Italia
Raspunsuri - Pagina 3
angi_gemeni spune:
quote:
Originally posted by camelia-daniela
Eu am auzit cä Gargano este minunat!!! Sotul meu a fost si pe acolo, cä el a väzut toatä Italia, chiar si Sicilia...
Cicä, Gargano, ar fi declaratä, ca fiind unul din cele mai frumoase locuri din lume!!! Poate o sä ajung si eu pe acolo, cine stie?
Este regiunea, chiar pe "pintenul" cizmei, la mare, in apropiere de Foggia. Cunosc un italian care vine de acolo si mi-a povestit...
Vä pup,
Cami.
Da, da, da, asa este; si eu am auzit ca Vico del Gargano este un loc superb!
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
camelia-daniela spune:
quote:
Originally posted by khristin
Cine imi povesteste si mie de Sicilia ca am auzit ca e de vis....
Cristina
Cristina, sotul meu a fost in Sicilia si mi-a spus cä este minunat!!! Sint livezi mari, cit vezi cu ochii, de portocali, mandarini si mäsline...clima este bunä, iar oamenii nu sint asa de fiorosi, precum gindim multi dintre noi.
De fapt, el este povestitorul in familia noasträ, cind incepe, sä-l tot asculti!!!
Dar atunci, era cu afaceri si avea un partener cu el...la inceput nu stia el pe cine viziteazä, cä era cunostinta tipului ästa, dar cind a ajuns la "palatul" gazdei, si-a dat seama!!!...era unul din äia räii!!!...dar tipul avea miinile "curate"!!!
Mi-a povestit cu lux de amänunte ce cäsoaie si ce grädini avea tipul, cä puteai numai sä visezi!!!
Cind a venit acasä, mi-a povestit tot si mi-a zis cä-i e tirsealä sä se bage cu unul ca ästa, asa cä l-a uitat!!!
Hahaha....
Cami.
Victoria spune:
Eu am fost la Roma luna trecuta (1-14 iunie), pacat ca nu mi-a dat prin cap sa cer info inainte... A fost superb (Vatican, Colosseum, Fontana di Trevi) si infernal (caldura 40 grade, mizerie, preturi exorbitante). Daca mai vrei sa ajungi acolo, intreaba-ma, si luni iti raspund. Sunt multe lucruri marunte pe care daca le-as fi stiut dinainte ar fi iesit mai bine...
V.
July spune:
Daca ajungi in Trieste neaparat sa vizitezi si Koper-ul(Slovenia).Este alaturi.Zona este super,mare langa munte.Liniste si civilizatie.
Vacanta placuta!
July
Margot spune:
Victoria,vreau mai multe detalii(daca nu te superi).Multa lume mi-a spus ca ar fi pacat daca ajungem in Italia sa nu vizitam Roma.Noi avem la dispozitie 2 saptamani si este f posibil in ajungem si in Roma , mai ales ca am niste rude acolo si am unde sta.
Multumesc
Margot
Victoria spune:
Margot,
Inteleg ca problema cazarii e rezolvata - f. bine, asta era o problema din cauza preturilor. Deci, gasiti un loc unde sa va lasati masina (in Roma pe strada e 1 euro/ora!!!!) si circulati cu transportul in comun, e mai sigur si mai simplu. Iti cumperi harta mijl. de transport de la orice statie de metrou - e si cea mai buna, noi am cumparat initial una pt. turisti si ne-am ratacit, pana am realizat sa " stanga" era " dreapta" in aia.
Deci, luati harta si ABONAMENT PE 1 SAPTAMANE- e vreo 12 euro si valabil pe absolut toate: metrou, bus, tramvai, inclusiv trenul spre Ostia (litoralul Romei - noi acolo am stat, nu e indicat, 20 euro intrarea pe plaja care e ca la noi, nu merita...).
De mancat/baut luati-va de la supermarket - pe mine m-a lovit foamea pe langa Vatican si am luat de la o TARABA un sandvis si un patratel de pizza de 10/10 cm si m-au costat 25 euro!!!
Deci, pe harta aceea gasiti toate monumentele/obiectivele turistice mentionate, si cu ce ajungeti. Circula toate f. bine, unele au si aer conditionat, cel mai rapid/eficient e metroul. IN NICI UN CAZ NU VA LUATI MASINA!!!!!!!!
Sper ca nu te-am zapacit, daca mai vrei sfaturi, spune-mi.
V.
Victoria spune:
Jasmine,
Te rog sa ma crezi, circulatia in Romania - si ma refer la Bucuresti - e ca in Elvetia, comparativ cu Roma... Am avut probleme ca pietoni, sa nu ne rupa vreunu picioarele pe trecerea de pietoni, dar sa conduci acolo e un iad, forget about it!!!
V.
Crystinne spune:
Victoria am si eu o intrebare daca se poate... Ai ideea de vreun camping in Roma si eventual cam cat costa?
Stiu ca preturile la cazare sunt infioratoare (am incercat sa gasesc cazare la particulari cum e pe la noi prin Romania dar nu am reusit).
Mersi mult
Crystinne spune:
Cum e cu partea materiala in Gargano? Am citit ce ati spus si m-am uitat putin pe site-uri.
E la fel de scump ca si in restul Italiei, Roma , Venetia, etc?