Mamicile din parcuri.....intre mit si realitate

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Imi amintesc ultima patanie, cand am oripilat niste babe

Era dupa o ploaie zdravana si copiii mei, incaltati in cizme de cauciuc topaiau in balti. Evident ca am atras o gramada de priviri de dezaprobare, culminand cu o baba care a urlat la copii sa nu mai sara, ca poate o stropesc. M-am uitat urat la ea si i-am atras atentia ca nu permit nimanui sa urle la copiii mei. Daca are ceva de comentat sa-mi spuna mie. A plecat bodoganind ceva de "generatia asta..."

Evident ca la urmatoarea ploaie vom iesi la plimbare prin balti. Le-am promis ca-mi iau si eu cizme de cauciuc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

Stati ca am o gramada de timp sa va iecsplic de ce cele 80 de sfaturi babesti sunt logice: ()

1. E bine sa tii bebelusul infasat - astfel nici nu va avea picioare strambe. - nici kk pe pereti

2. Trebuie sa-i pui capsorul in diferite pozitii, ca sa aiba o forma frumoasa. - de ex. Oblio fusese pus in cap si uite ce frumos era!

3. Daca bebelusul plange, face hernie. - plus ca vecinii fac 'petitie' si 'alergii'

4. Bebelusii trebuie imbracati gros si tinuti in camere bine incalzite - efectul benefic de sauna a fost in nenumarate randuri dovedit stiintific

5. Nu scoate bebelusul afara inainte de botez - s-ar putea destrabala si pe urma mai greu se mantuiesc...

6. Trebuie sa acoperi fata bebelusului cu batista cand iesi cu el afara - daca se poate, fara muci. masura asta e foarte bine venita si marimea batistei trebuie sa fie direct proportonala cu numarul de curiosi pupaciosi cu care interactioneaza.

7. Lasa bebelusul sa plinga ca se dezvolta vocea si plamanii - si astfel pe viitor devin buni manageri.

8. Nu taia unghiile bebelusului cu foarfeca pana la 1 an ca se face hotz! Pina la un anisor, unghiile trebuie roase de mama! - ca de cand se chinuie saraca sa se lase de ros propriile unghii - asta este de fapt cea mai rapida terapie recomandata de Asociatia Unghieristilor Mandrii din Romania.

9. Daca-l pupi pe picioruse pe baietzel va fi afemeiat mai tarziu. - ioi, editez ca tocmai pe asta am uitat-o!!!! asta e verificata clar, e pe bune, daca nu ma crezi intreab-o pe soacra-ta!

10. Daca iesi cu bebelusul afara, ai grija sa nu te prinda asfintitul de soare afara cu bebele. - pentru ca asta te poate predispune la romantism si tinzi sa lasi bebele cu bona sau la bunica pt o noapte intreaga...

11. Tine copilul in scutece de panza pina la botez. - dupa care ai liber la smirgel.

12. Scoate de cap bebelusul din cadita. - ca doar nu o sa-l scoti de urechi!!!

13. Nu fa baie zilnic bebelusului pentru ca apa slabeste. - si isi pierde proprietatile curative pt sobolanii de pe canal. (hehe, asta e mai subtila, sper ca m-ati inteles)

14. Dezbraca-l treptat pe bebelus cand vii de afara. - adica intai caciulita, pe urma hainuta, pe urma salopetica, pe urma scutecul. Mare atentie: nu in sens invers pt ca ccc caciulita e de lana.

15. Pune patutul copilului la geam pentru a avea destula lumina. - il place si bebelusului sa stea treaz ziua ca tot omu'

16. Nu da bebelusul din brate peste prag. - pentru a se evita o astfel de nenorocire, cel mai bine e sa mearga tati sa il ia direct din patut si mama sa doarma linistita in continuare.

17. Nu taiati parul bebelsului pina la implinirea unui anisor. - cu cat e mai putin si mai scurt parul, cu atat are valoare mai mica atunci cand il vinzi la salon.

18. Nu folositi pampers in ziua botezului. - agheazma e cu atat mai eficienta cu cat e mai imbogatita dpdv chimic.

19. Mama sa nu stea cu spatele la bebelus pentru ca nu va mai avea lapte. - adica daca sta cu spatele la bebe inseamna ca sta cu fata la tati si se pot produce confuzii care pot priva bebele de laptic cateva ore bune.

20. Nu faceti baie bebelusului duminica ca slabeste toate gramele cate le-a luat in timpul saptamanii. - mai ales duminica dimineata, in timpul programului de aerobic de la TV

21. Nu faceti baie bebelusului lunea ca il va ura lumea. - doar stim cu totii cat poate fi de grea o zi de luni la birou, dar nu vreti sa faca bebeul vostru nota discordanta si sa arate fresh si fericit!

22. Nu faceti baie bebelusului vinerea petnru ca va ramane vaduv(a). - !!!! aoleu, 'iubi, ai grija cu calatoriile astea multe cu avionul pt ca m-a spalat mama la cur intr-o vineri treispe!!!!...'

23. Nu pupati bebelusul dupa ce se impartaseste ptr ca ii luati impartashania. Trebuie intai sa doarma si abia apoi il pupati. - In final si pana la urma, puteati sa va impartasiti si voi si sa ii lasati coplilului partasania in pace. Na, acum ati comis-o dar cum o rezolvam????

24. Nu lasati pe sarma noaptea hainele bebelusului. - pentru ca se apuca de acrobatie si va cer salariu.

25. Sa nu cosi hainele copilului ca ii cosi limba si n-o sa mai vorbeasca! - nu nu, cu cat mai multe gauri, cu atat mai multe sanse sa devina o soacra/un socru model.

26. Mamica sa mesteci mancarea bebelusului si sa i-o dea in guritza. - Pai unde sa i-o dea?!!!

27. Pune leucoplast sau scotch pe urechile bebelusului sa nu aiba urechile clapauge. - pe acelasi principiu pune-i occhelari cu lentile negre baietelului si calus fetitei.

28. Pana la botez, sa tii sub patul bebelusului o matura si un cutit cat timp ramane singur in camera. - in caz ca intra un hot sau un paianjen sa se poata apara sarmanul.

29. Cand vrei sa intarci bebelul, sa n-o faci in post. - ca pe urma nu o sa mai ai scuze sa mananci ce si cand vrei.

30. Sa nu pui copilul sa se vada in oglinda pentru ca o sa vorbeasca foarte tarziu. - adica atunci cand isi revine din soc. se aplica mai ales pt familiile cu parinti caucazieni si copil mulatru.

31. Pana la botez sa-i pui sub perina o foarfeca, bani, icoana. - sa vedem ce taie prima data?... daca taie banii are stofa de notar. daca taie icoana: idem.

32. Pune o ata rosie la mana ca altfel se deoache. - singur singurel.

33. Stinge chibrite cand bebelusul plange mult pentru ca este deocheat. - sau aprinde-ti o tigara si asteapta cu rabdare sa treaca.

34. Nu spune copilului pe nume pina la botez. - of, ce greu e de musulmani. cred ca de asta pe strada nu aud niciodata chemandu-se pe nume si alintandu-se duios: boule! misca-ti curu odata ca iar m'apuca rosu!

35. Tundeti copilul la zero cind e mic pt ca asa ii va creste parul des. - se aplica aceeasi terapie pentru orice alta parte din corp.

36. Ai grija sa aiba copilul mereu ceva rosu pe el sa nu se deoache. - exemple: rujeola, scarlatina, muscaturi de tantari si urme de palme.

37. Daca intorci copilul de la intarcat va deochia cand va fi mare. - si probabil se va apuca si de voodoo.

38. Pina la botez, sa nu arunci apa in care a facut baita seara. Trebuie lasata pana dimineta in casa. - altfel risti sa faca si sotul un dus daca e libera baia si pe urma cine stie ce idei ii mai vin, nesatulul!

39. Cand vine o femeie sa-ti vada bebelusul, ai grija nu fie pe ciclu, se zice ca bebelusul va face scoarta pe cap - eu zic sa pui o oglinde pe jos la intrare si astfel sa creezi un filtru, doar nu o sa le intrebi?!!!

40. Cand il botezi , tatal sa ramana acasa si sa faca diverse lucruri:sa sparga lemne, sa spele vasele, sa joace carti,sa danseze sa cante si sa se uite dupa femei(asta numai daca este baiat). In acest fel te asiguri ca asa de liber si fericit va fi copilul cand e matur. - fericirea e in general conditionata de spartul lemnelor si spalatul vaselor daca sunt fetite si jucat carti si uitat dupa femei daca sunt baietei. Eventual poate sa parieze la curse si economiile pentru universitatea copilului. Asa eliberare mai rar!

part one s-a terminat ca m-a pucat rasu plansu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

FFF TARE !!!

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

M-am tavalit de ras!

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

quote:
citat din mesajul lui anya

Imi amintesc ultima patanie, cand am oripilat niste babe

Era dupa o ploaie zdravana si copiii mei, incaltati in cizme de cauciuc topaiau in balti. Evident ca am atras o gramada de priviri de dezaprobare, culminand cu o baba care a urlat la copii sa nu mai sara, ca poate o stropesc. M-am uitat urat la ea si i-am atras atentia ca nu permit nimanui sa urle la copiii mei. Daca are ceva de comentat sa-mi spuna mie. A plecat bodoganind ceva de "generatia asta..."

Evident ca la urmatoarea ploaie vom iesi la plimbare prin balti. Le-am promis ca-mi iau si eu cizme de cauciuc.

Anya

eu am cizme de cauciuc ...
noi am iesit chiar in timpul ploii

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

quote:
citat din mesajul lui Yasmin

Stati ca am o gramada de timp sa va iecsplic de ce cele 80 de sfaturi babesti sunt logice: ()

1. E bine sa tii bebelusul infasat - astfel nici nu va avea picioare strambe. - nici kk pe pereti

2. Trebuie sa-i pui capsorul in diferite pozitii, ca sa aiba o forma frumoasa. - de ex. Oblio fusese pus in cap si uite ce frumos era! d'aia avea matei capu in forma de para....si maica-mea il chinuia cu schimbat pozitia capului....
3. Daca bebelusul plange, face hernie. - plus ca vecinii fac 'petitie' si 'alergii' ...iar parintii stare de nervi, da lor asa le trebe

4. Bebelusii trebuie imbracati gros si tinuti in camere bine incalzite - efectul benefic de sauna a fost in nenumarate randuri dovedit stiintific...ai uitat sa specifici si ne-aerisite, ca curentu atata pandeste.....

5. Nu scoate bebelusul afara inainte de botez - s-ar putea destrabala si pe urma mai greu se mantuiesc...... ahaaaaaaaaaaa, iote domne care era motivatia....da cu banii de la botez poci sa ma duc io la dr de capete ...ca daca stau 6 sapt in casa....
6. Trebuie sa acoperi fata bebelusului cu batista cand iesi cu el afara - daca se poate, fara muci. masura asta e foarte bine venita si marimea batistei trebuie sa fie direct proportonala cu numarul de curiosi pupaciosi cu care interactioneaza. Nu e mai simplu sa pleznesti pupaciosii si sa lasi plodu sa respire ?

7. Lasa bebelusul sa plinga ca se dezvolta vocea si plamanii - si astfel pe viitor devin buni manageri. bai, si acu ziceti? pai d'aia nu-mi merge mie firma neica, ca daca vorbesc juma de ora fara pauza imi piere glasu...e clar, maicamea e de vina, nu m-o lasat sa urlu in voie

8. Nu taia unghiile bebelusului cu foarfeca pana la 1 an ca se face hotz! Pina la un anisor, unghiile trebuie roase de mama! - ca de cand se chinuie saraca sa se lase de ros propriile unghii - asta este de fapt cea mai rapida terapie recomandata de Asociatia Unghieristilor Mandrii din Romania.

9. Daca-l pupi pe picioruse pe baietzel va fi afemeiat mai tarziu. - ioi, editez ca tocmai pe asta am uitat-o!!!! asta e verificata clar, e pe bune, daca nu ma crezi intreab-o pe soacra-ta! ahaaaaa, d'aia nu comenta soacra-mea cand pupam vizigotu la talpi....aha....

10. Daca iesi cu bebelusul afara, ai grija sa nu te prinda asfintitul de soare afara cu bebele. - pentru ca asta te poate predispune la romantism si tinzi sa lasi bebele cu bona sau la bunica pt o noapte intreaga... bai, da promiti????

11. Tine copilul in scutece de panza pina la botez. - dupa care ai liber la smirgel.

12. Scoate de cap bebelusul din cadita. - ca doar nu o sa-l scoti de urechi!!! asta e tare...d'aia pana ha la vro 6 luni nu a facut nimeni baie plodului decat io si tac-su...nu nu, nu m-au pacalit...

13. Nu fa baie zilnic bebelusului pentru ca apa slabeste. - si isi pierde proprietatile curative pt sobolanii de pe canal. (hehe, asta e mai subtila, sper ca m-ati inteles)

14. Dezbraca-l treptat pe bebelus cand vii de afara. - adica intai caciulita, pe urma hainuta, pe urma salopetica, pe urma scutecul. Mare atentie: nu in sens invers pt ca ccc caciulita e de lana. si pe urma daca mai ai timp ii mai dai si sa pape...

15. Pune patutul copilului la geam pentru a avea destula lumina. - il place si bebelusului sa stea treaz ziua ca tot omu'

16. Nu da bebelusul din brate peste prag. - pentru a se evita o astfel de nenorocire, cel mai bine e sa mearga tati sa il ia direct din patut si mama sa doarma linistita in continuare. uite da, asa e bine. Putem declara aceeasi regula si pt marginea patului?

17. Nu taiati parul bebelsului pina la implinirea unui anisor. - cu cat e mai putin si mai scurt parul, cu atat are valoare mai mica atunci cand il vinzi la salon.

18. Nu folositi pampers in ziua botezului. - agheazma e cu atat mai eficienta cu cat e mai imbogatita dpdv chimic.

19. Mama sa nu stea cu spatele la bebelus pentru ca nu va mai avea lapte. - adica daca sta cu spatele la bebe inseamna ca sta cu fata la tati si se pot produce confuzii care pot priva bebele de laptic cateva ore bune. phiiii, d'aia navusei frate, si io care tratam plodu de reflux gastro...d'ala

20. Nu faceti baie bebelusului duminica ca slabeste toate gramele cate le-a luat in timpul saptamanii. - mai ales duminica dimineata, in timpul programului de aerobic de la TV

21. Nu faceti baie bebelusului lunea ca il va ura lumea. - doar stim cu totii cat poate fi de grea o zi de luni la birou, dar nu vreti sa faca bebeul vostru nota discordanta si sa arate fresh si fericit!

22. Nu faceti baie bebelusului vinerea petnru ca va ramane vaduv(a). - !!!! aoleu, 'iubi, ai grija cu calatoriile astea multe cu avionul pt ca m-a spalat mama la cur intr-o vineri treispe!!!!...'

23. Nu pupati bebelusul dupa ce se impartaseste ptr ca ii luati impartashania. Trebuie intai sa doarma si abia apoi il pupati. - In final si pana la urma, puteati sa va impartasiti si voi si sa ii lasati coplilului partasania in pace. Na, acum ati comis-o dar cum o rezolvam????

24. Nu lasati pe sarma noaptea hainele bebelusului. - pentru ca se apuca de acrobatie si va cer salariu.

25. Sa nu cosi hainele copilului ca ii cosi limba si n-o sa mai vorbeasca! - nu nu, cu cat mai multe gauri, cu atat mai multe sanse sa devina o soacra/un socru model.

da'ntrebarea e: cand ii ghini sa facem baie?

26. Mamica sa mesteci mancarea bebelusului si sa i-o dea in guritza. - Pai unde sa i-o dea?!!!

27. Pune leucoplast sau scotch pe urechile bebelusului sa nu aiba urechile clapauge. - pe acelasi principiu pune-i occhelari cu lentile negre baietelului si calus fetitei.

28. Pana la botez, sa tii sub patul bebelusului o matura si un cutit cat timp ramane singur in camera. - in caz ca intra un hot sau un paianjen sa se poata apara sarmanul. va rog veniti cu completari, ce e de facut daca bebelusul doarme dulce in patu mare langa mami operata de cezariana si patu nu are sub pat? unde punem?
29. Cand vrei sa intarci bebelul, sa n-o faci in post. - ca pe urma nu o sa mai ai scuze sa mananci ce si cand vrei.

30. Sa nu pui copilul sa se vada in oglinda pentru ca o sa vorbeasca foarte tarziu. - adica atunci cand isi revine din soc. se aplica mai ales pt familiile cu parinti caucazieni si copil mulatru...Asta e trombon, pe cuvant...io am incercat-o...in fiishcare zi il puneam la oglinda si tot vorbaret de-mi curge sange din urechi se facu...nu nu, nu se verifica...

31. Pana la botez sa-i pui sub perina o foarfeca, bani, icoana. - sa vedem ce taie prima data?... daca taie banii are stofa de notar. daca taie icoana: idem.

32. Pune o ata rosie la mana ca altfel se deoache. - singur singurel.

33. Stinge chibrite cand bebelusul plange mult pentru ca este deocheat. - sau aprinde-ti o tigara si asteapta cu rabdare sa treaca. aha, da, ca de la fum il ustura ochii si uita de deochi ...corect.

34. Nu spune copilului pe nume pina la botez. - of, ce greu e de musulmani. cred ca de asta pe strada nu aud niciodata chemandu-se pe nume si alintandu-se duios: boule! misca-ti curu odata ca iar m'apuca rosu!

35. Tundeti copilul la zero cind e mic pt ca asa ii va creste parul des. - se aplica aceeasi terapie pentru orice alta parte din corp.

36. Ai grija sa aiba copilul mereu ceva rosu pe el sa nu se deoache. - exemple: rujeola, scarlatina, muscaturi de tantari si urme de palme.

37. Daca intorci copilul de la intarcat va deochia cand va fi mare. - si probabil se va apuca si de voodoo.

38. Pina la botez, sa nu arunci apa in care a facut baita seara. Trebuie lasata pana dimineta in casa. - altfel risti sa faca si sotul un dus daca e libera baia si pe urma cine stie ce idei ii mai vin, nesatulul! aha, si io care o lasam de lene...daca stiam expliatia asta...ma scoteam....

39. Cand vine o femeie sa-ti vada bebelusul, ai grija nu fie pe ciclu, se zice ca bebelusul va face scoarta pe cap - eu zic sa pui o oglinde pe jos la intrare si astfel sa creezi un filtru, doar nu o sa le intrebi?!!!

40. Cand il botezi , tatal sa ramana acasa si sa faca diverse lucruri:sa sparga lemne, sa spele vasele, sa joace carti,sa danseze sa cante si sa se uite dupa femei(asta numai daca este baiat). In acest fel te asiguri ca asa de liber si fericit va fi copilul cand e matur. - fericirea e in general conditionata de spartul lemnelor si spalatul vaselor daca sunt fetite si jucat carti si uitat dupa femei daca sunt baietei. Eventual poate sa parieze la curse si economiile pentru universitatea copilului. Asa eliberare mai rar!

part one s-a terminat ca m-a pucat rasu plansu...

Draga mea,
esti ilustrarea VIE a expresiei "arta cere sacrificii".... recte io am stat de am cetit arta ta si mi-a ramas plodu nespalat. Da tot nu ma poci abtine sa nu comentez, asa-s io, comentez....vedeti mai sus ce iluminari avui...

in concluzie, draga mea, mare-ti fu intelepciunea, zau.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice_2007 spune:

ce pot sa va zic eu nu socializez cu alte mame din parc...pe acelas motiv ca vin si iti inebunesc urechile cu prostiile lor numite ;;sfaturi''Ma plimb cu copilul in cel mai mare parc de la noi chiar daca este cam departe de noi...dar nu vreau sa ma deranjeze nimeni cand ma plimb cu puiul meu....

Mergi la inceput