PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (45)
Raspunsuri - Pagina 20
miti2004 spune:
Lucians si eu stiu ca ouale de tara nu se dau proaspete, ci dupa nu sti cate zile...intre timp banuiesc ca se tin in frigider. Intereseaza-te. Cica trebuie sa iasa niste toxine din ele.
SimonaU i-am facut ieri cartof dulce cu piept pui si ulei la cuptor, iesise super delicios ( parerea mea ... ) insa dupa ce a papat jumate din portie ( si cu niste iaurt, ca era cam groasa-lipicioasa chestia ) a vomat, insa i-am dat si restul de castronel si a ramas in burtica. Azi tot asta ii dau sa vad ce face. E f gustos...dar el nu a considerat asa, desi eu eram tare mandra de gust si ma asteptam sa pape cu pofta. Ieri a fost si f cald si poate d'aia...Of-of, mai-mai 
miti, mamica de
20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex
SimonaU spune:
Lucians, cica sa scufunzi ouale in apa rece. Daca sta la fund e proaspat. Daca sta la fund, dar putin oblic, e inca proaspat, dar de catev a zile. Daca sta in picioare la fund nu m e asa de proaspat dar poate fi folosit. Si daca pluteste e vechi
SimonaU spune:
Miti, ce sa faci cu mofturosii astia mici! Dar sa stii ca mie nu mi-a iesit cleios pireul. Eu am adaugat doar un pic de apa in blender ca sa-l subtiez. Dar si fara apa parea pufos nu cleios.
miti2004 spune:
quote:
Originally posted by SimonaU
Miti, ce sa faci cu mofturosii astia mici! Dar sa stii ca mie nu mi-a iesit cleios pireul. Eu am adaugat doar un pic de apa in blender ca sa-l subtiez. Dar si fara apa parea pufos nu cleios.de
Rares (07.12.2001) si
Mara (24.07.2006)
Poate ca din cauza ca i le pasez cu furculita legumele si carnea o tai marunt cu cutitul o fi iesit asa. Nu am idee. O sa vad azi daca o sa pape mai bine, nu m-ar mira. De multe ori ii dau 2 zile la rand aceeasi mancare si o zi papa cu pofta si in alta isi face sila sau abia mananca.
miti, mamica de
20 iunie 2006POZE_Alex
emiliapop spune:
OanaRusu mamica de Paul
mercic ptr. raspuns si incurajare.
Acum nu stiu ce sa zic, adica sa ii iasa maselele?
Noi avem deja 8 dintii, totii in fata 4 sus, 4 jos si am inteles de la doctora ca dupa masele ies caninii.
Nu stiu deloc care e ordinea de iesirea a dintilor, la voi care a fost?
S-ar putea sa fie si maselele ca doctora a zis ca sunt umflate da' mai dureaza.....
Si eu m-am enervat pe saracul copil
si pe el l-or durea dintii si durererile astea de dintii sunt afurisite rau ca doar sunt patita.
O sa il vad cand se scoala daca ma lasa sa ma uit, ca nu vrea sa deschida gura doamne fereste.
emilia si Alexandru Paul (16.08.2006)
alexandru
poze luna a-8-a
vacanta de 1 mai
greutate
lucians spune:
miti,SimonaU,saru'mana mult.Ce simplu era...Trebuie sa le verific pt ca cei de la tara nu stiu daca le pastreaza in frigider de la-nceput.Le mai lasa p-afara,pana-si aduc aminte...se iau cu una,cu alta,asa-i la tara...nu considera o prioritate chestia asta,si de-atata munca,va dati seama...Mersi frumos!
Gabitza
cu
Daria(14 iul'06)si
Andrei(28 dec'96)
9-10 luni
Poze Botez www.dropshots.com/lucians" target="_blank">Filmuletewww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b4c6219b5080ecf67c169&source=category&category_id=12" target="_blank"> Miniclip
intalniri de bebici
miti2004 spune:
Fetelor siti ce a facut Alex azi ?
L-am "pierdut" din ochi cateva minute si s-a dus in dormitorul nostru unde mai las tot felul de lucruri in dezordine...si era si o cutie de carton abia cumparata cu pampersi. Si a ros din cutie destul de mult ( nu e chiar prima data, dar pana acum nu inghitea ). I-am scos o bucatica de hartie la care molfaia de zor ca pe guma de mestecat, insa dupa cateva ore a facut kaka si in kaka erau pe alocuri bucatele de hartie verde-verde destul de mari 

( asa e fondul de culoare de la cutia aia de carton ).
miti, mamica de
20 iunie 2006
POZE_Alex
anasia spune:
piersicutele si mamicile 
am revenit si noi ca de-abi azi ne-a facut net-ul;
haideti la intalnire, cam ce ora vreti, 13-14? pt cine a intrebat, am vin cu sotul, ca singura nu cred ca fac fata la pizza,adica sa nu ma intelegeti gresit, sunt in stare s-o mananc, da' tb sa plimbe cineva fata cat ma delectez eu![]()
acum, Mishi, da-ne adresa exacta si cat mai multe puncte de reper pt ca nu cunosc zona deloc;
a, uitati niste retete care mi se par
tot din cartea A culcer
Ficat la cuptor in plic
1 ficat de pasare, 1 lingurita de unt, sare
Se spala ficatul, se asaza pe o hartie pergament, se pune o lingurita de unt. Se impacheteaza ficatul in hartie, se asaza intr-un vas mic care se pune in cuptor 20-30 min, controland sa nu se arda hartia. Ficatul astfel fript se toaca si se adauga sare. Se poate servi cu garnitura de piure de legume.
Crochete de peste cu conopida (dupa 8 luni)
(preparare: 15 min./coacere: 4 min.)
1 ceasca de pireu de conopida; 80 g de carne de morun proaspat ; 1 felie de paine fara coaja ; 1 lingurita de ulei ; 2 frunze de tarhon(sau de creson) ; suc de lamaie ; sare ; lapte degresat
Spalati, apoi pasati pestele cu mixerul. Puneti pestele pasat intr-un castron si adaugati miezul de paine inmuiat in prealabil in lapte si stors, tarhonul curatat si sucul de lamaie. Amestecati totul astfel incat sa obtineti un amestec omogen. Adaugati un praf de sare. Faceti rulouri. Intr-o tigaie rumeniti crochetele 4 minute. Serviti-le apoi cu pireul de conopida incalzit
File de calcan cu lapte (peste 6 luni)
(preparare: 40 min./fierbere: 50 min.)
30 g file de calcan; 1/2 ceasca de lapte; 10 g unt; orez fiert.
Adaugati peste lapte o jumatate de ceasca de apa si puneti pe foc. Cand a inceput sa dea in clocote, adaugati pestele si lasati-l sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Scurgeti pestele, adaugati cateva lingurite de orez fiert si zdrobit bine si serviti cu putin unt topit.
Peste de aprilie (dupa 6 luni)
40 g de file de peste slab (carne de morun proaspata,merlan…)
1 dovlecel, 1 morcov mic, o picatura de ulei de masline, o felie de lamaie
Spalati si curatati legumele, dati-le prin razatoare pentru a obtine lamele mici.
Puneti legumele pe o foaie de aluminiu, deasupra legumelor asezati fileul de peste, si bagati foaia de aluminiu in cuptorul incalzit in prealabil la 250º ( termostat 7-8).
Turnati cateva picaturi de ulei si de lamaie.
Inchideti hartia de aluminiu si lasati-o in cuptor 6-8 minute.
Cand sunt gata, zdrobiti legumele si pestele, si aranjati preparatul in farfuria bebelusului, dandu-i forma unui peste
Tarta cu pireu de spanac (dupa 6 luni)
1 cartof mare; 50 g de spanac congelat; 1 ou; 40 ml de lapte; 1 lingurita cu smantana proaspata; Se taie cartoful in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Cu 2 minute inainte de opri focul (pentru ca bucatile de cartof au fiert), se pune in cratita la fiert si spanacul. Dupa ce au fiert, se zdrobesc spanacul si cartofii pana se obtine un pireu, care se amesteca cu oul. Se pune melanjul obtinut intr-un vas termorezistent uns cu unt si se fierbe in bain-marie in jur de 15 minute. Se scoate tarta din vas, se aseaza pe o farfurie si se toarna deasupra laptele caldut amestecat cu smantana proaspata. Se serveste.
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
varsta bb
8-9 luni - cum ne distram la bunici
Ramoon spune:
quote:nush ce sa fac sa rad sau nu
Originally posted by miti2004
Fetelor siti ce a facut Alex azi ?
L-am "pierdut" din ochi cateva minute si s-a dus in dormitorul nostru unde mai las tot felul de lucruri in dezordine...si era si o cutie de carton abia cumparata cu pampersi. Si a ros din cutie destul de mult ( nu e chiar prima data, dar pana acum nu inghitea ). I-am scos o bucatica de hartie la care molfaia de zor ca pe guma de mestecat, insa dupa cateva ore a facut kaka si in kaka erau pe alocuri bucatele de hartie verde-verde destul de mari( asa e fondul de culoare de la cutia aia de carton ).
miti, mamica de20 iunie 2006
POZE_Alex
lasa bine k nu patit nimic!apropo pana la ce narsta baga tot ce prind in guritza k si eu sunt disperata...tot ce prinde hop in guritza

www.dropshots.com/ramoon" target="_blank">poze Timeea
Ramona si Timeea (04.08)