Hemoleucograma la bebei

Hemoleucograma la bebei | Autor: mirela.mustaciosu

Link direct la acest mesaj

Am vazut multe subiecte pe tema asta deci foarte multe mamici care au facut analize de sange bebeilor de la o varsta foarte mica. Intrebarea mea ar fi: vi s-a recomandat sa faceti astfel de investigatii periodic, sau ati apelat la ele doar cand v-a trimis pediatrul avand suspiciuni ca ar avea bebeul o carenta de fier, calciu etc.? Tudor are un an si sapte luni si cu exceptia analizelor care i-au fost facute in maternitate, nu i-am facut deloc pana acum analize de sange. I-am facut urocultura, coprocultura si coproparazitologic, il vede medicul de familie regulat, dar analize de sange nu ne-a recomandat niciodata. Ar trebui sa merg sa le fac din proprie initiativa?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

subscriu si eu la intrebare. chiar ma intrebam si eu daca trebuie sa cer analize de sange sau nu.

bubi

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Eu i-am facut Biancai din proprie initiativa la 6 luni si la 1an si-o luna, asa ca sa fiu eu linistita fiindca i-au iesit f bune.Acum la 2 ani si 4 luni le-am facut din necesitate.Parerile sunt impartite cred.Daca nu are nimic de ce sa-l chinui, ca nu-i prea placut ca doar la mamici revine sarcina sa-l tina, apoi luat pe de alta parte este bine ca odata pe an sa se faca un set de analize atat la copii cat si la adulti, pentru a depista anumite boli din faza lor incipienta.Depinde si ce fel de copil este, stiu ca de durut nu doare dar Bianca mea tipa f tare si f mult timp dupa.
Margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Parerea mea este sa le faceti decat daca doctorul indica acest lucru.Este un adevarat chin pentru un copilas .
Sa va spun cum a fost la Codrin: la 4 luni, dupa ce am consultat in prealabil mai multi doctori care imi spuneau ca tot e O.K., am schimbat pediatrul si aceasta cum l-a vazut la prima consultatie mi-a spus ca este anemic si trebuiesc facute cat mai repede analizele de sange.
Cateva zile am stat in dilema bombanind evident (eu ii dadeam numai san si lua foarte bine in greutate) ca voi chinui copilul degeaba.
Pana la urma le-am facut si a constat ca anemia era severa cu hemoglobina, fier si calciu foarte scazute.
Am fost bucuroasa ulterior (ca am facut analizele) pentru ca a avut dreptate si nu a facut decat sa-mi sporeasca increderea in ea.A urmat trei luni de tratament (cu vitamine si calciu) si pe urma am repetat analizele, tot la cererea dansei si i-au iesit bune.
Daca nu ar fi fost ea nu mi-as fi "intepat" copilul niciodata iar daca un copil este sanatos si nu are probleme eu cred ca este un stres inutil, eu de exemplu sunt terminata cand plecam de la analize, ce sa mai spun de el.Parerea mea este sa apelati la analize numai cand sunt cerute de pediatru pentru ca recoltarea in sine este foarte neplacuta.
Multa sanatate tuturor!

Delia si Codrin

Mergi la inceput