***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (53)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele,
multumesc pt incurajari - am trecut cu bine peste primele emotii cu mama mea. La coronarografie s-a reconfirmat dignosticul pt inlocuirea valvei aortice si in consecinta a fost programata la operatia pe cord in jurul datei de 7 mai (atunci o interneaza sigur). Intr-un fel ma bucur ca evenimentul se va consuma pana voi naste, caci altfel nu puteam fi alaturi de mama mea...
Mica, ma bucur ca ti-a placut la clinica Vitan. Da-mi si mie adresa exact te rog ca sa stiu cum se ajunge acolo cand am nevoie.
Diana, si eu am temeri ca nu voi face fatza cu 2 copii, mai ales ca Matei e un ultra-dinamic si am un feeling puternic ca si BB2 va fi la fel. Sigura mea speranta e in Cel de Sus si sper sa ma intareasca si sa fac fatza acestei experiente.
Eimotto bine ai revenit. Felicitari pt proaspatul rol de mamica si multa sanatate tie si puiutului tau. Am vazut pozele si pot sa spun ca ai o scumpete de copil. Sa-ti traiasca si sa ai mult laptic ca sa-l hranesti. Il pui si la san, nu? Asteptam povestea nasterii (scuze daca ai scris si eu n-am citit)
Androix, si mie mi-a zis maica-mea ca am burta mai lasata decat atunci cand eram gravi cu Matei... Poate de asta ma si doare osul pubic asa rau...
Chris27, felicitari pt Daphnee cea luptatoare! Multa sanatate si putere va doresc!
Ella74, am citit si eu in CCM 2007 faza cu angajatorul care trebuie sa acopere cei 15% pe durata a 6 sapt, insa as vrea sa stiu daca ai cerut un feedback de la tine de la servici - HR. Chiar e pe bune? Eu sunt nedumerita de paragraful asta:

"Art. 66. - (1) in cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul."
La care indemn legala se refera? Poate se aplica daca sal e f mic si 85% din el e prea putin sau poate daca e sub cele 6 mil pe care le da statul pe urma....

Aaaa, o bomba aflata azi de la HR. Cica trebuie sa mi se suspende temporar contractul de munca, cand voi termina cele 126 de zile de pre/post natal. Voi stiti ceva de treaba asta?

Si acum o intrebare de baraj: unde gasesc sutien pt alaptat cu cupa E? N-am avut timp sa caut si am incercat doar la Jolidon unde marimile se termina la D. Merci.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 33s cu baby-boy2

Forum despre Flori Presate (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

hello,

si eu la raport: azi m-am trezit cu niste bocanituri in col de mi se taie respiratie de durere; bine ca sunt scurte; cred ca saptamana viitoare sunt si eu gata...m-am gandit eu mai bine ca desi zic ca sunt in saptamana 38, asta e DPN dupa ciclu, ecografic bebe e in saptamana 39, deci cred ca nu mai stau mult.

mai jos cererile pentru concediu paternal si concediu bonus.
Cine nu are atestatul de puericultura, modifica corespunzator cererea de concediu paternal.

CERERE

Subsemnatul ………....................................,angajat in cadrul firmei …………….......................,solicit a-mi aproba acordarea concediului paternal, conform urmatoarelor prevederi legale:

Legea nr. 130/1996 in baza careia s-a incheiat Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2007-2010:
Art. 61. - (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie, sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:
c) nasterea unui copil - 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura;

Legea nr. 210/1999 privind concediului paternal :
ART. 1
(1) Concediul paternal se acorda in conditiile prevazute de prezenta lege, in scopul de a asigura participarea efectiva a tatalui la ingrijirea noului-nascut.
(2) Tatal copilului nou-nascut are dreptul la un concediu paternal de 5 zile lucratoare, in conditiile prevazute de prezenta lege.
ART. 2
(1) In cazul in care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 5 zile lucratoare.
(2) Concediul paternal se acorda la cerere, in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului.
(3) Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.
ART. 4
(1) In cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat in conditiile art. 2, se majoreaza cu 10 zile lucratoare.
(2) Tatal poate beneficia de prevederea cuprinsa la alin. (1) numai o singura data.

In cazul in care se refuza prezenta cerere va rog a-mi preciza in scris temeiul legal (lege, ordonanta, contract etc etc) in mod explicit pe baza caruia s-a formulat raspunsul de refuz si persoana care isi asuma prin semnatura aceasta decizie.

In vedere sustinerii prezentei cereri, atasez:
- copie certificat de nastere al copilului
- atestat eliberat de doctorul de familie care face dovada absolvirii cursului de puericultura.

Data:
Va multumesc,
………. ………………………..

CERERE

Subsemnata ………....................................,angajata in cadrul firmei …………….......................,solicit a-mi aproba plata unui salariu de baza suplimentar pentru nastere copil, conform urmatoarelor prevederi legale:

Legea nr. 130/1996 in baza careia s-a incheiat Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2007-2010:
Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate.

In cazul in care se refuza prezenta cerere va rog a-mi preciza in scris temeiul legal (lege, ordonanta, contract etc etc) in mod explicit pe baza caruia s-a formulat raspunsul de refuz si persoana care isi asuma prin semnatura aceasta decizie.

In vedere sustinerii prezentei cereri, atasez copie certificat de nastere al copilului.

Data:
Va multumesc,
………. ………………………..

37+

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Dianalaura, mie mi se pare aiurea ca un parinte sa-i spuna intr-un fel si altul in alt fel!Sper sa ne hotaram!
Imi place IANNIS!

Alyna 37+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Eimotto pupam baiatu frumusel Cu lapticul nu te ingrijora ca vine el.Asa e la inceput imi aduc aminte de mine cate am patimit,dupa care a venit si furia laptelui.Nu abandona,mulge-te,eu am reusit sa o alptez pe Iris 1 an si pana la 5 luni exclusiv san.
Pauly, pentru printesa ta delicata!

Am culcat Irisu astept sa vina taicasu mai devreme sa pot fugi la doctora.Noroc ca e la 2 pasi de casa cabinetul;

poze
Iri 35-36 si Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Pitica, si eu am papat lapte pana la 1 an si 2 luni parca!Poate o mostenesc pe mama macar cateva luni!

Alyna 37+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Liviana, pai in CIC contractul de munca este suspendat. Asa l-ai avut si pana acum daca ai fost in cic cu Matei.
Despre sutien nush ce sa zic, eu cred ca ma voi descurca cu un D. Insa ar trebui sa probezi daca n-ai facut-o. O vanzatoare de la jolidon mi-a explicat mai demult, si chiar mi-a aratat ca o data cu cresterea taliei, cupele desi se maresc se noteaza cu o masura in minus. Adik una e cupa D la talie 80-85, si mai mare la talia 100. Acum depinde si de talia ta, eu cred ca deja am ajuns pe la 100

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

mica multumesc de raspuns,exact asa ii si la mine.

alyna24 si au ma asteptam sa aiba mai mult dar cat timp se incadreaza in ce scrie pe acest site http://www.babycenter.com/general/fetaldevelopment/pregnancy/1290794.html, nu ma necajesc.mi greata mai mereu si recunosc ca din cauza asta am papat mai putin.

piticasigogosica ii intr-adevar delicata, are o fetisoara asa draguta.bafta la doctor, sa vi cu vesti bune.

31+Riana Alessya

bebelina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Liviana, tocmai am intrebat eu la HR de cei 15%. Mi-a zis ca stie de asta, dar nu stie nici o firma (in afara de cele de stat) care sa aplice. Mi-a zis ca se intereseaza sa vada exact care sunt prevederile specifice firmei la care lucrez, si ma anunta pana nasc :D
Problema ei era din ce fond se plateste - a zis ca nu prea se poate din fondul de salarii.

In rest, m-a sfatuit sa iau concediu de odihna pana nasc - nu prenatal. Pentru mine e tot una, ca oricum imi luam dupa ce se termina pre/post natalul concediu de odihna. Asa ca de pe 7 mai cred ca voi intra in concediu de odihna, care se va intrerupe cand vine gagalici Am 23 de zile, daca am termen pe 28 mai, presupun ca imi ajunge concediul, nasc pana pe 6 iunie Desi vroiam sa pastrez 6 zile pentru la iarna...

Pauly, felicitari pentru fetita finuta :)

Anca 34+

poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

liviana cabinetul dr Taropa este in cadrul Policlinicii Vitan de pe Calea Dudesti. Si mie mi-au spus de la HR ca voi avea contractul suspendat pe perioada CIC.

poohy ce tampenie. Da ce legea e facuta doar pentru firmele de stat? Sunt curioasa cum o sa reactioneze ai mei de la HR la asta.

Mica 36 Maya Alexandra

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Era destul de binevoitoare, asa ca nu am avut de ce sa ma supar. Verifica daca nu e ceva specific in contractul de munca, si dupa aia mai vad.
Legat de CIC - cum eu vreau sa stau 6 luni cu bebe, si cele 126 de zile imi ajung pt 4 luni, mi-a zis ca mai bine nu intru in CIC ci imi iau ultimele 2 luni concediu medical. Stiu ca asa a facut cineva care a nascut anul trecut, dar era prietena cu doctorul de familie. Eu nu stiu cine sa imi dea mie concediu medical asa...

Anca 34+

poze
bebelusa

Mergi la inceput