Cancer la san - niciodata nu e prea devreme

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns idoina spune:

Adriana,bine ai revenit printre noi!Imi pare rau ca a fost asa,speram sa ne dai alte vesti...in fine,s-ar zice ca tot raul spre bine,macar ai scapat de o alta interventie,mai tarziu!Stiu ca ti-e greu,repet ce-am mai spus:Secretul e in psihic!Trebuie,de dragul celor care sunt langa tine,sa rezisti,incearca sa o faci zambind si iti va fi si tie mai usor.OOOOOOF,mama ei de boala...Ce a iesit intraoperator?Suntem alaturi de tine,fii tare!

idoina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

RALU, pći sa nu eziti deloc in a ingheta embrioni.
Obisnuiesc sa citesc un ziar englezesc, si mereu dau acolo peste astfel de cazuri, deci e f popular in england.
Iti doresc sa treci cit mai usor peste cito.
Nu-ti face probleme, relatia cu Emma va reveni la normal.Saracuta treb sa fie putin confuza, insa simte ea in sufletelul ei ca o iubesti la fel de mult.

IDOINA, LA MULTI ANI baietelului tau EDI, multa sanatate si tot binele din lume sa-l inconjoare!
Sa ne pui si niste pozici.
Tu cum mai stai cu tratamenul?

ADRIANA,nici nu stiu ce cuvinte sa folosesc....efectiv m-am cutremurat.
Esti o curajoasa si iti doresc din tot sufletul ca totul sa mearga numai spre bine.
Saracuta de tine, cred ca treci prin niste stari
Pt tine si pt toti din jurul tau care te iubesc ,treb sa continui sa fii curajoasa.
Iti doresc multa multa sanatate.

Multa sanatate la toate si sa aveti un week-end minunat!

Ile si Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

Adriana, iti tinem pumnii sa iasa rezultatele bune.
Mama mea a terminat 5 cure de cito si 25 sedinte de raze. Acum sanul este vanat, pielea e rosie spre gat si pe spate. Asa o fi normal, sau are ea o reactie mai dura?
Marti are consultatia la chirurg, care o va programa la operatie.
Aveti o grea incercare fetelor, si doar cele care lupta vor reusi. Va doresc din suflet sa fiti repede sanatoase si sa aveti familia aproape atunci cand credeti ca va este greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaene03 spune:

quote:
Originally posted by ile77

RALU, pći sa nu eziti deloc in a ingheta embrioni.
Obisnuiesc sa citesc un ziar englezesc, si mereu dau acolo peste astfel de cazuri, deci e f popular in england.
Iti doresc sa treci cit mai usor peste cito.
Nu-ti face probleme, relatia cu Emma va reveni la normal.Saracuta treb sa fie putin confuza, insa simte ea in sufletelul ei ca o iubesti la fel de mult.

IDOINA, LA MULTI ANI baietelului tau EDI, multa sanatate si tot binele din lume sa-l inconjoare!
Sa ne pui si niste pozici.
Tu cum mai stai cu tratamenul?

ADRIANA,nici nu stiu ce cuvinte sa folosesc....efectiv m-am cutremurat.
Esti o curajoasa si iti doresc din tot sufletul ca totul sa mearga numai spre bine.
Saracuta de tine, cred ca treci prin niste stari
Pt tine si pt toti din jurul tau care te iubesc ,treb sa continui sa fii curajoasa.
Iti doresc multa multa sanatate.

Multa sanatate la toate si sa aveti un week-end minunat!

cuvintele nu pot descrie starea prin care trec; nu ma mai recunosc, e oribil ce repede se poate schimba situatia, saptamina trecuta eram super optimista si imi ziceam ca orice va fi voi lupta si acum ma simt super deprimata , obosita , neincrezatoare si intr-o pasa fff proasta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu pisi spune:

Buna fetelor

Adriana imi pare tare rau pt ce aud de la tine, dar nu te speria totul o sa fie bine de acum inainte. Intr-adevar o sa fie mai greu o perioada, insa la sfarsit merita sa treci prin toate astea numai ca sa fii sanatoasa. Eu am avut operatie numai la un san, dar dupa cum poate iti aduci aminte am avut si reconstructie. Am avut si eu 2 tuburi de dren, dar pentru ca am stat mai mult in spital (5 zile) mi le-au scos inainte sa plec acasa. Dupa operatie mi-au dat ceva calmante cu morfina vreo 2 zile si apoi m-au trecut pe niste chestii numite OxiCondin (sau Oxicodone) putin mai slabe ca morfina, dar care ma faceau sa simt ca-s beata in permanenta. Daca incercam sa citesc ceva dupa 5 randuri pierdeam sirul, si cam la 3-4 ore trebuia sa dorm (adormeam vorbind). Deci nu ceva minunat. Pe langa asta mi-au mai dat si niste antiinflamatorii: Voltarol (care este pe baza de diclofenac). Plus paracetamol cu galeata. Cam la o saptamana doctorul mi-a spus sa ma opresc din luat calmante si sa raman pe paracetamol (cam 6-8 pe zi), si eventual sa iau o codeina seara inainte de culcare daca simt nevoia. Eu insa am ramas pe paracetamol si sa stii ca functioneaza. Iau de 3 ori pe zi cate 2. Aspirina s-ar putea sa-ti faca rau la stomac. Dar tu inainte sa te apuci sa iei ceva medicamente ar trebui sa vorbesti cu doctorul. Si mai stiam ca aspirina creste riscul de hemoragii (stii ca femeile gravide nu au voie sa ia aspirina!). Paracetamolul nu cred ca are la ce sa-ti faca rau.
Insa este ceva foarte important ce voiam sa te intreb. Tie ti-au scos si nozi limfatici? Daca da, ti-a spus cineva despre LIMFODEMA (cred ca asa ii zice). Motivul pentru care ai mana amortita pana la cot s-ar putea sa fie din cauza ca ti-au umblat la nozii limfatici(axiliari). Atunci cand cancerul de san se intinde de obicei se duca la nozii limfatici. De obicei la mastectomii se scot si nozii ca sa se vada daca s-a intins la ei sau nu. CAnd se scot nozii de multe ori sunt afectatii si ceva nervi, si din cauza asta ai mana amortita Si la mine este la fel; acum am inceput sa mai simt cate ceva dar ma ustura pielea cand ma ating si ma doare putin muschiul. In timp iti mai revii, dar este foarte posibil sa ramai cu o portiune amortita (macar sub brat).. Incearca cat de mult poti sa-ti tii pielea pe bratul afectat cat mai curata, supla (da-ti cu crema) si evita orice fel de taieturi. Nu te rade/epila deocamdata sub brat ca poate sa fie destul de rau daca te tai. Se poate infecta foarte usor. Oricum daca vrei sa vorbim mai multe trimite-mi pe privat nr tau de tel si te pot suna. Nu-ti face griji de unde sun, nu ma costa foarte mult. Intre timp odihneste-te cat de mult poti, lasa-i pe altii sa faca curat, mancare si sa aiba grija de copii. Tu odihneste-te cat mai mult. Ai grija de tine. Te pup.

Multumesc fetelor pentru sfaturi. Intr-adevar o sa merg la clinica de fertilitate sa si o sa ascult cuminte ce-mi spune nenea doctorul. Si probabil ca o sa-i ascult sfatul si o sa fac cum imi spune.

S-ar parea ca Emma revine la sentimente ceva mai bune pt mamica ei. Am inceput sa o mai iau in brate (cate putin) si pare sa aprecieze. Oricum tot pe tati il prefera. Deh, fata lu' tata!!!

In rest totul pare a fii bine. Singurul lucru care ma mai deranjeaza este ca deocamdata nu pot sa conduc . Da' las' ca ma fac eu mare ...

Pupici la toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu pisi spune:

quote:
Originally posted by ceela

Adriana, iti tinem pumnii sa iasa rezultatele bune.
Mama mea a terminat 5 cure de cito si 25 sedinte de raze. Acum sanul este vanat, pielea e rosie spre gat si pe spate. Asa o fi normal, sau are ea o reactie mai dura?
Marti are consultatia la chirurg, care o va programa la operatie.
Aveti o grea incercare fetelor, si doar cele care lupta vor reusi. Va doresc din suflet sa fiti repede sanatoase si sa aveti familia aproape atunci cand credeti ca va este greu.

Traian 24.02.2006
poze

Ceela cred ca este normal ca dupa atata radio mama ta sa fie asa. Am inteles ca radio de obicei afecteaza destul de urat tesuturile. Pielea se irita destul de rau, uneori se fac rani destul de urate care seamana cu niste arsuri, tesutul sanului se micsoreaza. Intreaba si doctorul, vezi ce zice, dar eu cred ca este destul de normal. Oricum a facut o doza destul de mare de radio (cred ca max este 30 de sedinte), deci.... Insa radioterapia este eficienta pe plan local, deci cred ca beneficiile sunt mai mari decat dezavantajele. Multa sanatate mamei tale. Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

RALU, ar fi minunat sa vorbesti cu ADRIANA.
Nimic nu ajuta mai mult decit sa vorbesti cu persoane care au trecut prin aceleasi experiente .
Draga ADRIANA, daca simti nevoia sa vorbesti cu cineva ,sa-ti descarci sufletul,poti sa-mi trimit un pm.
Mult curaj si nu te lasa doborita,revino la optimismul dinainte.

RALU, vad ca tu esti mai bine, si ma bucur enorm.
Sint sigura ca esti mult mai optimista acum,si asta simte si micuta EMMA.

CELLA,multa sanatate mamei tale si multa putere in continuare.

Fetelor ,eu va trimit o imbratisare calda si astept sa citesc numai de bine despre voi.
Multa, multa sanatate sa avem toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leistra spune:

Multa sanatate doresc si eu fetelor care trec prin aceste momente grele si se lupta cu aceasta boala, sunt alaturi de voi si va urmaresc pentru ca imi inchipui cata putere va trebuie ca sa invingeti tristetea si durerea.

Sper insa ca Bunul Dumnezeu sa fie cu voi si sa va asculte rugaciunile, iar voi trebuie sa luptati, sa sperati, sa va incredeti in puterea Celui de Sus care are grija de noi toti!

POZELE NOASTRE

mamica de balenica Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fausta_ro spune:

quote:
Originally posted by adrianaene03
mesajul e si pt. ralu, pt, doina , pt. ille , pt. toate ... nu va suparati daca nu va mentionez pe toate; acum vesti: am venit azi acasa cu odrena lunga de care voi avea grija 12- 14 zile deci mi-a fost extirpat sinul drept iar la sinul sting doar sector, sint super socata inca trec dintr-o stare in alta, dAR VOI CELE CARE ATI TRECUT PRIN ASA CEVA STITI PREA BINE. dr. a fost si el socat pt. ce nu se astepta si ca mai buna solutie a fost sa-l scoata total, merg duminica si marti la pansat, astept pe 12 iunie rezultatul anatomopatologic si vom vedea tratamentul pe care v-a tb sa-l urmez, vor fi sigur cito si poate si radio.. toti ma sustin , am fost si la psihoterapeuta din fundeni , toti spun ca acum exista tratament si nu se mai moare din cancer la sin dar dupa cum vad draga doina ca se face tratamentul nu este prea incurajator
astept acum sa vina 12 iunie sa iau rezultatul , sa merg si la spitalul victor babes pt. alte teste de imunopatologie si apoi tratamentul final; ma doare putin mina dreapta si o simt amortita de la cot in sus; mai fac un anticoagulant in seara asta i bratul sting si de miine seara mi-a zis dr. sa iau cite 1/2 aspirina tamponata in rest nimic ;
ralu pisi tu ce medicamente mai iei? eu ami iau xanax pt. linistire dar nu prea isi face efectul pt. ca tot agitata sint
in rest nu ma doare nimic , doar la axila ma ustura putin dar cred ca de vina este leucoplastul asta nenorocit si ma deranjeaza butoiasul asta de plastic care tb sa-l tin atirnat si pe care tb sa-l maschez sa nu-i sochez pe copii. va pup

Oooof, Adriana, imi pare foarte rau si te inteleg atat de bine...incearca sa iti revii, conteaza foarte mult moralul in recuperare.
Stiu foarte bine prin ce treci. Nu este deloc usor. Eu am fost operata de doua ori la sanul stang. Pe mamografie se vazuse o tumora de 9 mm. Au facut initial tumorectomie. Chirurgul a fost foarte inspirat si a taiat putin mai mult decat zona de siguranta si mi-a facut reconstructie. La examenul anatomo-patologic au mai vazut o tumora de 3 mm, destul de aproape de cealalta, care nu se evidentiase la mamo. Si dupa doua saptamani a cazut cerul pe mine: mi-a spus ca e musai sa-mi faca mastectomie, caci nu se stie ce mai poate fi acolo. Asta in conditiile in care eu imi lasasem puiul in tara cu un bunic cardiac si o bunica vitrega, fata de care eram extrem de jenata ca trebuie sa-mi tina copilul atat de mult.
Mi-au facut mastectomia si dupa 5 zile in spital am venit in tara, cu firele inca nescoase. E urata senzatia pe care o ai sub axila. Usturimile acelea trec repede, dar cu senzatia de nefiresc acolo eu am trait 2 - 3 ani.
Trebuie sa te mobilizezi sa iti revii, in primul rand psihic. Gandeste-te la familia ta si lupta pentru ei. Au nevoie de tine. Nici nu iti inchipui cata putere avem in noi. Eu stiu sigur ca ai sa treci peste toate astea. Poti sa treci. Si ai sa treci. Te imbratisez si te sarut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanalu spune:

Adriana, trebuie sa fii curajoasa pentru copii tai.Ei sunt motivul pentru care trebuie sa lupti si sa ai increderea in viitor.Stiu persoane care au trait zeci de ani dupa operatie.
E uimitor ca pentru 2 fibroadenoame atat de mici in dimensiuni au scos sanul...dar e nesansa noastra ca traim in Romania.
Vorbeste cu noi oricand ai nevoie, tevom sprijini moral si iti vom fi alaturi.

Ralu, multa sanatate si recuperare rapida . Despre micuta Emma, nu te ingrijora, asa sunt copiii mici trec prin diverse stari, dar esti mama ei si te iubeste cel mai mult.
Multa sanatate!
Oana

Mergi la inceput