caderea parului si glandele suprarenale

caderea parului si glandele suprarenale | Autor: iarina

Link direct la acest mesaj

Am scris destul de mult si la subiectele despre caderea parului....imi cade parul de vreo cativa ani buni, uneori mult, alteori mai putin,toamna tarziu si iarna aproape deloc. Am reusit in ultimele luni sa stopez caderea cu ajutorul unor vitamine -Forcapil - insa am fost si la endocrinolog. Care nu m-a ajutat foarte mult,nu intru in amanunte, m-a scos din sarite. In fine, mi-a dat sa fac niste analize hormonale (TSH si Testosteron) pe care le-am facut acum cateva luni, insa nici ca am mai dat pe la medic de atunci. Rezultatul etse o.k zic eu, pt.ca imi scrie valorile mele si cele considerate normale. Mie mi s-au parut in regula, in sensul ca se incadrau, insa as vrea sa va intreb si pe voi, poate stiti mai multe.
DEci TSH: mi-a iesit 0,509 Valori normale: 0,490 - 4,670. E la limita de jos dar totusi se incadreaza.

Testosteron: 0,35. Valori normale: 0,05 - 0,73. Se incadreaza de asemenea.

Ma mai gandeam ca poate si o disfunctie a glandelor suprarenale ar putea duce la caderi ale parului. Stiti ceva de asta?

Merci mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_n spune:

Si glandele suprarenale fac parte din sistemul endocrin alaturi de hipofiza, tiroida, glandele paratiroide, pancreasul si ovare. Probabil ti-a dat sa iti faci analizele de tiroida deoarece daca una din glandele astea au o prolema se reflecta in toate celelalte.
Eu zic sa mergi totusi la un alt medic cu analizele deoarece el stie cel mai bine sa iti intrepreteze limita de jos a TSH-ului.

Nu-i pasa nimanui cat de mult stii decat dupa ce afla cat de mult iti pasa

http://community.webshots.com/user/oanan82

Mergi la inceput