Mamici de iulie-august 2007 (42)
Raspunsuri - Pagina 3
ily7 spune:
Mada , mi-a placut tare mult cum te "strambai" la doctor cand comenta ca nu e nevoie de dieteticean... . Oi fi tu mai grasuta acum, dar esti tare simpatica, asa ca trebuie sa ti se treaca cu vederea!!!
Paticut am observat o gramada de similitudini la noi doua : si eu am 24 de saptamani(trebuie sa-mi shimb semnatura), UM 03.11 - deci foarte apropiat de al tau, si DPN 08.08.
Atata doar ca eu am fetita.
ily 23 saptamani
orchis spune:
aylin spune-mi te rog si mie ce fel de CM ti-au dat? 'risc maternal'??
Si, No-Spa este compesat/gratuit??
Pupici
orchis
24+
jeni71 spune:
Madabout si eu am problema asta. Eu in 5 luni de sarcina am luat cam 7 kg, si ma enerveaza sistematic doctorul cand imi repeta la fiecare consultatie ca sunt kg multe, ca sa am grija, ca nu poate sa vada bine bebele din cauza kg mele de pe burta si tot asa. E adevarat ca anul trecut pe vremea asta eram mai slaba, dar dupa ce m-am mutat la Tg Mures nu am mai prea tinut cont de dieta, am avut si multi musafiri si cand eram hotarata sa merg la sala, am ramas insarcinata. Si de fiecare data suport asta pana cand intr-o zi am sa-l intreb daca asa face si cu pacientele necunoscute/straine. Il stiu pe doctor din copilarie, dar ma deranjeaza mereu de cate ori imi spune asta, ca doar nu oi fi singura pacienta mai plinuta, nu?
Nu inteleg de ce trebuie sa induram asta. Ca nu am luat excesiv, am o prietena gravida care e adevat ca a proniot de la kg mai putin ca mine dar in 27 saptamani a pus 14 kg, si ei nu ii spune nimic domn doctor. Cred ca tine si de bunul simt al doctorului, plus conteaza enorm cum iti spune asta. Ca poate are dreptate dar conteaza cum le spune.
Stiu ca nu te consoleaza asta deloc, dar am zis sa-ti impartasesc si eu oful meu sa vezi ca nu esti singura care indura asta ![pup
Jeni23+
aylin_tarcan spune:
asa....sa mai completam
dunga maro nu am, nici par pe burta, desi la prima sarcina le-am avut pe amandaoua. dar luam ultrogestan, si parul de acolo se tragea. a disparut singurel.
cum e aia cu eco la fortis la iosup 150 ron? ca eu am dat acolo 150 ron la 14 sapt si 250 ron la 20 sapt. asa ca am preferat sa imi fac programare la herghe la euoclinic de banii astia.
aia cu retinutul apei e normal in sarcina, si trebuie evitata. doar stiti, saricica mai putina. dar eu ce fac? ca ma chinui sa beau apa si nu cred ca retin deloc deloc....la cum estimez eu intrarile si iesirile
alina.a, ce culori de husa ti-au zis tie? mie mi-au dat 3 variante si am lasat-o pe donsoara de la tel sa aleaga pentru mine. si e ok. are niste culori frumoase moderne si calde, desi suna mult mai naspa decat e
nu bolduiesc numele pentru ca nu stiu de ce se incapataneaza calculatorul asta sa bage boldul la sfarsitul mesajului. poate isi revine mai incolo
PS tot nu am terminat de citit, asa ca .....to be continued
Aylin, 22+
aylin_tarcan spune:
lia....ne mai fierbi mult?
vrem sa sim ce e in kinder!!!! gata cu tinutul pe jar, ca ne ardem!!!!!!
Aylin, 22+
brazuca25 spune:
Si eu am dunga maro de care spuneti voi...O analizeaza sotul in fiecare seara si el a observat ca parca se inchide din ce in ce mai mult la culoare.
Nu m-am mai urcat de mult pe cantar, dar nici sperante sa nu fi pus kg nu am, pt ca am mancat f dezordonat in ultimele 2 saptamani. Acum ca trebuie sa stau mai mult la pat...normal ca iar o sa pun kg.
25+ Denisa Maria
poze cu noi + poze cununie
camelia1 spune:
buna diminetaa frumoaselor
eu nu prea va scriu pentru ca nu prea am timp dar de citit va citesc in fiecare zi si multumesc in fiecare zi ca existati
sunt in 27 de saptamani am un baietel, asta ca sa ma treceti si pe mine pe listuta, si paranoia a pus stapanire pe mine asa ca am nevoie de sfatul vostru: eu pana acum am fost la controale periodice la filantropia, cam o data pe luna doctorita asigurandu-ma la fiecare controll ca am un baietel perfect dar....si acum intervine paranoia, de cand cele intamplate cu sotia lui papadopol, probabil ati vazut la TV si voi, am inceput sa-mi fac mustrari de constiinta ca nu mi-a facut si eu eco 4D daca copilul meu are "ceva" si medicul nu a observat, eu multumindu-ma doar cu faptul ca medicul meu m-a asigurat ca totul decurge ok ..consider ca acum la 27 de saptamni..nu as mai putea face nimic, doamne fereste
asa ca va rog din suflet spuneti-mi ca sa fac ca simt ca o iau razna rau, de trei nopti nu mai dorm, nu ma mai inteleg cu nimeni
multumesc anticipat pentru raspunsuri
sunteti niste fete senzatioanle
ah ...si sa nu uit...stie careva dintre voi daca la filantropia vre'unul dintre ecografe este 3D?!?!?!?!? ca nici asta nu am fost in stare sa intreb....eu in momentul in care ma intalnesc cu medicul parca intru in transa si nu sunt in stare decat sa intreb: este bine?!?!?
19+
nunta noastra
noi
Ioana75 spune:
aylin, scanez bonul daca nu ma crezi. Am dat 150 ron. Poate i-am inspirat mila, ca eu ma imbrac mai modest asa.
Andra, da-mi reteta de inghetata pe PM.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
aylin_tarcan spune:
orchis, mi-a dat concediu medical normal, pe motiv de lombosciatica. oscila intre asta si viroza
am cerut doar 4 zile, desi dupa dupa aia am regretat ca nu am luat si saptamana viitoare. dar acum stiu ca e simplu, si ma duc direct la urgente si zic ca ma doare spatele rau, si imi da si saptamana viitoare (daca nu ma simt bine). deci cred ca intra la capitolul boala obisnuita, care nu stiu cu cat se plateste. nu mi-a dat foaia de CM pentru ca trebuie sa ii duc adeverinta de la serviciu, asa ca nu ma pot uita acum.
iar pe reteta compensata, si la no-spa si la elevit este trecut 100%, asa ca banuiesc ca sunt gratuite. dar nu ma duc inca sa iau de la farmacie pana nu fac o copie retetei, ca sa nu ma mai plimbe cu codurile si listele lor.
Aylin, 22+
karligutza spune:
HOPA' SHEEEEAAAA!!!!!!
Am sosit! Am fost in vacanta de Paste la mamica mea acasa care e singurica (tati meu e plecat in Franta) asa ca i-am facut o bucurie ca i-am mai rapit din singuratate. Am stat 12 zile in Moldova noastra draga, mi-am incarcat bateriile cu aer curat si liniste si am facut toate astea praf cand am intrat in BUCURESTI! Cald, mizerie, praf, aglomeratie!!!PFFFFFFFFF!!!
Acu' fac si eu ca voi! Unde e Samadhi... ca ea a zis ca... (pardon-ramasesem cu vorba-n vant... iata am editat sa continui ce am vrut sa spun.... daca sunt asa multe de zis de cand n-am mai intrat pe forum!) .....vine in Romania si s-ar putea sa nu aibe net... dar nici macar un semn vad ca n-a dat nici ea. Cred ca o sa ii dau un telefon, si va zic eu care-i treaba daca o gasesc. OK? dar mai tarziu...
Jadi din partea mea iata strig "prezent" la intalnirea de joi, pentru orele 17.30! I'll be there! Iar cu carceii e POVESTE si la mine; nush cum stau cu analizele, dar cred ca bine... le voi face saptamana viitoare! insa daca eram prost la capitolul CALCIU, observam imediat, ca eu sunt 'slaba' de felul meu si imediat lesin sau ma doare capul daca nu am suficient calciu. Iar POVESTEA cu carceii e una curenta! Nu exista noapte (de fapt spre dimineata-orele 5-6 cand ma intind si eu de amortita) fara carcei! Ba la gamba stanga, ba la cea dreapta iar surprinzator, aseara dupa ce-am citit mesajele voastre cu carceii subconstientul meu a inregistrat totul asa de bine, ca azi dimineata am avut parte de 2 in acelasi timp! adica si la piciorul stang si la piciorul drept ODATA!
Luna, Lia si celelalte fete care au mai intrebat pe unde umblu, pe unde bantui... marturisesc ca ma ocup cu cititul de 5 zile incoace, vreo 5 capitole... + trebsoara prin casa ca de dupa vacanta de Paste! mai ales de spalat si de calcat rufusoarele.
Andutzy sa-ti traiasca finuta! faine pozele! m-am uitat un pic mirata ca erau cel putin 3 copii la botez in acelasi timp?
Brazuca felicitari pentru 'certefecatul' de casatorie, cum zicea si Lorina intr-o zi! si CASA DE PIATRA! multi multi ani de aici incolo! De-acuma te simti si tu doamna, asa-i? DOAMNA cu nume de SOT!
Lorina ne uimesti!ai studiat tu cat ai studiat si ai invatat sa schimbi capitolul si noua nu ne-ai zis nimic. Am citit din urma ca ai avut o "plangere" cum ca ti-a aparut o liniuta neagra pe burtica... glumesc si te intreb: esti sigura 100% ca fetita ta e balerina? daca e balerin? eu am facut o analiza in practica, insa nu e musai sa fie asa, medicina zice ca poate sa iti apara acea dungulita oricum, nu face diferentierea intre bebe-baiat si bebe-fetita, insa din practica, dupa cum spuneam, numai la mamici de baieti am vazut ca le-a aparut. Si nasa mea cu 2 baietei, o fosta colega de facultate, o vecina de-a unei prietene.. oricum nu e un esantion relevant, insa zic si eu asa.
ahhh.... si uitam ce era mai important in ultima serie de capitole! avem o fetita de lunita!!!! Felicitari LUNA! Sa stii ca ma bucur tare pentru tine! Acum cred ca esti cea mai fericita! Iar cu grijile despre nastere, chiar daca la tine va fi a doua, eu pot sa zic ca sunt la fel. Ma mai intreb si eu cateodata, cu epidurala, fara... se va putea natural sau nu... mi-e cam frica de ideea de a fi taiata (operata) caci doar epiziotomia nu ma sperie asa rau, insa cezariana e altceva! e o operatie in toata regula! ma gandesc ca Dommne-Doamne e acolo SUS si o sa ma incred in fortele mele si cu ajutorul lui sa fac fata la orice. Eu imi doresc nastere naturala si fara epidurala... caci mi-e frica si de acul in coloana pt.anestezie... deci cata durere poate sa fie? ia sa vad! uite asa ma imbarbatez eu... parca vad ca ma apuc de urlat insa cum romanul stie sa faca haz de necaz, imi propun sa fiu o VITEAZA si sa nu scot nici un sunet disperat! sper sa treaca totul repede si bine!
Acum fac o alta pauza, caci trebuie sa fug pana la banca!
pupici si mai povestim dupa amiaza sau chiar pe seara!
Va pupik!
karligutza, sapt.29 si printesa din burtica