Voi loviti masina?
Raspunsuri - Pagina 5
mihaela77O spune:
scuzati-mi greselile,cred ca mi se trage de la dat cu capul,dar sper ca in mare ati inteles ce am scris...pupici si o zi buna!
mihaela
NinaR spune:
Interesant subiect , imi place
Am lovit masina la o luna dupa ce am obtinut carnetul, incercam sa fac intoarcerea din trei miscari, blocasem ambele sensuri de mers, in momentul in care au inceput soferii sa claxoneze, am dat marsarier si am intrat intr-un copac, lovind bara din spate. De atunci au trecut aproape 3 ani, alte incidente nu am avut. Sunt foarte precauta
Nina
Elise spune:
quote:
In rest...sa fie "sanatoasa" la motor, ca nimeni n-are timp sa-i verifice zgarieturile. Cate-or mai fi...sa zica mersi ca-mi fac timp sa-i comand oglinzi noi cand i le fura.
Si am inceput sa cred ca se zgarie singura. E si neagra (de suparare).
Asta da atitudine relaxata....
Sapt. trecuta, la Carrefour Orhideea, am parcat mashina pe primul loc de la prima intrare, unde e un ditamai stilpul albastru.
Mashina mea e mare, lunga si break pe deasupra, noroc ca se ingusteaza spre spate.
Fericita ca am gasit locul ala, primul, liber, dau poiniereste in marsarier, bag repede mashina cu fundu' inainte in spatiul ala ingust, si il vad prin luneta pe un nene cum se agita disperat si da din aripi.
Cobor, ma uit lung le el, el imi spune: "Stilpul, stilpul!"
"Ce-i cu stilpul?"
"E cam aproape...foarte aproape...prea aproape..."
Ma uit - asa e, era cam prea aproape, lipit de mashina.
30 cm si stipul intra peste mine prin usha din spate.
totusi, pentru ca jumatatea din spate a mashinii e semnificativ mai ingusta, nu era decit lipit.
Ii zimbesc lui nenea si ii spun "las' ca n-are nimic, nu-i lovita, asa e modelul ei, cu aripa infundata"
Si plec.
Acu' recunosc ca ma grabeam si m-am exprimat defectuos, da' saracul om a ramas fara replica.....
Elise & BBLisa
XIO spune:
Nu!
o singura data mi s-a intamplat, cand ieseam dintre blocuri nu vedeam in stanga de o duba parcata aiurea i venea un nene cu farurile stinse. M-am frecat putin cu partea dreapta de bara unei masini parcate.
In rest nici o problema, cred ca am condusul in sange.
Mi-au pus toti ca sunt soferul ideal:
las absolut toti pietonii a treaca , ii las pe alti soferi in trafic spre deosebire de multi care nu te-ar lasa nici sa-i pici cu ceara, conduc lejer...ce mai , sunt mandra de mine Si asta pt. ca atunci cand m-am urcat prima oara in masina habar n-aveam care sunt pedalele si i-am pus instructorului raspicat "nu-mi place sa conduc, nu mi se pare nimic atragator , vreau doar sa nu mai inghet in statie la tramvai"
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
alias spune:
Frumoase povesti........
Eu sofez de 11 ani,iar ultimii ani in fiecare zi fac pana la servici 25 km dus si 25 intors -minim
Uneori mai iau si copilu cu mine .
Care imi spune gingas " Mama, conduci ca o cizma...Tata conduce muuuult mai bine, tata nu ia gropi, tata merge pe sina de tramvai, tata....,tata...."Si-mi vine uneori sa-l dau jos si sa-l las in statia de tramvai.
Iar mai nou si masina mea e urata si mica si........
Masina se pocneste invariabil in Bucuresti pentru ca asta e orasul si asta e traficul.
Ultima data mie mi-a infundat usa un berbec care iesea de la noi de la firma si a dat cu spatele....pana s-a oprit in masina mea parcata pe celalalt trotuar.
Alta a fost cu parbrizul pe care mi l-a crapat o piatra sarita de la o masina care mergea la 10m in fata mea.
O primavara fumoasa tuturor!
Alias
tinatache spune:
quote:
Originally posted by Sabina
NICIODATA!
si tot el mai zice ca Niciodata nu e doar unu de vina
ba daaaa, de ex. cand dai un copac, vinovat e ala de l-a plantat acolo, si NUMAI el!
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
cristina1974 spune:
Aoleuuuuuuu,ce m-ati lovit!
Pai prima masina....am facut-o decapotabila, si asa imi doream eu mult o decapotabila atunci. Si am stat si ceva lunisoare in spital, cu fel de fel de oase rupte.
A doua......pupat tramvaiul cu ea......ma rog, ale tineretii valuri,veneam si eu din club si ma simteam un pic mai infierbantata decat in mod normal.
Astea doua au fost in Romania.
De cand am venit in Uk,nu am mai avut probleme asa mari, ceea ce ma face sa cred ca imi prieste condusul cu volanul pe dreapta.Da' cate am tras pana mi-am luat permisul in Londra....Doamne,cat am mai patimit.
Aici, ceva zgarieturi cand locuiam in apartament, si nu prea aveam loc de parcare.
Acum avem o casa mare, mare, cu un garaj de doua masini, si cu parcare privata in care mai incap vreo patru masini.Nu mai am probleme nici cu parcarile, de toate felurile, sunt mai stapana pe maine, iar de cand am masinile astea de acum, ma doare sufletul si mai ca plang instantaneu cand ma gandesc la faptul ca le-as putea lovi.
cristina
numeioana spune:
Mi s-a intamplat si mie, dar asta nu ma face sa nu ma mai consider un sofer foarte bun si sigur pe el.
Prima data am zgariat-o foarte usor cand am dat cu spatele s-o "lipesc" de un gard. Am lipit-o de-a dreptul. Eram incepatoare si nu am aproximat corect distanta in oglinda din dreapta. A doua oara bausem un ness foarte tare (eu care nu beau cafea niciodata) si imi tremurau mainile si picioarele...asa ca am harjait-o de un stalp (sunt din aia care se pun la intrarea pe o strada mica, pentru ca sa incapa numai autoturismele, sa nu intre masinile mari). De-atunci nu ma mai urc in masina daca nu ma simt bine (ma doare capul sau sunt foarte obosita).
Apoi mi-a franat brusc o masina cu scoala de soferi in fata si am alunecat pe o portiune de gheata si am spart putin bara (am intrat in carligul de remorca). M-a costat nici mai mult nici mai putin de 15 milioane. La cateva luni dupa ce am reparat-o am patit-o rau de tot. de fapt era sa o patesc. Ningea foarte puternic si intr-o panta am simtit ca nu mai pot opri si ca urma sa ma ciocnesc de niste masini oprite la stop, asa ca am tras stanga de volan sa ies pe o pajiste, dar am alunecat si am rupt vreo doi pomuleti. M-am oprit la 2 cm de un stalp de electricitate. Am fost foarte norocoasa atunci. Masina nu s-a stricat pre rau, era in stare de functionare. De-atunci m-am invatat minte si iarna nu circul decat foarte incet, cu multa precautie.
De 2 ani am o alta masina, noua, cu care sper sa nu am nici un incident. Nici macar minor. Am mai gasit-o zgariata in parcare, dar s-a luat la polish.
Acum conduc prudent (nu neaparat incet) si am mai multa experienta. Am deja cel putin 30 000 km condusi.
Ioana
bebe?! - decembrie 2006
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Elise spune:
Nu e chiar "invariabil" sa o lovesti in Bucuresti, dar depinde foarte mult si de noroc.
Oricum, astea din Bucuresti de obicei sint pocnituri minore.
La drum lung e mult mai periculos... eu acolo sint cu okii ca melcul, mai ales daca sint cu copilul in mashina.
N-am facut decit vreo 5 drumuri lungi cu bblisa, da' am fost mult mai stressata decit de obicei... si am 12 ani de sofat, x aprox. 40 - 50.000 pe an pe vreo cinci mashini plus alea de serviciu, multe si diverse.
Da' dak vine vreun bezmetic si da direct in tine cind n-ai unde sa fugi, nu prea te ajuta experientza.
Prima mashina asa am distrus-o: aveam 18 ani, mergeam "vesela la mare", dupa ce m-a pus tata sa JUR ca n-am sa bag viteza.
Si, nu numai ca n-aveam viteza, dar chiar stateam pe loc.
Eram de vreo 10 minute la ditamai coada printr-o comuna obscura, unde se asfalta contrasensul.
Si asteptam, fluturind pe geam cheia de contact, sa o luam din loc....
Habar n-aveam ce repede o sa o iau din loc... doar eu!
Tot palavragind cu prietenele, la un moment dat am vazut ditamai duba cum vine din spate, in viteza.
M-am mai uitat peste citeva secunde...tot ditamai duba...tot in aceeasi viteza....
Ei, si cind a ajuns la citiva zeci de m de mine am vazut si shoferul care admira campul verde, in loc sa se uite in fatza..... am claxonat, da' degeaba.
SI ce era sa fac?
In fatza coloana de mashini, in stinga mastodontul care turna asfalt, in dreapta gard de beton.
N-am mai apucat decit sa ma prind sanatos cu mainile de volan.
Elise & BBLisa
mariana_78 spune:
Adevarul este ca de multe ori poti sa fii oricat de prudent si atent la volan ca vine un nebun si te loveste (sau chiar mai rau) si nu prea ai ce sa-i faci. Asa am patit si eu de 1 mai, mergeam cu copilul in masina, pe contrasens coloana de masini de vreo 2 km la care un tampit (ca altfel nu pot sa-i spun) cu un microbus intra in depasire. Norocul meu ca nu aveam viteza si am franat, m-am oprit la 2 m in fata lui. Nu pot decat sa multumesc la D-zeu ca am putut sa opresc la timp altfel intram frontal in el.
Mariana si Nicole