Mamici de iulie-august 2007 (47)
Raspunsuri - Pagina 13
brazuca25 spune:
Gata, plec sa infrunt "dusmanul". Ma inarmez cu mult calm si mult tupeu, ca nu mai stau la coada sub nici o forma azi. ieri mi s-a urcat sangele la cap cand am vazut ca pur si simplu se asezau in fata usii asa...ostentativ, sa se vada ca ei urmeaza, nu eu! Sper sa nu ajung asa o baba rea!
27+ Denisa Maria
poze cu noi + poze cununie
AncaSiRoxana spune:
Da, chiar, daca eu "lipesc" concediul de ingrijire copil de cel actual, mai am nevoie de medical? Cum procedez? Imi iau 126 de zile din... ce? Sau doar cele 42 de dupa ce nasc?
Cine stie a ma lamuri?
Anca
Mami de Roxana, 26.08.2005 si cu , DPN 01.08.2007
jadi spune:
Cu asta sunt si eu nelamurita, cine ajunge primul sa intrebe la Electroaparataj la protectia copiilor!
Deni & Vlad & Tudor
i_ulia spune:
asa... scuze ca n-am raspuns mai repede, dar am avut pana de curent, dupa care am plecat la masa... si acum cu burta plina...
ma uit in ordonanta de urgenta nr 158/2005 la care ne-a trimis ioana si vad la art 10 ca "baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art 2 (adica si indemnizatia de sarcina si lauzie) se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar". deci se face media la venitul brut din ultimele 6 luni si daca depaseste 12x390 lei se plafoneaza la aceasta suma. asa inteleg eu. ma mai interesez insa pe la colege.
edit: la aceasta medie a venitului se aplica cei 85%.
Iulia
Ioana75 spune:
iulia, articolul 10 pe care l-am citit eu difera de articolul 10 pe care l-ai scris tu. Uite cum scrie pe site-ul de pe care citesc eu: ART. 10 alin. (1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni pe baza carora se calculeaza, conform legii, contributia pentru concedii si indemnizatii, din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare. Nu vad nici o restrictie aici, cred ca au mutat-o in alta lege. Daca nu gasim noi legea intreb pe tipa care se ocupa cu asa ceva la mine la serviciu.
Anca, eu lucrez pe bune, nu inteleg cum lucrezi tu "pe rele". Eu am stagiu de cotizare 12 luni, muncite.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
aylin_tarcan spune:
fetelor, eu am calculat aproximativ si datorita faptului ca am concediu de odihna de anul trecut, eu pot sa nu ma mai duc deloc la serviciu. ma mai duc insa si saptamana viitoare. si de la 26 de saptamani pline nu ma mai duc.
acum, intrebarea mea e...care mai conduceti? pana cand pot sa conduc in conditii de siguranta?
Aylin, 24+
pozici
atat de mari suntem
Ioana75 spune:
aylin, ce fain ca iti iei concediu. Eu am condus pina aproape sa nasc, dr nu mi-a zis ca ar fi interzis, dar nici eu nu am intrebat.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
siminoc spune:
va dulce pe voi si burtici! va urez week-end placut de azi si distractie placuta , ca noi maine nu suntem la serviciu, mergem sa mai facem o sarja de analize. iar acasa nu avem net . inca .
aveti grija de voi si de burtici! stiu ca luni voi avea mult de citit!
Simona+30 cu Miruna
poze cu burtica si fara
lorinaoo1 spune:
Sal'tare!
Uite ca m-ati lamurit si pe mine care e treaba cu plata pt cele 126 de zile. Multam fain fetelor documentate
multi pt toate fetele vesele si burtoase
Lunita dar arati ca o zana, iti sta f bine cu suvite si nu mai spun ca bluzita ta mi-a luat ochii.
Am avut de citit ceva din urma, prin urmare nu mai tin minte nimic Rusinica sa-mi fie
Noi am fost mai lenese azi cu forumul ca ne-am trezit sa facem cate ceva treaba daca tot ne simtim mai bine, ca deh, asa face Lavinica , se plictiseste acasa singurica si isi gaseste de lucru. Pana si bebeloanta mea e mai lenesa, nu prea se sinchiseste ca o roaga mama-sa sa miste si ea acolo mai energic, dar lasa ca vedem diseara la eco ce face Mai intru sa va aduc vesti, pana atunci ma intind un pic ca ma omoara spatele.
Lavinia-nasica de moflea
burticaLorina Maria 30+
X-ray spune:
buna ziua si de la mine!
luna esti tare tare dragutza,zau!cosmin e dupa chipul si asemanarea ta.si veti avea o minune de fetita,ai sa vezi.
eu strang in continuare din craci sa fie leu ca mine....
alina 28+ cu bb Elisa
asa crestem noi