Suc de portocale, ce cantitate?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Incearca sa nu-i limitezi cantitatile sucuri naturale daca-i plac copilului.Baietelul meu si acum bea zilnic 300-500 ml suc de portocale.A avut perioade cand era in "greva foamei" si nu vroia decat suc in cantitati industriale.I-am dat intotdeuna cat i-a trebuit.Cu sarea...parerile sunt impartite.Noua medicul ne-a spus ca n-are nimic daca-i pui un varfulet de sare in mancare.

Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta

Simona si Dragos Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

eu ii dau suc de fructe cantitate limitata, nu cat vrea domnisoara, pt ca altfel nu mai mananca masa urmatoare. am vazut ca sunt multi autori care sustin ca sucul de fructe nu trebuie sa inlocuiasca o masa, asa ca m-am consultat cu pediatra si am ajuns de comun acord sa nu ii dau mai mult de 50 ml (bine, noi suntem mai micute decat copilul lui crisbar).

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

fetelor

eu va impartasesc din ce am fost noi invatati la tropice, unde portocalele cresc pe marginea strazii,nu se dau fructe citrice la copii sub un an iar la cei alergici pina dupa un an jumatate,acidul citric dauneaza stomacului si intestinului subtire,pot sa spun ca daca aici unii pediatrii iti permit sa pui un prafulet mic de sare la mincare, daca te aud ca dai citrice la copil te si bat,iar cit despre condimente ,mirositoare nimic nici macar scortisoara.
as vrea sa aud parerea si altor fete din alte tari,vad ca pediatrii din ro recomanda.
si va marturisesc ca aici exista cultura de a bea suc natural recent stors la orice masa si in orice moment al zilei ....dar nu dau citrice la copii.????????????????????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

La 9 luni Maria bea cca 100-150mlsuc pe zi (portocala+mar, sau para).
Sare ii pun dar foarte putina, de pe la 7luni.

Referitor la suc, cand mergem la plimbare si e cald afara ii iau cum mine si apa sau ceai, si ma intrebam daca nu as putea sa ii iau apa plata+suc de portocala, sau un suc natural facut de mine, ca apa nu prea vrea, si daca e cald afara sigur ii e sete.

Ce sucuri(naturale -facute de mine) as putea sa iau cu mine pentru 2-3ore cat ne plimbam?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Dai la copil suc de portocale fara limita zic eu, cat vrea el. N-are nimic! Dar ai grija ca e diuretic.
sarea, da..asa cum au explicat fetele mai sus, numai dupa 1 an...eu am dat si inainte pentru ca altfel nu vroia, dar era un strop putin zis. Si io stiam ca nu sesizeaza gustul dar Stefan al meu stia....

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_ary spune:

Doar suc de portocale?
Ariana are 1 an si 7 luni. Niciodata nu i-a dat doar suc de portocale. Pe la 7 luni i-am introdus 2-3 felii de portocale in sucul de mar si morcov. Acum bea suc de mar,portocala, grepf si uneori morcov(i se coloreaza pigmentul!).
Sare - sare nu i-am pus niciodata in mancare, ci doar cubulete gen Magy sau Knor de pe la 11 luni. Oricum stiu ca-i scazuse foarte mult apetitul si dr mi-a spus sa incerc cu cubulete.

mary si gogoasa mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

quote:
Originally posted by mary_ary

Doar suc de portocale?
Ariana are 1 an si 7 luni. Niciodata nu i-a dat doar suc de portocale. Pe la 7 luni i-am introdus 2-3 felii de portocale in sucul de mar si morcov. Acum bea suc de mar,portocala, grepf si uneori morcov(i se coloreaza pigmentul!).
Sare - sare nu i-am pus niciodata in mancare, ci doar cubulete gen Magy sau Knor de pe la 11 luni. Oricum stiu ca-i scazuse foarte mult apetitul si dr mi-a spus sa incerc cu cubulete.

mary si gogoasa mica

mai bine sare decat cubulete gen magy sau knor !!! acelea contin pe langa ff multa sare si E-uri !!!!!!!!!!!!!!

si daca accepta (al meu accepta si simplu) sucul de portocala si gref, eventual putina lamaie este f bun !!! suc de citrice fara alte legume/fructe nu-i dau mereu, dar daca ii ofer il bea si asa, cantitate mai mica.

mami lui theo nascut la 29.Oct 2004
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Nici in Finlanda nu se da sare deloc pina la virsta de 1 an si nici citrice.In tarile calde am observat ca mincarea adultilor era mai sarata,probabil din cauza climatului.
Mirodenii avem voie sa le dam de la 6 luni in sus,dar nu din acelea puternice cum ar fi nucsoara,scortisoara,chilly.Piperul alb se prefera celui negru.

Dozarea alimentelor sau fluidelor nu ne recomanda pediatrul,ci nutritionistul- si asta doar in cazul in care copilul este suspect de alergie.

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

fata mea la 6 luni,papa un bibe mare de suc be fructe,potrocala(una,doua)amr si morcov(nu chiar zilnic morcov),de vreo 200-250g,dupa masa de fructe,in acre pun si suc si fulgi de prez.si apoi papa dupa 3 ore 3 ore jumate,masa urmatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Lui Radu nu i-am dat inca nici un fel de suc in afara de cate o lingurita de suc de mar la inceputul diversificarii, dar stiu ca sucul de citrice nu prea este recomandat ca atare. Dupa unele scheme de diversificare nu sunt recomandate deloc citricele, nici macar in piureul de fructe (eu ii pun sucul de la o portocala mica in piure). O sa incep sa-i dau si lui suc, dar de mar cu diverse altele (pere, cirese, coacaze, ananas, poate chiar si citrice...). Asa i-am dat si lui Cristi, tarziu i-am dat suc de portocale gol, mult dupa 1 an. Legat de cantitate, stiam ceva de genul 50-60 ml...trebuie sa ma mai informez ca am uitat de cand era Cristi bb.

Sare - dupa un an si atunci f. putina, iar eu folosesc doar sare de mare.

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput