Anticonceptionale
dragi mamici, va scriu in numele unei prietene care nu are acces la internet.
Buna mea prietena , ma intrebat ieri ce se intampla in cazut in care a luat 2 anticonceptionale din blister, adica: sapt. trecuta a luat pilula de astazo si mai tarziu uitand ca a lua-o a mai inghitit-o si pe cea de maine , dandusi seama ulterior.Eu nu am stiut ce sa-i spun decat sa se protejeze suplimentar, eu nepatind asa ceva niciodata.
Astept opiniile si parerile voastre sau ce ati facut voi intr-un astfel de caz.
Va multumesc anticipat pt. raspunsuri.
Raspunsuri
al3xya spune:
Si mie mi s-a intamplat asta..Am luat pastila din ziua respectiva si cu vreo 4 ore mai tarziu nush ce mi-a venit mie in minte k am uitat sa iau pastila. Am luat repede folia si culmea! zapacita cum sunt, mi s-a parut k pastila e ink acolo. Am desfacut-o repede si abia mai tarziu mi-am dat seama k am luat si pastila pt urmatoarea zi. A doua zi,n-am mai luat nicio pastila (deh...luasem 2 cu o zi inainte..)si timp de 7 zile m-am protejat suplimentar. Asa ma sfatuise medicul in cazuri d-astea (dak intarzii/uit sa iau pastila, dak-cine stie cum- iau 2 in aceeasi zi, dak vomit la mai putin de 2 ore dupa ce am luat-o
etc) si a fost bine..Mentionez k iau Marvelon.
kid spune:
Stiu ca in cazul in care uiti intr-o zi sa iei pastila, trebuie ca a doua zi sa iei doua. Nu stiu insa daca e valabil si invers si daca a doua zi ar trebui sa sara peste pastila.
Teodora Ana
38+ 
incognito spune:
In orice caz sa nu intrerupa folia!In plus,pentru linistea ei sa se protejeze suplimentar.E suficient.In perioada de pauza isi va face aparitia menstra si continua in mod obisnuit cu urmatoarea folie.Succes!
al3xya spune:
quote:
Originally posted by kid
Stiu ca in cazul in care uiti intr-o zi sa iei pastila, trebuie ca a doua zi sa iei doua. Nu stiu insa daca e valabil si invers si daca a doua zi ar trebui sa sara peste pastila.
Teodora Ana38+
In niciun caz nu se iau 2 pastile deodata!!O prietena de-a mea a ajuns la urgente rau de tot din cauza asta si am mai auzit si alte cazuri. Pt pastilele mele (Marvelon),regula e asa: dak am uitat pastila si nu sunt ink 12 ore, o iau cand imi amintesc. Dak sunt mai mult de 12h, n-o mai iau deloc si protectie suplimentara 7 zile!!
Alynutza spune:
Nu are de ce sa se protejeze suplimentar, cel putin pana termina folia. Doar nu a uitat sa ia o pilula, ci a luat doua in aceeasi zi. Tot ce stiu este ca se va instala mai repede CM, si nu stiu cum ramane cu protectia in perioada de pauza. Cel mai bine ar fi sa sune la un cabinet de planning, cei de acolo cu siguranta stiu sa ii spuna ce sa faca.
XIO spune:
Alynutza , ba are de ce sa se protejeze pt. ca a intrerupt administrarea anticonceptionalelor. Si cand nu iei o pilula intr-o zi dar iei 2 in urmatoarea trebuie sa te protejezi , e exact acelasi lucru : o zi pauza.
Sa citeasca prospectul pt. ca scrie si acolo ce sa faca in caz ca .
La Yasmine de exemplu daca nu iei o pilula sau nu are timp sa se absoarba trebuie sa te protejezi suplimentar 14 zile nu 7, depinde de anticonceptionale asa ca cel mai implu e sa citesti sau sa intrebi doctorul.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
Alynutza spune:
Xio dar ea nu a uitat sa ia o pilula, ci a uitat ca a luat si a mai luat una, deci doua pilule in aceeasi zi.
incognito spune:
A luat 2 pastile,O.K,se mai intimpla.Asa cum se intimpla sa uiti.Cel mai important,in afara protectiei suplimentare,este sa nu intrerupa aceasta folie.Cam asa:am gresit azi si am luat 2 pastile,mi-am dat seama,nu intrerup!Iau in continuare in acelasi ritm de una pe zi.Ziua urmatoare nu e fara pastila.O ia pe urmatoarea.Se va termina folia a 20-a zi,si nu a 21-a.Se va decala putin menstra,in sensul ca va veni mai devreme cu o zi.Nici o problema.Socoteste pauza de data asta-7 zile de la a 20-a zi pentru ca chiar acolo se va termina folia-a luat 2 intr-o zi!Hai ca e simplu,nu se va intimpla nimic rau,va fi bine.Repet-foarte important,sa nu intrerupa!Nu are cum sa faca fenomene de supradozaj de la doua pastile,sint cu hormoni e adevarat dar sint microdozate.
Incognito
Delidana spune:
Mi s-a intimplat si mie sa iau 2 pastile in aceeasi zi. Nu am facut nici o modificare, am luat in ziua urmatoare pastila si tot asa, fara pauza si fara nici o alta metoda de protejare. Intr-adevar, ciclul menstrual va veni mai devreme, asa cum a zis si Incongnito, insa in afara de asta nu va fi nici o problema.
www.wrongspelling.com" target="_blank">Blog * www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie