promiteti sa nu mai munciti asa de mult?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu nu inteleg cum poate o femeie sa puna cariera (asa zisa cariera pentru ca, de fapt, putini dintre noi facem lucruri extraordinare) inaintea familiei. De fiecare data cind aud fraze de genul "eu stau doar o luna acasa dupa ce nasc pentru ca nu suport sa ma plafonez, sa nu avansez" nu reusesc sa inteleg cit de spalat trebuie sa fie creierul respectiv sa accepte asa ceva. Wow, ma intorc la dosarele mele, la clientii mei, ma lauda seful, stau dupa program, am iluzia ca sint buricul firmei si al Pamintului! CUm sa stau acasa sa spal copilul la fund si sa-i prind fiecare zimbet si fiecare dintisor? Astea sint fleacuri! Sa ma ierte "femeile de cariera" care citesc, dar eu una nu pricep de ce mai fac copii daca o nenorocita de firma poate avea prioritate! Stiu ca in tari ca America nu se sta doi ani casa si nu ai incotro si trebuie sa te intorci, dar cind faci asta in Romania, unde ai dreptul sa stai doi ani acasa, nu mai inteleg! O sa spuneti ca va pirdeti postul daca nu va intorceti repede. Si ce? e ultimul? Sinteti asa prost pregatite incit tineti cu dintii de un post pentru ca altul nu mai gasiti? Poate sa fie o slujba pusa inaintea momenteleor petrecute cu copilul tau???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai Natasa, s-a discutat si s-a rasdiscutat. Pana la urma fiecare cu parerea lui.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Natasa, poate ca daca la servici castigi de n ori 8 milioane si ai si niste rate pt o casa, masina, poate o asigurare privata, poate o asigurare pt studii la copii, ori daca vrei un concediu in afara tarii, si multe alte variante, atunci decizia de a te intoarce la servici cantareste mult...Si de multe ori maxim de randament il dai atunci cand esti tanar, si nu mai tarziu, cand eu de ex as prefera sa ma retrag sa-mi duc linistita "batanetile". Desigur fiecare cu alegerea ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Dar din pacate nu e cazul asta aici. Fata asta nu mai avea timp nici de-o inghetata cu preitenii daramite de vreo relatie, copii, concedii in strainatate si alte chestii. Trebuie sa recunoasteti ca in cazul de fata efortul a fost pur si simplu prostesc. "Daca pleca ar fi pierdut ce-a realizat pana atunci." Da ce realizase asa maret??? Adevarul adevarat este ca muncea atat de mult incat nici nu mai avea timp sa-si cheltuie cele doua mii de euro salariu

Am auzit azi la radio ca in urma controlului efectuat de ITM firma va fi amendata cu 35.000 de ron, pentru ca s-au descoperit niste nereguli evident legate de timpul de munca/timpul de odihna si de orele suplimentare. Sa fiu sincera nici moartea fetei, nici acesta masuri nu cred ca vor schimba nimic la capitolul asta. Sunt de acord cu ce spunea cineva aici: daca terenul e prielnic firma infige coltii adanc.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Pai eu cred ca daca avea prieteni, se gasea cineva s-o traga de maneca si sa o trezeasca la timp.
In fond pentru ce a muncit? masina pe firma, laptop la fel, probabil avea asigurare de sanatate si psiholog, dar vorba cuiva de mai sus, avea timp sa ajunga la el?

Cui foloseste sacrificiul asta imens, wov..... mi-a iesit analiza, raportul, mi-a zis seful felicitari dar pe termen lung care e rezultatul???
E greu sa faci cariera, sa mai ai si un copil sau doi pe care sa-i educi cum trebuie....dar daca ai copilul, acesta te trezeste la realitate cu nevoile sale principale.
Si ma intreb si eu, multinationala pana la ce varsta te tine?
cum nu mai dai randament urmeaza imediat altul, vorba unui fost sef de al meu "e o armata" care asteapta la poarta.

Aceasta tragica situatie (sper din tot sufletul asta) sa fie un semnal de alarma si sa-i ajute pe tineri sa cantareasca bine inainte de a accepta un job.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mai fetelor stiti cum se pune problema? Respectul si-l mai cere si angajatul. Daca directorul/managerul te vede deschis efortului supranatural de a impresiona prin realizarile tale care trebuie neaparat sa fie facute dupa program in orele suplimentare pai normal ca-ti pune in carca si mai mult. Am auzit o fraza mareata la un moment dat din gura unui manager: nu il voi promova pe cel care imi sta 16 ore la serviciu ci pe cel care imi rezolva tot ce trebuie in cele 9 ore de program. Pentru ca el e mai eficient. Veti spune ca nu poti rezolva totul in 9 ore. Pai nu mai poti caci in ultimii trei ani ai plecat de la firma la 10 noaptea deci sefu' a vazut ca esti disponibila sa stai mai mult si ti-a mai aruncat in carca vreo trei proiecte. In schimb colega/ul care pleaca la 5-6-7 si-a rezolvat toata treaba in orele de program ( a mai facut o ora suplimentara asa sa se vada ca si ea/el face un efort) dar nefiind disponibila ca tine nu rpimeste proiecte in plus.

La sfarsit se pune in balanta cine e mai eficient? Pai ala care n-are nevoie de ore sup sa termine treaba.

Si sotul meu lucreaza intr-o companie similara (KPMG) aici pe o fct importanta insa rar face ore suplimentare si le face doar cand e nevoie cu adevarat. Si atunci are grija sa fie platit. Si culmea, tocmai a fost avansat.

Luna 24 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Draga Luna,

De acord cu tine insa Ralucuta avea de facut rapoarte de audit la toate subsidiarele unei banci pana la o anumita data.Subsidiarele sunt 7 la numar. Pot spune ca era singura. Tot ce facea, facea singura. Nu avea o echipa care sa o ajute. Cum credeti voi ca putea termina in timpul programului de lucru......toate rapoartele cu pricina.

Oricum este un mare pacat ca s-a ajuns aici.

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
nu il voi promova pe cel care imi sta 16 ore la serviciu ci pe cel care imi rezolva tot ce trebuie in cele 9 ore de program. Pentru ca el e mai eficient.

corect.
Si, daca e mai eficient, de ce sa nu-i mai dea vreo 3-4-5 proiecte in plus? Le rezolva si pe alea in 8 ore, inseamna ca mai intra.
Si tot asa.
La un moment dat, dupa ce dispare si timpul sa te duci la toaleta, si tot curg atributii de sus, nu te mai incadrezi in alea 8 ore oricit ai fi tu de eficient. Si incep suturile in fund: ca n-ai facut bine nici aia, nici alilalta...si n-ai terminat nu stiu ce...si iti pui problema ca "pierzi ce ai realizat pina acum".
Asha ca te eficientizezi pina la 4 dimineatza.
Si, da, creste salariul de 2-3 ori intre timp.... deci creste si miza, proportional cu presiunea.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

quote:
Originally posted by carmenp

Dumnezeu s-o ierte!
trist, cunosc o tipa din breasla ei, acelasi stil de-a munci, ufff

tzucurei de tzucurei 1, 2, 3,

Exact.
Si eu cunosc 2 persoane care lucreaza exact in acelasi domeniu, insa la o alta firma, iar progamul de lucru este la fel de infernal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

poate ca ar trebui sa le aratati prietenilor vostri acest articol?! le mai incetiniti ritmul de lucru... nu alta!?

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput