contractii nedureroase
Raspunsuri - Pagina 19

aylin_tarcan spune:
hai sa va zic si eu cum percep contractiile. burta se face ghem, tare ca piatra, am o senzatie ca mi se apasa diafragma si respir mai greu si ma ia cu calduri. aaa, si imi vine sa fac pipi.
Aylin, 27+
pozici
atat de mari suntem

liadorian spune:
Aylin, ma bucur ca ai putut dormi un pic. Eu ma gandeam sa ma apuc sa iau diazepam cateva zile, stiu ca in spital il puneau obligatoriu in amestecul litic. Atunci refuzasem sa-l iau, dar daca m-ar tintui acum cateva zile in pat, nu m-as supara deloc.
Capitolul suparici... L-am avut aseara. Asa m-am necajit ca facea burtica asta fitze, si ma gandeam cat e de mica bebelina si eu nu-s in stare s-o mai tin un pic la caldurica! Stii tu... Nu pot sa nu ma simt vinovata de fiecare data cand se intmpla chestii de astea. Dar dimineata m-am imbarbatat eu singurica si asa a mai trecut o zi...
De ce-s mai bune injectiile? Se aborb mai repede si mai complet, cel putin asa mi-a spus mie asistenta care imi facea la inceput intepatura. Cica din tablete se mai pierde in procesul de digestie. Mai multe nu stiu. Eu mi-s simpla "consumatoare"!
Sa stii ca ma bucur tare ca te-am auzit! Parca sunt un pic mai linistita!
Lia 29S
Miruna Demetra

aylin_tarcan spune:
lia, lasa, ca trecem noi impreuna si peste asta! sa stii ca e buna ideea cu diazepamul. cateva zile, sa te odihnesti bine, face bine si la burtica...asa e, in spital il bagau in litice.
merge explicatia cu diferenta dintre pastile si fiola. e logic. dar mie nu are cine sa imi faca injectiuta!
da' lasa, ca o sa vezi ca merge cum a mers si pana acum....si nici nu o sa stii cand ajungi la 35 si macar nu te mai stresezi!
Aylin, 27+
pozici
atat de mari suntem

myral spune:
Buna fetele! Abia astept sa ajung si eu la 30 sapt apoi 37 sapt mai mult nu cer ca atunci stiu sigur ca bebe e bine si se poate naste fara probleme. Deci Lia tu esti un exemplu ai reusit sa ajungi pana aici si sigur vei ajunge aproape de termen macar.Nu stiu ce a fost cu zilele trecute ca si eu am avut mai multe contractii dar am luat toate pastilele si azi e mai bine ca de tot cu nimic nu au trecut. Si ma sperie si bebe ca parca e asa jos tot am asteptat si eu sa se ridice dar de unde ca acum a mai crescut si cand stau in picioare mai mult si apoi ma asez burta e ghemotoc atat de jos.Lia eu am luat diazepam la nevoie cate o jumatate si e bun dar nu vreau sa iau pe termen lung ci numai la nevoie. Eu am inceput sa ma gandesc si la ginypral nu stiu o fi mai bun(ca asa am auzit) dar atunci de ce nu prea nu il prescriu medicii?Myral24+

aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by myral
Buna fetele! Abia astept sa ajung si eu la 30 sapt apoi 37 sapt mai mult nu cer ca atunci stiu sigur ca bebe e bine si se poate naste fara probleme. Deci Lia tu esti un exemplu ai reusit sa ajungi pana aici si sigur vei ajunge aproape de termen macar.
Nu stiu ce a fost cu zilele trecute ca si eu am avut mai multe contractii dar am luat toate pastilele si azi e mai bine ca de tot cu nimic nu au trecut. Si ma sperie si bebe ca parca e asa jos tot am asteptat si eu sa se ridice dar de unde ca acum a mai crescut si cand stau in picioare mai mult si apoi ma asez burta e ghemotoc atat de jos.
Lia eu am luat diazepam la nevoie cate o jumatate si e bun dar nu vreau sa iau pe termen lung ci numai la nevoie. Eu am inceput sa ma gandesc si la ginypral nu stiu o fi mai bun(ca asa am auzit) dar atunci de ce nu prea nu il prescriu medicii?
Myral24+
myral, pai nu mai sta mult in picioare.
nici mie nu imi trec de tot cu nimicuta nimicuta.
eu stiu ca medicii prescriu gynipral. daca no spa nu face fata, asta prescriu, gynipral. multe fete iau.
Aylin,

pozici
atat de mari suntem

myral spune:
Aylin vorba vine ca stau mult in picioare de fapt a devenit greu pt mine si sa fac mancare si sa ies din casa ce sa mai vorbesc de facut piata. Si asta ma intristeaza mai ales ca sotul e plecat 2 sapt pe luna(cu serviciul) si nu as vrea sa apelez la ajutorul altora mama , soacra dar in ultima instanta nu o sa am de ales.Eu i-am spus doctorei ca nu prea are efect no spa dar nu mi-a dat gynipral ci scobutil cu no spa si diazepam dar m-am gandit ca mai bine un medicament bun decat mai multe mai putin bune. Ma intristeaza si gandul ca o sa trebuiasca sa iau pastile pana o sa nasc(desi stiu ca nu fac rau) ca daca le mai sar putin cand ma simt mai bine imediat revin contractiile.Voi nu luati gynipral asa am inteles.Myral
24+

liadorian spune:
quote:
Originally posted by myral
Aylin vorba vine ca stau mult in picioare de fapt a devenit greu pt mine si sa fac mancare si sa ies din casa ce sa mai vorbesc de facut piata. Si asta ma intristeaza mai ales ca sotul e plecat 2 sapt pe luna(cu serviciul) si nu as vrea sa apelez la ajutorul altora mama , soacra dar in ultima instanta nu o sa am de ales.
Eu i-am spus doctorei ca nu prea are efect no spa dar nu mi-a dat gynipral ci scobutil cu no spa si diazepam dar m-am gandit ca mai bine un medicament bun decat mai multe mai putin bune. Ma intristeaza si gandul ca o sa trebuiasca sa iau pastile pana o sa nasc(desi stiu ca nu fac rau) ca daca le mai sar putin cand ma simt mai bine imediat revin contractiile.Voi nu luati gynipral asa am inteles.
Myral24+
Myral, stiu cat e de aiurea sa depinzi de ajutorul celorlalti. Dar eu una am lasat rusinea deoparte si am avut si maaaare noroc de-un sot extrem de intelegator si de o mama care ar face orice sa ne fie bine. Ei gatesc cu randul, se ocupa de casa, de cumparaturi, de facturi etc. Ma si gandeam intr-o zi ca e mai mult meritul lor daca bebelina se naste sanatoasa (Sa dea Dumnezeu!), fiindca fara ei cu siguranta nu treceam de 25 de saptamani... Daca familia te sprijina, parerea mea e sa accepti tot ajutorul pe care il poti primi. Dupa ce vei naste, o sa ai tot timpul din lume sa te revansezi!
Cat despre Gynipral, eu inca nu iau. Dar si gine mi-a spus la fel ca Aylin: daca alte antispastice nu fac fata, trecem pe Gynipral. Gine a mea e destul de prudenta cu medicatia, in sensul ca nu se arunca asa, la primul simptom, sa prescrie lucruri foarte tari. Eu una merg pe mana ei. Mai astept un picut, poate se potoleste si episodul asta de contractii. Dar daca nu, n-am nici o indoiala ca voi lua orice-mi spune sa iau.
Va pup pe toate! Sa aveti o zi excelenta!

Lia

aylin_tarcan spune:
myral eu nu iau gynipral pentru ca nu am contractii dureroase, iar pe aste pe care le am le rezolv cu no-spa si scopantil/uscosin sau alte echivalente. si STAT IN PAT cat mai mult. dar daca nu mi-ar ceda contractiile (dupa cateva zile de odihna), cu siguranta ca as lua gynipral. le am pregatite. mai ales ca nu trebuie sa iei pana la sfarsit. iei pana se linisteste criza, cate un sfert de pastiuta cateva zile si gata.
Aylin, 27+
pozici
atat de mari suntem

liadorian spune:
Aylin, ai idee cum se procedeaza cu gynipralul asta - se ia singur sau impreuna cu No-spa, scobutil si celelalte?
Lia 30S
Miruna Demetra

aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by liadorian
Aylin, ai idee cum se procedeaza cu gynipralul asta - se ia singur sau impreuna cu No-spa, scobutil si celelalte?
Lia30S
Miruna Demetra
lia, eu daca as vrea sa il iau, as lua pur si simplu un sfert de tableta. si nu as mai lua no-spa si scobutil. as lasa numai gynipralul. eu anul trecut in spital cand am facut perfuzii cu gynipral nu mai faceam si injectii cu litice. deci eu stiu ca daca iei gynipral, ajunge. nu mai trebuie luate si antispasticele aste slabe, ca degeaba le iei. gynipralul e destul de tare.
si frecventa cu care as lua sfertul de pastiluta ar depinde de cand as simti ca i-a trecut efectul. cred ca cristina_ana lua la 4 ore. poti la la 8 ore, la 12...depinde cum te tine
Aylin,

pozici
atat de mari suntem