cartofii noi si bb

cartofii noi si bb | Autor: jade

Link direct la acest mesaj

am intalnit azi in parc doua mamici care dau cartofi noi bebelusilor lor (4-5 luni), iar eu am fost f. surprinsa, stiu ca sunt pe lista de interdictii. e drept ca de cateva zile nici eu nu i-am mai pus cartofi in supa fiindca nu am gasit din cei "vechi", dar nici nu m-am incumetat sa-i pun cartofi noi. voi cum procedati? si, pana la urma, de ce sunt interzisi cei noi, ca nu mai am rabdare sa caut prin carti, in Capraru mi se pare ca nici nu explica, doar interzice?!
Mada

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

De la mama stiu ca, cartofii noi ii deranjeaza pe bb-i la burtica, baloneaza foarte tare. Dupa 6 luni, cand i s-a mai diversificat alimentatia, am inceput sa folosim cartofii noi.

Nina & Nina-Cristina (1 an si 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Mie nu mi-a spus nimeni... N-am stiut ca baloneaza. De la ce varsta sunt permisi?

Florina si bb tudor (1 an si o luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jade spune:

aaa, pai daca-i vorba de 6 luni, e bine, fiindca Andrei are aproape 2 saptamani peste. cred ca o sa ma incumet, multumesc.
Mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Noua ne-a spus un medic alergolog pediatru ca ar fi bine sa evitam carnea de "animal tanar" - adica sa-i dam copilului carne de vaca in loc de manzat, gaina in loc de pui etc. - pentru ca ar avea un potential alergen mai ridicat, lucru valabil si in cazul unor legume (?!?). N-am putut respecta indicatia (n-o sa manance Tudor carne de gaina niciodata!) si n-am avut probleme. Iar cartof nou i-am dat anul asta de cand au aparut si n-a avut absolut nici un efect negativ. Cu precizarea ca Tudor are deja 1 an si 7 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Noi papam cartofi noi de cind au aparut si nu am avut probleme.
Mentionam ca avem acum 10 luni jumate.

Petruta & bb Mihai

http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

si anda, 1 an si o luna, a papat deja cartofi noi si nu-s probleme

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Si eu stiam ca nu este bine sa ii dai cartofi noi. Dar cand se "invechesc" si cartofii noi? Dupa cat timp?

Mergi la inceput