;inca mi-e greu sa accept idea ca romana nu se tramsite genetic si ca asta va vorbi engleza ca si cind ar fii limba lui materna.
E si mai ciudat cind imi zice ta-su ca juniorul intelege ce-I spun alea in franceza;ma rog,vorba vine ca astia vorbesc quebecoasa care pentru mine e un fel de pasareasca cu pretentii de franceza si eu daca pricep 2 cuvinte din 3 fraze zic ca in ziua aia ma dau inteligenta.
Nu mi-am comparat niciodata copilul cu ceilalti copii.Nu l-am vazut niciodata geniu sau frumos de pus in cadru.Il vad ca fiind un copil normal si asta ma bucura mai mult decit orice altceva.Cu toate astea de putinele ori cind m-am dus sa-l iau eu de la gradi am realizat ca privirea imi trece peste ceilalti copii si cind imi cad ochii pe el e parca as vedea lumina prima oara in viata.
Tin minte si acum cind ne-am dus prima oara cu el la magazin si avea vreo 5 zile-am intrat,am scanat magazinul dintr-o privire apoi m-am uitat la el si in secunda aia am realizat ca pentru mine centrul universului este gigilicea aia mica.
Asta vara la bunici a stat intr-o dupa masa cu ta-su si eu am avut liber;au venit niste prieteni sa ma culeaga intii pe mine apoi pe restul de Pitpalaci si ea mi-a zis ca in momentul cind mi-am vazut odorul mi s-a luminat fata.Nu imi dadusem seama de asta,dar e adevarat ca uitindu-ma la el e ca si cind dintr-o data lumea devine mai buna si mai frumoasa.
A spune ca un copil iti schimba viata e o chestie rasuflata pentru ca toata lumea foloseste expresia asta.Dar e atit de adevarata.Daca inainte ziceam ca un copil inseamna nopti pierdute si plinsete si griji suplimentare acum zic ca toate astea sint niste chestii minore
fata de momentele infinite de bucurie,placere,mindrie,tandrete si dragoste pe care ti le ofera un omulet in miniatura.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Ca bine zici


Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

O, DA!!!!!!!!!!
Mai scrie............

Mergi la inceput