Prajituri si torturi (2)
Raspunsuri - Pagina 17
matiz spune:
Vero o sa razi de mine!azi am facut exercitii de modelare a trandafirilor ...din plastilina lui fecior'miu.maiine il pozez.nu a iesit chiar rau,am priceput in sfarsit cum se modeleaza.pt primul trandafir sunt chiar satisfacuta ,criticul meu de arta(mati) l-a apreciat foarte tare.acu hai sa ma laud si eu.trebe sa mai exerzez sa-mi dau mana.si dupa asta sa incerc pe pasta.cine stie cum se fac gogosile alea pufoase de tot?mie intotdeauna imi ies tari.pupici
Hildegard spune:
Matiz, am sa fac poze cu cele cutite care le am eu...si cu care intind cremele, finisez si tot. Deocamdata pe astea 2 le am.
De spatula care zici tu...stiu care e, e buna de intins poate crema inauntru in praji, dar de nivelat iti trebuie ceva tare. Pe ea scrie, patiserie, dar nu e buna de itins creme deasupra la tort/prajitura.
pun pozele azi la cutite.
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
matiz spune:
Am inteles vero.Astept sa pui pozele sa vad ce cutite ai.ca sa acopar un tort din ce sa fac pasta ca cineva spunea ca asta cu lapte praf se lipeste si e greu.tu din ce o faci?
matiz spune:
Am o reteta super:se numeste
REGINA MARIA
PT BLAT
-6 Galbenusuri
-8 linguri de zahar
-8 linguri de nua macinata(140 gr.)
1vf cutit de bicarbonat stins cu lamaie
PT CREMA:
-300 gr.unt
-2 galbenusuri
-o farfurie nuca prajita si taiata
-250gr.zahar pudra
2 linguri de nesscafè
pt GLAZURA:
_2linguri unt
-2linguri zahar
-2linguri cacao
-2-3 linguri lapte
gem acrisor/prune sau caise
Cum se face:
Blatul se coace la foc mic un sfert de ora intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.In tot acest timp nu avem vaie sa deschidem cuptorul ca sa nu cada blatul.
Se scoate apoi si se lasa sa se raceasca apoi se unge cu un strat de gem,dupa care se pune crema.Peste crema se toarna glazura iae peste glazura se adauga nuca prajita.
e un deliciu
.doar ca nu e recomandata bebestrumfilor nostri din cauza nessului.a s savura cu satul dupa ce adoarme cupilu...
Criss75 spune:
Azi am facut o prajitura cu branza de vaca si bezea, foarte buna si aspectuoasa, zic eu.
http://good-times.webshots.com/photo/2495729100102224540hFyIdz
Criss si Alex
Laura Takacs spune:
Veronica, m-am benoclat la Suhaida ta, si am notat reteta. De ani de zile imi povesteste sotzu' de ea, dar io cred ca pana acuma nu am vazut niciodata cum se face (si evident nici reteta nu am avut-o). Tre' sa-i fac o surpriza. La trandafiri nu ma bag, ca sunt sigura ca nu-mi iasa (mai ales din crema) cu sau fara cui de la Wilton. Din fondant am avut o singura creatie, dar fondantul asta de la Wilton mie nu-mi place la gust. Tu il faci singura? Am vazut cateva retete pe internet, dar nu m-am incumentat inca. Ti-am admirat si azi operele si am salivat abundent.
Hildegard spune:
, fa bine si pune niste poze cu tranda ce ai facut tu!
Am pus pozele cu cutitele!
Eu n-ma acoperit niciodata tort cu pasta, de fapt sincera sa fiu am incercat ODATA PASTA DE ZAHAR DAR NU-MI PLACE CUM SE LUCREAZA ASA CA NU MAI FAC SI CU PASTA DE LAPTE PRAF NU SE ACOPERA TORTURI, EU N-AM INCERCAT.
Reteta de Regina Maria o am si eu. E foarte buna. Poate ma incumet intr-un week s-o fac pas cu pas!
Criss, super arata prajitura ta. Felicitari!
Laura, ma bucur ca-ti place tortul suhaida. Fondantul il fac singura da din lapte praf cu miere si e tareee bun la gust, zic eu.
Multumesc de aprecieri!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Criss, super arata prajitura ta. Felicitari!
Merci Veronica. Si suhaida ta arata superrr. De unde o fi denumirea asta ca n-am mai auzit niciodata ?
Am s-o incerc cat de curand si eu.
Criss si Alex
Hildegard spune:
AICI CATEVA POZE DE AUM FAC PASTA DE LAPTE PRAF:MIERE CU LAPTE PRAF SI CE SCULE AM FOLOSIT AZI
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)