promiteti sa nu mai munciti asa de mult?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

Am primit cele de mai jos azi pe e-mail...

O ORA PENTRU RALUCA..

Haideti sa ne uitam cu discernamant la acest caz. Mai e ceva ce ne mana in viata in afara de drinta de a DEMONSTRA ca suntem cei mai buni? Cei mai buni manageri, cei mai buni colegi, cei mai buni profesionisti, cei mai buni parteneri, buni ...

Cati dintre noi ne permitem sa "pierdem un apel", cati dintre noi au plecat inainte de ora 7 de la serviciu in ultima vreme? Si nu din cauza ca avem o constiinta a muncii ci din cauza obsesiei de a demonstra, de a a nu pierde, de a nu fi luati drept prosti, de a fi perfecti.

Cati dintre noi mai avem rabdare cu partenerii nostri, cu copii nostri, cu subordonatii nostri, cu colegii nostri, cu sefii nostri, cu clientii nostri? Cati dintre noi avem parteneri sau copii la 30 de ani?

Nu compania E&Y a omorat-o pe Raluca. Noi, societatea romaneasca am omorat-o. Crestem cu totii intr-un mediu in care competitivitatea intre oameni si demonstratul perfectiunii sunt la rang de valori. NU SUNT! Ne crestem copii cu ambitia de a demonstra ca sunt cei mai buni, si prin ei ne valorizam si noi. Nu ne crestem copii sensibili si buni, ii crestem buni la matematica si suntem mandri ca sunt inteligenti!

Societatea in care crestem nu ne lasa sa ne uitam la noi insine bucurandu-ne de ce avem bun, ci intristandu-ne si frustrandu-ne de CE NU AVEM, orice ar insemna asta: sunt manager dar nu sunt partener, sunt sanatos dar nu am masina, am 2000 de euro leafa dar colegul meu e mai bine vazut de seful meu, si lista poate continua la nesfarsit. Traim intristandu-ne si frustrandu-ne de ce nu avem si asta ne mana inainte, in lupta crancena a competitivitatii si demonstratului perfectiunii noastre, si uitam sa ne bucuram de orice avem.

Sigur ca sunt o multime de factori care au favorizat aceast drama: sanatatea, provocarile, presiunea deadlineurilor, ambitia muncii,

Unul dintre ei, hipercompetitivitartea promovata, valorizata si sustinuta de societatea romaneasca ne face sa concuram permanent intre noi. Haideti sa nu mai dam atata importanta ambitiilor care tin de altii si nu tin de noi. Haideti sa fim mai buni fata noi insine nu fata de altii. Ganditi-va la ce credeti ca VA TREBUIE si va lipseste si apoi ganditi-va daca puteti trai si fara acel lucru.

Pentru noi, nu pentru Raluca, haideti sa ne inchidem astazi o ora telefoanele, sa mergem linistiti la masa, sa vedem daca se intampla ceva. Oare vom pierde contractele vietii noastre, promovarea vietii noastre, sansa vietii noastre?

Haideti sa incetam sa ne mai comparam cu ceilalti si sa ne bucuram de ce suntem si de ce putem fiecare dintre noi.

E o optiune desigur, nu reteta fericirii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

in marile firme oricum se practica contractele cu PFA in locul contractelor de munca. si atunci nu mai au treaba cu Codul muncii, nici cu restul legislatiei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

dap, precis o sa uneasca sindicatele cei 4-5 manageri mici candidati pt. o promovare care nu numai ca ar sta pentre program, da' si-ar vinde si sufletul sa fie ei aleshi pt. citeva sute de euroi in plus.
Hai sa fim seriosi.... traim in RO, pentru orice covrigel e mincatoria in floare, la cum arata acum piatza muncii nici mama sindicatului n-are nici o putere.

Iar in multinationale intr-adevar sindicatele sint sau interzise cu desavirsire, sau "tolerate" pe hartie dar inexistente practic.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

Ernst & Young nu a respectat normele muncii, Raluca nu figura cu ore suplimentare in ultimele trei luni....

http://www.ziare.com/Ernst_Young_nu_a_respectat_normele_muncii-84496.html

'Success' comes before 'work' only in the dictionary

To and Me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

quote:
Originally posted by stralucitor1

Ernst & Young nu a respectat normele muncii, Raluca nu figura cu ore suplimentare in ultimele trei luni....

http://www.ziare.com/Ernst_Young_nu_a_respectat_normele_muncii-84496.html

'Success' comes before 'work' only in the dictionary

To and Me

Sigur au cautat unde trebuie orele suplimentare?
Ca daca se verificau serverele si sistemul de securitate nu prea cred ca "se pupau" cu pontajul oficial.
Vorba aia, hai la investigatie, da Doamne sa nu gasim nimic....

Ce sa mai zic....bleah....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Imi pare rau de ea. Dar imi pare rau si ca nu a spus 'stop' cand trebuia.
Amanam mersul la dentist, de exemplu. Avem probabil cate o rata sau mai multe. Trebuie sa muncim mult. Iar in jur ce avem? Multi nu mai fac copii, pentru ca nu au timp. Iar unii, nici nu se mai casatoresc, pentru ca nici de asta nu au timp. De fapt, nici nu sunt in vreo relatie, pentru ca timpul nu le permite.
Dar cred ca cei mai multi dintre noi ne fixam totusi o limita.
Daca nu ti-o fixezi singur, te obliga sotul/sotia sau copilul.
Daca tu, OMULE, esti atat de prost incat sa muncesti pana pici lat sau ajungi la spital, iti doresc sa ai pe cineva alaturi, care sa iti traga vreo doua dupa ceafa, si sa te trezesti la realitate.
Am si eu un exemplu, o pustoiaica de la mine, care marti seara a ajuns la spital. I s-a facut rau dupa ce a plecat de la serviciu - prea mult stres, munca. De nu stiu cate ori am avut cu ea discutia asta - face din tantar armasar, se agita ca un sifon, sta peste program, si mai stiti ce face? Baga in ea doua pachete de tigari si trei cani de nes cu cola pe zi. Si se mai si supara nene, daca ii spui! Pai cum mama naibii sa nu ajungi la spital? Abia o astept miercuri inapoi la serviciu (ca e in medical pana atunci), sa ii spun vreo cateva.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anca2207
Sigur au cautat unde trebuie orele suplimentare?
Ca daca se verificau serverele si sistemul de securitate nu prea cred ca "se pupau" cu pontajul oficial.
Vorba aia, hai la investigatie, da Doamne sa nu gasim nimic....

Ce sa mai zic....bleah....

The impossible... it's what I can do at once, miracles take me a little longer...

ITM-ul nu are drept sa verifice servere si sisteme de securitate, doar contracte de munca, foi de pontaj samd- exact ce presupune legislatia muncii. nu ca ar tine cineva chiar toate foile alea!
oricum, daca ar veni la mine o tanti de la administratia muncii sa-mi verifice sistemul de securitate, as da-o afara in secunda 2 :)
idem si pe servere sa se faca cine stie ce verificari...

legislatia muncii din romania e oricum FOARTE prost facuta - si uite ca in cazul asta, nu prea are cum sa pedepseasca vinovatii. se pune foarte mare accent pe timpul efectiv de munca, fara sa se tina cont de ce se face in timpul ala efectiv de munca - sunt unii care pot sta 10h fara sa aiba mare lucru de facut, sunt altii care au 4h de munca echivalente cu 12 ore de munca sustinuta in conditii normale. sunt unii care au 3-4 proiecte in acelasi timp, si sunt platiti tot pt 8h/zi, 40 h/saptamana (media saptamanala a ultimei perioade... care o fi asta nu imi aduc aminte, ca parca nu scrie la catastif)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

eu nu stiu prea multe despre aceasta firma.. sorry... insa eu cred ca deja s-a inceput cumpararea medicilor legisti pentru ca firma sa nu aiba "pete" asa de mari.. acum deja raluca avea noduli... maine vor descoperi o comotie cerebrala... cancer //sau mai stiu eu ce?!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Asta cu cumparatul medicilor legisti, nu prea tine.
Probabil ca asa chiar avea saraca fata. Si disfunctiile tiroidiene sunt chiar periculoase. Probabil de asta si slabise asa brusc in ultimul timp, da' daca n-a avut timp de medici...

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

de la stress/nervi etc poti foarte usor sa dai in lipsa poftei de mancare. sau chiar stomacul refuza hrana.
oricum, pacat de ea ca a murit atat de tanara, mare pacat. indiferent de cauze

Mergi la inceput