pt mamici de baieti si nu numai...
Raspunsuri - Pagina 2
nnadiaa spune:
hai ca nu mai inteleg nik!Ba e bine de decalotat ba nu e bine.
Parerea mea,si nu dati cu rosii in mine acum,e ca e mai bine sa lasi copilul asa,nedecalotat,se va decalota singur.Bine,asta daca nu existe unele probleme,ca in cazul copilului meu.Hai,acum pe bune...stiau mamele noastre pe vremea lor de decalotat...?Mama habar nu avea pana nu i`am zis eu si am un frate sanatos tun.
of,asa imi e de ciuda,daca ar exista alta solutie...ca am citit si am auzit ca tare traumatizanta e aceasta operatiune pt bebe.
oricum,multumesc de raspunsuri si mai astept si alte pareri.
rachel owen spune:
quote:
Originally posted by nnadiaa
se va decalota singur.
Imi cer scuze, si eu asa stiu ca e bine, si cum mi s-a spus am procedat si noi. Nu cred ca am pierdut nimic. Vreau doar sa intreb referitor la "se va decalota singur", CUM si CAND?
Gabbriela spune:
nu l-am decalotat nici o data, la sfatul medicului.. cu o igiena zilnica si corespunzatoare ii dispar depunerile daca are "al meu nu a avut nici o data"... spalat zilnic cu apa calduta si sapun.. spalatul e ca si cu un deget, nu se trage nu se forteaza cu nimic.
Are 4 ani si 5 luni piticu meu si nu a avut nici o infectie acolo, nici urinara nici de alt tip.
Se va decalota singur cand va creste, si va ajunge la pubertate, pe cum cresc si se dezvolta se va decalota tot mai mult.. in jurul varstei de 5 -6 ani 95 % din baieti se pot decalota singuri... al meu mai a reusit singur, fara sa il invat eu sau sa ii sugerez eu .... singur la baie a devenit curios si eu l-am lasat in pace.
Atata timp cat urineaza in jet, si nu se plange de disconfort totul e ok.
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Fania spune:
Chestia cu decalotarea singura e un vis....
Si noua ne spusese la fel o pediatra cu care am dat-o in bara ca se va decalota cel mai tarziu la primul raport sexual
!!! ca apoi sa constat ca a trebuit decalotat de urmatoarea pediatra la un an. Cert e ca operatiunea este dureroasa, nu se poate face din senin si lasata in seama copilului m-as mira sa se intample ceva .....datorita durerii atroce zona fiind deosebit de sensibila.
Noi avem 7 ani dar am inspectat intotdeauna locul cu pricina.
Pana acum nu avem probleme si sper sa ramana asa. In ceea ce priveste cum era in trecut!? Cazurile de fimoza erau foarte multe si operatiile la fel.
nnadiaa spune:
ehhh...cred ca am sa incerc eu,cu blandete,sa il decalotez,ca daca il las pe mana dr. cred ca urlu si eu odata cu el
.
oricum,din capul locului,nu sunt de acord cu decalotarea fortata,asta o pot spune raspicat,pacat ca am ajuns in situatia asta in care e necesara aceasta procedura
.Am vazut chiar si pe un site strain imagini facute in timpul decalotarii,nu mai zic de ce scria acolo,mi s`a ridicat parul pe mine...cam peste tot este condamnata aceasta procedura...dar asta e...
cred ca nu am suparat pe nimeni,dar fiecare are dreptul la propria sa opinie..nu?![]()
mama lui Jonika spune:
Si eu am un baietel de aceesi varsta (2,1 ani)pe care nu l-am decalotat pt. ca sunt impotriva acestei. Uneori mai facea si el niste acumulari de smegma dar care dispar treptat- cred ca se sparg. Eu il spal si ii trag usor pielea cat sa nu o fortez si se curata f. bine, si nu am facut fimoza sau alta infectie. A tras odata bona de piele mai tare, a fortat-o probabil ca sa il decaloteze si vreau sa spun ca aproape 1 luna nu m-a mai lasat copilul sa pun mana acolo de durere, de nici nu puteam sa il schimb...asa ca am lasat-o in pace si acum se trage destul de mult dar fara a fi decalotat complet. Oricum si eu spun NU decalotarii.
mpopescu
nnadiaa spune:
mama lui Jonika,ai putea sa imi spui cum aratau acele acumulari de smegma,erau ca niste umflaturi sub piele..?Te intreb ca sa imi pot da seama daca asta e problema noastra si nu alta.Iti multumesc mult.Pupici si sanatate.
pitzinuca spune:
l-am decalotat pe andi la dr cand avea 1 an si ceva. eu nu am stiut cum sa fac asta la baie. se adunase muuuulta smegma, era umflat la preput si il durea. a fost nasol ptr el, am suferit si eu cumplit... dar alta solutie nu era - cel putin asa mi-a spus dr.
b
pisi_ella spune:
Sigur e smegma. Si Matei a avut doua...una a iesit singurica, dupa o baie mai fierbinte
A iesit multa smegmaaaa...nu se mai termina!
Acum mai are doar o umflatura, si se face din ce in ce mai mica! Slava Domnului, ca ma cam speriasem, ca erau 2 umflaturi maricele!
Are 1 an si 9 luni si nu e decalotat, n-am lasat nici pe dr, nici pe asistenta sa-l decaloteze, desi ele tare ar fi vrut!
Il trag eu usor de pielicica la baita, atat, fara sa insist. Se decaloteaza ff putin, nici un sfert.
N-am de gand sa chinui copilul inutil, sa-l decalotez fortat, decat daca, Doamne fereste, are vreo problema grava si nu se poate altfel
Zic si eu...
Parerea mea e ca are Natura grija....nu ramane el nedecalotat.
Fa-i baie calda in fiecare seara si tine-l juma' de ora in apa. Asa am facut eu de ceva timp si vad ca a iesit aproape toata smegma! Si ma speriasem rau, erau mari umflaturile, dar m-au linistit fetele pe forum, carora le multumesc! 
Asa ca eu zic sa stai linistita, nu merge la alt dr. , cine stie cum dai peste unul care-i fan decalotare si ti-l chinuie fara rost!
_Ella,
Emma &
Matei
Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
andre_ea spune:
Copilul meu a fost partial decalotat de o asistenta. A doua oara n-am mai lasat-o.
Problema mea e acum faptul ca copilul nu ma lasa sa il spal. Incerc sa trag de preput (fara a forta) ca sa-l sapunesc si el se retrage si rade. Si nu ma lasa. Slava domnului, probleme n-am avut, dar trebuie sa-l spal, nu?
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'
Andre_ea-DianaMirela-Hopes-Ileana