contractii nedureroase
Raspunsuri - Pagina 14

nikol31 spune:
fetelor, va rog sa ma lamuriti si pe mine ce e cu contractiile astea! in timpul zilei nu am absolut nimic, dar seara cand ma pun in pat mi se intareste burtica de cateva ori si tine cam cateva secunde. cateodata nu se intareste toata burta numai pe o parte asa ca un ghem (si atunci cred ca este bebele care se rasuceste), iar alte dati chiar numai in portiunea de sub ombilic. dar asta se intampla numai seara cand stau in pat relaxata. oare ar trebui sa-mi fac griji. i-am spus ginecologului ca mi se intareste burta seara si mi-a zis sa nu-mi fac griji ca totul e ok. acum dupa ce am citit mesajele voastre m-am cam speriat!!! va rog sa-mi spuneti daca ceeea ce simt eu sunt contractii normale, atata vreme cat se intempla numai cand sunt relaxata sau ar trebui sa mai insist la medic cu ele!!! multumesc

aylin_tarcan spune:
nikol, cate saptamani ai? ne-ar ajuta sa stim. si....poate le ai si in timpul zilei, dar nu simti. si le simti doar seara cand te relaxezi.
nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi.
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem

liadorian spune:
Nikol31, daca si medicul ti-a spus ca nu-s probleme, nu trebuie sa-ti faci griji! Teoretic, daca nu sunt contractii dureroase, nu-s frecvente si ritmice e ok.
Lia S28
Miruna Demetra

nikol31 spune:
scuze, am 22 saptamani. si contractiile astea seara cand stau intinsa le am cam de 2-3 saptamani. nu le-am dat importanta pentru ca erau doar cateva si numai cand stateam intinsa in pat, cateodata mai multe, alteori mai putine. dar dupa ce am citit mesajele voastre m-am cam speriat!!!! pupici. astept sfaturi. merci+22

Antoanela23 spune:
Buna ziua,
Nu pot sa inteleg cum am ratat subiectul acesta pana acum , e un mare mister, mai ales ca o parte din "scriitoare" sunt la aceeasi odisee cu mine.
Asa ca Aylin, Lia, Lavinia, Cristina, va salut si pe aceasta cale, .
Ma prezint pt cine nu ma cunoaste, sunt la a doua sarcina "cu probleme", contractii care au scurtat colul, repaus f strict la pat, tratament (utrogestan, magneziu si nifedipin zilnic) si cerclaj (numai acum, la prima sarcina nu a fost nevoie de cerclaj).
O sa-mi dau si eu cu parerea si presupusul acolo unde cred ca pot ajuta, pana atunci va salut pe toate si ma duc sa vad ce ati povestit pana acum.
Anto 31 cu
si
Victor (8 octombrie 2005)

liadorian spune:
quote:
Originally posted by nikol31
scuze, am 22 saptamani. si contractiile astea seara cand stau intinsa le am cam de 2-3 saptamani. nu le-am dat importanta pentru ca erau doar cateva si numai cand stateam intinsa in pat, cateodata mai multe, alteori mai putine. dar dupa ce am citit mesajele voastre m-am cam speriat!!!! pupici. astept sfaturi. merci+22
Anto,

Nikol, cum spuneam mai devreme, nu trebuie sa te sperii numai fiindca ai citit aici ca unele dintre noi patesc tot felul de lucruri. Tu discuta cu medicul tau despre ce simti si incearca sa nu dramatizezi inutil situatia. Daca nu ai contractii dureroase, frecvente si ritmice, imi imaginez ca totul e ok. Pentru linistea ta, poti lua cate o No-spa seara, daca atunci simti ca-s mai frecvente contractiile. Numai bine, tie si bebelusului tau!

Lia

myral spune:
Mie doctora nu mi-a zis sa vin mai des ma duc la o luna dar parca nu pot astepta asa mult fara sa vad ca e in regula colul meu.Eu sunt la a doua sarcina, am o fetita de 9 ani, dar nu simt ca as avea experienta pt ca prima sarcina a trecut asa repede fara nici un fel de problema (parca nici nu am fost insarcinata ca si doctora a zis ca la a doua sarcina nu ar trebui sa fie probleme de genul asta) si totusi atunci am nascut la 37 saptamani fetita a fost super ok, dar acum cu contractiile astea de pe la 16 sapt oare cand o sa nasc?Eu sper cu tratament sa ajung macar la 35 36 sapt.Nikol daca ai contractii rare si nedureroase nu ar trebui sa le bagi in seama la mine sunt destule pe zi si chiar si noaptea ma trezesc cu burta tare desi iau tratament.Anto vad ca si tu esti la a doua sarcina si nu la diferenta mare asa ca mine dar tot ai probleme, si acum ai mai facut si cerclaj deci nu e adevarat ce zice doctora mea ca a doua oara stie organismul ce are de facut. Pe mine ma abureste si ca nasterea va fi mai usoara desi ma indoiesc nu numai din cauza ca a trecut atata timp acum am si 31 ani si cum v-am zis parca sunt pt prima oara insarcinata. Ce n-as da sa fiu la fel de indiferenta si increzatoare ca la prima sarcina!Myral
23+

nikole spune:
Bianaca, ma bucur ca esti bine.Utemerin-ul e bun ai sa vezi ca te va ajuta f mult.Multumesc mult pentru amabilitate, insa nu cred ca mai are rost a iau no-spa.Am utemerin la nevoie, si MGB6.
Multa bafta in continuare, si odihneste-te cat poti...28+
vacanta Brasil
foto burtik

Antoanela23 spune:
Myral, nu exista nici o regula despre cum e a doua sarcina comparativ cu prima. Cred ca in majoritatea cazurilor e mai usoara, la fel si nasterea. Dar am citit si de cazuri exact pe dos. Insa nu are rost sa-ti faci ganduri cu nasterea, si eu sper ca va fi mai usoara decat prima, dar pana ajungem acolo important e sa stea bebicii in burtica macar 36 de sapt.
Eu acum am cercaj pt ca la 20 de sapt am avut o infectie care a declansat contractii si deschiderea colului, fara cerclaj nu aveam nici o sansa sa pastrez sarcina.
Referitor la controlatul colului, te inteleg perfect, daca era dupa mine cred ca m-as fi dus saptamanal. Dar daca e deja sensibilizat nu-s bune controalele prea dese. Sper ca ai un dr bun si in care ai incredere, asta conteaza f mult. Probabil te va chema mai des cand sarcina va fi mai mare si/sau daca observa modificari. Deci stai linistita, fa-ti tratamentul, odihneste-te cat mai mult si fii optimista .
Anto 31 cu
si
Victor (8 octombrie 2005)

greenapple2611 spune:
quote:
Originally posted by aylin_tarcan
ha, ce veste linistitoare psihic ar fi ca se poate face cerclaj si la varste mari!!!!
pai si ce se intampla cu sangerarile alea? erau hematoame care se resorbeau? sau sangerai si le eliminai pana la urma? ma gandesc ca la sangerari langa sacul embrionar trebuie sa si sangerezi in exterior, ca sa zic asa. eu la sarcina trecuta am inceput cu o sangerare mica mica pe la 18-19 saptamani. de unde si eu banuiesc ca a fost vorba de placentatie defectuoasa...sau cine stie. ca nici mie nu a stiut sa imi zica nimeni nimic. au zis initial de placenta jos inserata, apoi s-a ridicat, colul era de vreo 32mm...contractii nu aveam cat sa le simt (probabil ca mi se mai intarea burta, dar daca nu o palpam, nu stiam). pana intr-o noapte cand am avut contractii dureroase. si dupa o saptamana de perfuzii cu gynipral, a cazut dopul. si asta fu. copilul bine, sanatos, mare etc....
daca sunt off topic sa imi ziceti sa imi pun frana.
Aylin,24+
pozici
atat de mari suntem
Draga Aylin, si eu am avut acelasi stres cu privire la deschiderea colului si doctorita mea mi-a spus ca imi poate face pana la 27 sapt serclaj. Eu am acum 28 de saptamani, deci de acum trebuie sa fiu foarte atenta.