Am primit banii, dar am o nelamurire

Am primit banii, dar am o nelamurire | Autor: gio

Link direct la acest mesaj

Am doar contract de asigurare, am platit 7 luni si suma asigurata a fost de 6 milioane (2 mil/luna am dat eu). Am primit 4 mil 100 pe luna iunie. E normal sa se opreasca 1900000 lei? Initial mi s-a spus ca voi lua in jur de 5mil. Oricum eu sunt fericita ca dupa atata tevatura mi-am luat banii si inca repede (e drept ca direct de la ei) si va pot spune celor interesate ca banii nu se pun pe card (am vrut si eu asa, dar nu se poate).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Gio,pt.luna iunie inca nu s-au facut platile,pe alta luna ai primit,
6.000.0000*85% din care sa scade impozit si somaj.
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnne spune:

Buna.
Din cate stiu eu , daca te-ai asigurat pentru 6.000.000 vei primi lunar 85% din aceasta suma, deci 5.100.000,din care apoi ti se va retine somaj 1% ,daca esti in maternitate,sau sanatate 6.5% daca esti in ingrijire copil, plus impozitul aferent.
Sper sa te fi lamurit. Multa sanatate si tie si la .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Da este corect calculul si din el deduc ca esti in concediu de crestere de 2 ani. Iata de ce:

suma asigurata: 6.000.000 (SA)
brut indemnizatie: 5.100.000 (SA x 85%)
din care se scad:
somaj 1% : 51.000
cas 6,5% : 331.500 (nu se scade daca esti pe maternitate)
impozit : 654.000

rezulta un net de luat in mina : 4.063.000

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Nu sunt in maternitate, ci in concediu de sarcina. De asta ma mir ca am luat doar 4100000lei. Banii sunt pt iunie, concediu incepand cu 1 iunie (ii iau din alt oras, nu din Buc, si acolo se dau deja...nu stiu cum se procedeaza in Buc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Concediu de maternitate = concediu prenatal + concediu postnatal care poate sa fie impreuna 126 de zile in total,si sa da pe baza de certificate medicala pe fiecare luna deci 4 cetificate .Concediu pt cresterea copilului pana la varsta de 2 ani adica CIC,se primeste pe baza de cerere ,certif.de nastere ect.
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mircea_pop spune:

quote:
Originally posted by gio

Nu sunt in maternitate, ci in concediu de sarcina.Conform legii concediu de maternitate se compune , asa cum ai primit mai jos raspuns, din concediu de sarcina si concediu de lehuzie. Cu alte cuvinte esti in concediu de maternitate.Se considera ca o persoana va beneficia de concediu de sarcina inainte de nastere si de cel de lehuzie dupa nastere. Trebuie sa precizez ca aceste concedii se pot compenta intre ele in functie de optiunea medicului si a asiguratei. Cu alte cuvinte cele 126 de zile se pot lua oricand inainte de nastere cu motiv intemeiat( sa zicem recomandarea medicului obstetrician).). De asta ma mir ca am luat doar 4100000lei. Banii sunt pt iunie, concediu incepand cu 1 iunie (ii iau din alt oras, nu din Buc, si acolo se dau deja...nu stiu cum se procedeaza in Buc). Daca nu ai plati impozit pe suma luata atunci ar trebui sa platesti la sfarsit de an sau mai bine zis in anul urmator cand faci declaratia de venit global, impozitul aferent acestei sume. Nu cred ca este o solutie buna sa te bucuri pe parcursul anului de o suma mai consistenta si la regularizare sa trebuiasca sa duci apoi cateva milioane de-acasa.:))

Mergi la inceput