reteta mititei in America

reteta mititei in America | Autor: laurabb

Link direct la acest mesaj

fetele din alte tari,cum faceti mititeii?
am gasit aici ,aproape tot ce imi doream(ma refer la mancare),mai au ramas mititeii ,care imi lipsesc.
Asa ca va rog,spuneti-mi si mie cum ii faceti,ce mirodenii(ca aici coriandru eu nu stiu ce nume are) puneti ii ei,amestecul de carne...etc
Si daca santeti dragute,(stiu ca santeti!:-)),...paote imi spuneti 2 vorbe ,si cum se face pe grillul cu carbuni,ca nu ne prea pricepem, sotul,cand a facut prima oara,a fost o catasrofa,a iesit o flacara de un metru(cred ca a pus prea multa gaz?),s-a ars carnea,iar in interior era cruda.
va multumesc pentru ajutor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LiaMaria spune:

Buna Laura,

Hai sa-ti spun cum ii fac eu. Amestec o jumatate de kg de carne tocata de porc cu o jumatate de kg carne tocata de miel, sare (dupa gust), piper, usturoi pisat cit cuprinde (noua asa ne place), 2 lingurite de bicarbonat dizolvat in suc de lamaie, cimbru (oregano), putin rosemary si chicken broth (supa de pui) sau supa de oase de casa - cam o cana (ori la aprecierea ta). Totul se amesteca - cu cit mai mult, cu atit mai bine - si se lasa la rece sa se macereze de seara pina dimineata. Inainte de a-i pune pe gratar, mai framinta-i putin cu un pahar de bere si pune-i pe farfurie dandu-le forma de mici.
Pune carbunii in gratar si da-le foc. Cumpara din aia care nu au nevoie de gaz sa-i aprinzi. Parca se numesc briquttes in franceza, nu imi aduc aminte acum. Intreaba la magazin cind cumperi.
Lasa-i sa arda vreo 15 minute pina se pierde flacara si abia pe urma pui micii unsi in prealabil cu ulei. Pui putin ulei in palma.
Grill-ul unge-l cu o bucata de bacon (sau slanina) dupa care pui micii. Ii intorci in momentul in care se desprind usor de pe grill.
Asta e reteta mea si nu voi ca sa ma laud , dar ies grozavi
Good luck!

Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurabb spune:

vai,sarut mana pentru reteata!
ma lasa gura apa deja.O sa incercam duminica asta.
in total pun deci ,cam o cana de zeama de carne si un pahar bere,la un kg de carne?
nu e cam mult?
la final iese legata compozitia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMaria spune:

Buna Laura,

Depinde cum e carnea, uneori inghite mai mult lichid, alteori mai putin, de accea am zis "la aprecierea ta". Compozitia trebuie sa fie putin mai tare ca la sarmale.
Sa-mi spui cum ti-au iesit.
Si noi am planuit sa facem mici la gratar simbata cind mergem la pescuit... hai sa ne laudam saptamina viitoare

Lia

Mergi la inceput

Buna Lia,
merci pt ajutor.
duminica o sa incercam sa facem si noi aici,in familie, si o sa-ti spun cum ne-au iesit:-).
Sper sa nu bata vantul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda Panda spune:

lmond (Prunus dulcis) - Migdal - Mandorla
Allspice (Pimenta dioica) - Enibahar, Ienibahar, Piperul de Jamaica - Pimento, Pepe di Giamaica
Anise (Pimpinella anisum) – Anason - Anice, Anice verde
Basil (Ocimum basilicum) – Busuioc – Basilico
Bay-Leaf / Laurel (Laurus nobilis L.) – Dafin - Foi de Dafin - Alloro, Lauro
Bear's Garlic (Allium ursinum) – Leurdă - Erba orsina, Aglio orsino
Black Mustard (Brassica nigra) - Muștar Negru - Senape nera
Blue Fenugreek (Trigonella caerulea) - Molotru albăstriu - Balsamo, Loto domestico, Meliloto azzuro, Fieno-greco ceruleo
Borage (Borago officinalis) - Limba Mielului - Borragine
Caper (Capparis spinosa) - Capere - Cappero
Caraway (Carum carvi) – Chimen - Comino tedesco, Carvi, Caro
Cardamom (Elettaria cardamomum) - Cardamom - Cardamomo (verde)
Celery (Apium graveolens) – Țelină - Sedano
Ceylon Cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) – Scorțișoară - Cannella
Chaste Tree (Vitex agnus-castus) - Melărea - Agnocasto
Chervil (Anthriscus cerefolium) - Asmățui, Hatmațuchiul - Cerfoglio
Chile (Capsicum frutescens) - Ardei iute, Piper de Cayenne - Peperone, Diavoletto, Peperoncino, Pepe di Caienne, Pepe rosso picante
Chive (Allium schoenoprasum) – Arpagic - Erba cipollina, Aglio ungherese
Cloves (Syzygium aromaticum) – Cuisoare - Chiodo di garofano
Coriander (Coriandrum sativum) – Coriandru - Coriandolo
Coconut (Cocos nucifera) – Nuca de Cocos - Cocco
Garden cress (Lepidium sativum) / Water cress (Nasturtium officinale) / and Nasturtium (Tropaeolum majus) - Urda vacii cultivată - Agretto, Crescione
Cumin (Cuminum cyminum) – Chimion Turcesc - Comino, Comino bianco
Epazote (Chenopodium ambrosioides) - Spanac tămâios - Ambrosia, Farinello aromatico
Dill (Anethum graveolens) – Mărar - Aneto
Fennel (Foeniculum vulgare) - Anason dulce, Fenicol, Merulă obișnuită, Molura - Finocchio
Garlic (Allium sativum) - Usturoi - Aglio
Ginger (Zingiber officinale) – Ghimbir - Zenzero
Grains of Paradise (Aframomum melegueta) - Grăunțele paradisului - Grani de Meleguetta, Grani paradisi, Mani guetta
Horseradish (Armoracia rusticana) - Hrean - Barbaforte, Cren, Rafano
Juniper (Juniperus communis) - Ienupăr - Ginepro, Coccola di ginepro
Lavender (Lavandula angustifolia) - Levănțică - Lavanda
Lemon (Citrus limon) - Lămâi - Limone
Lemon Balm (Melissa officinalis) - Roiniță - Melissa, Cedronella, Citronella, Erba limona
Lemon Grass (Cymbopogon citratus) - Iarbă de limon - Cimbopogone
Lime (Citrus aurantifolia) - Lămâi mexican, Lămâi mici - Lima, Limetta
Lovage (Levisticum officinale) - Leuștean - Levistico, Sedano di Monte, Sedano di montagna, Ligustico
Mahaleb Cherry (Prunus mahaleb) - Vișin turcesc - Ciliegio canino, Pruno odoroso, Ciliegio di Santa Lucia
Marjoram (Maiorana hortensis) - Măghiran - Maggiorana, Persa
Mugwort (Artemisia vulgaris) - Pelin negru, Pelinaș, Pelinarița - Amarella, Assenzio selvatico
Nutmeg and Mace (Myristica fragrans) - Nucșoară - Noce moscata
Olive (Olea europea) - Măslin - Oliva
Onion (Allium cepa) - Ceapă - Cipolla
Orange (Citrus sinensis) - Portocală - Arancia
Oregano (Origanum vulgare) - Șovârv, Oregano - Erba acciuga, Origano
Paprika (Capsicum annuum) - Ardei dulce - Peperone, Paprica
Parsley (Petroselinum crispum) - Pătrunjel - Prezzemolo
Pepper (Piper nigrum) - Piper - Pepe
Peppermint (Mentha piperita) - Izmă bună, Mentă piperată , Mintă - Menta pepe, Menta peperina, Menta piperita
Pepper Rosé (Schinus terebinthifolius) - Piper brazilian - Pepe rosa, Schino brasiliano, Balsame delle Missioni; Falso pepe peruviano
Pomegranate (Punica granatum) - Rodie - Melogranate, Melograne
Poppy (Papaver somniferum) - Mac de gradină, Mac somnifer - Papavero (sonnifero)
Rose (Rosa damascena) - Măcieș damascen; Măcieș centrifoliu (Rosa centifolia) - Rosa
Rosemary (Rosmarinus officinalis) - Rozmarin - Ramerino, Rosmarino
Saffron (Crocus sativus) - Șofran - Zaffarano, Zafferano
Sage (Salvia officinalis) - Salvie - Salvia
Savory (Satureja hortensis) - Cimbru de grădină - Santoreggia
Sesame (Sesamum indicum) - Susan - Sesamo
Star Anise (Illicium verum) - Anason în formă de stea, Anason stelat, Badian - Anice stellato
Sumac (Rhus coriaria) - Oțetar mirositor (Rhus aromatica) - Sommacco
Tarragon (Artemisia dracunculus) - Estragon, Tarhon - Estragon, Estragone, Dragoncella
Thyme (Thymus vulgaris) - Cimbru de cultură - Timo
Turmeric (Curcuma longa) - Curcumă - Curcuma
Vanilla (Vanilla planifolia) - Vanilie - Vaniglia

POZE
www.dropshots.com/panda" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olive spune:

Uau!
Anda multumesc mult pentru listuta ,mie una o sa-mi fie de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

hai ca ma bag si eu la subiect,desi nu-s "de peste ocean"!

As putea inlocui cu carne de vita,dar sa am acelasi "succes"?(Sotzul meu e innebunit dupa mici,de fapt stie sa si spuna in romaneste)
Multzumesc!

Dana

Mergi la inceput

eu am facut micii smabata,ca nu am mai avut rabdare pana duminica!
au iesit ff buni,si am pus carne d e vita,in locul carnii de miel,aici se gaseste mai greu miel.
cred ca tb sa pun mai multa apa,ca sa iasa mai zemosi?
va multumesc pt ajutor!:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

quote:
Originally posted by laurabb

eu am facut micii smabata,ca nu am mai avut rabdare pana duminica!
au iesit ff buni,si am pus carne d e vita,in locul carnii de miel,aici se gaseste mai greu miel.
cred ca tb sa pun mai multa apa,ca sa iasa mai zemosi?
va multumesc pt ajutor!:-)

Laura, ti-au iesit uscati? problema asta am avut-o si eu cand faceam la inceput.

eu am tot repetat retete de mici pina mi-au iesit asa cum vroiam (adica fff buni si pufosi) ca in Ro, si m-am inspirat din retete din restaurantele din Ro.. Eram obsedata sa fac mici ca in Ro nu imitatii si am reusit.

miel am gasit chiar si la Shoppers, daca ai Harris Teather in zona ei au, deci poti sa ceri sa iti macine mielu daca nu au macinata dar au de regula.

daca lipseste carnea de miel se simte si devin mai uscati, deci fara miel nu vor avea gust de mici adevarati:(

uite aici reteta mea simpla pe care o iubesc poate o faci data viit:

Amesteci:

-carne tocata:
o caserola mare vita
o caserola medie porc
o caserola mica miel

(stii cum se vinde carnea la mag in acele caserole(tavite) galbene si sint 3 marimi unele umplute mai bine altele mai putin. eu le iau asa umplute bine. Iasa o cantitate destul de mare de mici..hranesti o familie uriasa cu ei)

- 2 linguri sare
- 1 lingura boia
- 1 lingura piper
- 1 lingura coriandru (eu am luat de la magazin grecesc)
- 1 lingura jumate cimbru uscat (adus din Ro)
- 1 capatina de usturoi nu prea mare, macinat si amestecat cu putin ulei intr-o canita
- 1 Litru apa minerala
- 2 lingurite bicarbonat

ingredientele astea poti sa le pui si dupa simt cum crezi ca va cuprinde compozitia, iar usturoiul ce fel de soi e , daca e ff tare si iute adaugi numai o jumate de capatana.

Framanti bine compozitia asta (dureaza destul de mult pt ca ca tot adaugi apa treptat, incredibil cata apa suge carnea)

Apoi lasi la macerat peste noapte acoperit. Si a doua zi dimineata ii modelezi. A doua zi trebuie sa simti mirosul ala de pasta de mici veritabia si de condimente patrunse in carne, mia-mia)

Ulei nu am pus deloc decit in usturoi putin. pt ca au grasime din porc.
Grillul bine incins, carbunele mocnind (nici o flacara, si atentie sotul sa nu puna gaz mult ca se duce gustul de gaz la mici) si sters cu ulei sau slana.
Se lasa pe grill pina sunt asa patrunsi dar zemosi.
daca se lasa prea mult devin imediat mai uscati si toti vor fi dezamagiti.

Da, si cind sint pe grill se stropesc pe ambele parti cite putin cu apa sau bere daca vrei. eu numai cu apa ii stropesc.

Cam asta ar fi reteta de la o impatimita a micilor :) sper sa o incerci daca ti se pare buna.

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

fetelor,m-ati "inebunit" cu retetele de mici,nu am mai mincat.....nici nu mai tin minte de cind.
O intrebare,dar pe plita in tigaie ii pot praji?
nu prea am curajul sa cer grilul de la stapini(suntem in chirie)
mersi,

Mergi la inceput