Mamici de Noiembrie-Decembrie 2007 (16)
Raspunsuri - Pagina 10
danangie spune:
Hello
Ce faceti? Pe mine ma omoara caldura asta. Azi multumesc lui D-zeu , nu ma doare capul. Si eu dupa ce mananc am asa o burtaaaaaa. Nu reusesc sa stau sezut. Trebuie sa ma intind. Azi sotul si-a facut RH-ul si are deci grupa A si RH negativ. Eu avand grupa 0 si RH negativ. Pe 7 mai ma duc la doctorita mea si sa vedem ce-mi spune. Am intrebat si fetele de la subiectul RH negativ.Nu cred ca bb are cum sa mai ia RH pozitiv daca amandoi parintii au RH negativ, nu? Voi deja ati rezolvat cu grupa? Stiti ce RH aveti? Si sotul?
Sunt bucuroasa ca fractura fratelui meu e ok. A fost azi la control si e totul ok.
GILL felicitari pentru bb. Stii cumva care sunt valorile pliului nucal? Adica 0,6.....care e maxima de siguranta ca bb e ok? Nu ti-a spus medicul?
DANA 8 +
BEBICA
POZELE MELE
gill spune:
Danangie....pt pliul nucal ...am intels ca trebuie sa masoare pana in 3 mm......peste 3 este suspecta treaba si se recomanda alte investigatii....dar masuratoarea depinde foarte mult si de varsta sarcinii.......
pupici
gill
11+
darleena spune:
Cred ca il voi face la GeneticLab.
L-am intrebat pe doctor si a zis sa ma duc acolo.
12+
Pana vine bubu
poze bubu mic
pet.cost2005 spune:
danuta - eu am RH-ul pozitiv si sotul la fel. Pai daca aveti amandoi la fel (negativ sau pozitiv) nu sunt probleme, nu? Daca erati diferiti atunci stiu ca nu era bine ... sau gresesc?
10+
Petronela
Laura10 spune:
ce faceti burtici?
eu am scapat de scurgerile de ieri, dar m-am ales cu tone de medicamente. citeam pe reteta ieri gravibinon pana la PMB prima miscare embrionara... cand este asta, stiti sa-mi spuneti, caci sunt ingrozita de injectia aia.
utrogestan 2 pastile de 3 ori pe zi, si astea dau o somnolenta.. ameteala, cum iau doza cum ma apuca somnul ca 30 min - 1 ora dupa.
as vrea si eu sa-mi trec doctorul in listuta, dar nu stiu cum se face. daca vreti sa ma ajutati voi... dr. elena voiculescu o cheama
si inca o intrebare, sotu vrea in excursie, la mare adika, maine si poimaine, credeti ca ii poate face rau lu bebe? nici nu stiu ce sa fa, sa plec sau nu...?
6+
Laura
Gina M spune:
Buna fetelor,
In dimineata aceasta starile de rau se pare ca m-au ocolit si sunt tare fericita!
Am sesizat cu bucurie faptul ca, unele gravidute dintre noi au inceput sa-l simta deja pe BB!
Felicitari mamicilor!
In ceia ce priveste vremea, la noi pana acum, a fost si este una frumoasa!
Mi-ar place sa fie asa pe parcursul verii insa, cum este vorba despre Arizona - sansele sunt slabe.
Oricum ar fi insa, aici nu este umiditate si nu transpiri.
Din cand in cand insa, ies la plimbare scorpionii si trebuie avuta mare grija.Anul trecut cand am coborat intruna din zile din masina, a fost cat pe ce' sa calc pe unul. Imaginati-va ce fericire a puput fi pe capul meu!
POZE +
calatoare spune:
Vin si eu dupa o saptamana de ``chiul`` de pe forum si ce-mi vad ochii? S-a ajuns la cap 16. Uau!
M-am programat la dr. Iosup tocmai pe 11 iunie. Oricum nu rezist sa stau pana atunci. Tre sa stiu mai devreme sexul bebeului. Imi doresc inca un baiat, dar daca o sa fie fetita...o s-o iubesc si pe ea.
Greturile sunt cu mult mai blande daca pot spune asa, de o saptamana am sila de mancare, beau multa apa si mananc branza cu muraturi si paine. Si nimic altceva.
Vinerea viitoare ma duc la doctor sa vedem ce mai face bebe.
Va pup si va doresc zile pline de voiosie.
Pe curand!
darleena spune:
M-am documentat si eu putin in legatura cu SD si pliul nucal.
Din ce am citit pana acum, ecografia prin care se masoara pliul nucal se face intre sapt 11 si 1 zi si 13 si 6 zile. Dupa aceea, valorile trebuiesc corelate cu varsta sarcinii, desi am inteles ca de la 14 saptamani se produc anumite transformari si pliul nucal nu mai poate fi determinat cu exactitate.
In fine, pentru sapt. 11-13 valoarea nu trebuie sa depaseasca 3mm. La aceasta eco se verifica si osul nazal, sa se vada cat e de dezvoltat, sau daca exista nas, aceste masuratori determinand toate, cumulate, un grad de risc scazut/crescut de SD.
TT-ul trebuie corelat cu aceste valori, altfel este doar un test de probabilitate, care nu iti da nicio garantie.
Atasez si niste linkuri care mi s-au parut interesante:
http://www.diagnosticultrasound.org.uk/nuchal_translucency.htm
http://www.babycentre.co.uk/refcap/544491.html
12+
Pana vine bubu
poze bubu mic
gill spune:
Laura...avand in vedere ca au fost ceva probleme...eu ti-as recomanda fara excursii la mare....tie iti trebuie cat mai multa liniste si repauz la pat.....fara..soare...apa...agitatie....ca acestea nu ii fac bine lui bb.......
asa mi-a recomandat mie dr......
tu esti libera sa decizi....dar trebuie sa te gandesti mai intai la bb...si apoi la voi...
pupici si sa auzim de bine.......
gill
11+