Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (35)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Buna dimineata!

Am o cafea mare si fierbinte....sa vedem cat reusesc sa beau din ea.

Mai intai si mai intai, ca ma tineam de mult dar tot ma gonea fiu-meu de la calculator....BUN VENIT! Monicabb! Pai asa, ca nu era corect tu sa ne citesti, dar sa nu ne spui nimic!

Nusicasiely, eu am citit ca inainte de 1 an nu trebuie date fructele cu seminte- kiwi, capsuna, ca ar fi alergene. Despre spanac....n-am idee, noi facem 5 luni peste 10 zile dar abia am inceput diversificarea, asa ca mai e cale lunga pana la spanac.

Marani, imi pare rau pentru agitatia micutei. Noi joi avem programare la homeopat, sa ne dea remediul pentru perioada eruptiilor dentare. Voi intreba daca e un remediu universal (asa cum e THUJA pentru efectele adverse ale vaccinului) sau daca e unul personalizat. Daca e universal, cine crezi ca vor fi primele care vor afla cum ii zice?????

Laura, si eu am avut problema asta cu "cand sa-i dau fructele?". Doctorita a zis la masa de 10, si imediat dupa, completare cu lapte, pentru ca in timp sa inlocuiasca laptele de la 10 cu fructe.

Ia uite, Octavian a fost la control....pai 800 de grame intr-o luna e foarte bine! Ca la carte, nu? In "Mama si copilul" zice ca din luna a patra e ok sa ia 150 grame pe saptamana, iar la tine a luat mai mult...Calma Baby l-am folosit si noi cu succes in perioada colicilor, alaturi de Colic Baby. Foarte bune produsele astea!

Danutz, granulele sunt homeopate, eu le-am luat de la HelpNet Iancului. Se numesc THUJA CH200. Si i-am dat 9 granule in 3 linguri de apa plata fiarta si racita, imediat dupa vaccin, si inca o doza la 6 ore. Cred ca au fost dulci ca Oscilococcinum, ca nu se mai satura David band! A fost muuult mai calm decat la vaccinul de la 2 luni, cand mi s-a agitat toata noaptea! Iar ca pret...sunt undeva in jur de 50 de mii de lei vechi cutiuta, ca tin minte ca am dat pe 3 cutiute cu remedii diferite 150.000 de lei.

Dandusa, asa am patit si eu cand m-am apucat sa fac documentare pe net despre diversificare. Ba m-am mai apucat si am printat o porcarie de atasament care circula pe net- cica "carte despre diversificare", o serie de articole compilate in vreo 60 de pagini . Pana la urma, tot dupa pediatra am ajuns sa ma iau, ca macar daca Doamne fereste apare ceva, tot la ea ajung, si atunci pot sa-i zic linistita "pai asa mi-ai zis sa fac". Cel putin atata timp cat sfaturile ei nu contravin ideilor mele.....

Asa...acum despre intalnirea de azi din IOR. Desiree, te rog sa nu ma iei de neserioasa, dar se pare ca ziua mea de azi e impusa de Ministerul de interne. Adica stat in casa...ca barbatu-meu a avut alarma la 3 dimineata si a plecat cu masina. In masina, caruciorul, iar in carucior, marsupiul!Incerc sa vad daca reusesc sa le recuperez cumva, dar ma indoiesc. Daca s-a lasat cu arestari, e prins pana peste cap, nu-i arde lui sa vina sa-mi aduca mie vreun mijloc de carat copilul! Va pup pe amandoi si ma straduiesc sa ajung totusi inainte sa inceapa copiii sa mearga in picioare.

A, si inainte sa inchei, sa va zic una auzita de la asistenta cea cu experienta: tanti mi-a zis sa nu-i dau lui David cereale decat in piureuri, cu lingurita, sa nu i le bag in biberonul cu lapte, ca fiecare in parte are rostul lui. Iar bagandu-i-le in lapte, voi reusi sa-l fac "pufos".Pai in mintea mea, cerealele, in orice le-as pune, tot la ingrasat duc....Oare o avea si aici legatura cu modul de combinare a alimentelor? Il pun la Montignac de la 5 luni?

Va dati seama ca azi sunt mai mult pe aici, daca nu am sanse sa plec decat vreo juma de ora in jurul blocului, cu el in brate. Asa ca revin...o zi buna tuturor!

Raluca lui David Calin (28.11.2006)
luna a cincea

Mergi la inceput

Raspuns pentru Ariadna: ai inceput cumva sa-i dai mai multa formula? David face destul de des asa cum descrii tu, si tot Nan mancam...asa ca s-ar putea sa fie de la compozitia laptelui. Stai linistita, eu i-am facut coprocultura atunci cand a inceput sa faca asa si nu avea nimic! Iar in privinta cerealelelor....mi se pare cam mult sa-i pui in fiecare biberon. Ce te faci daca se invata cu gustul asta si nu mai vrea sub nici o forma lapte simplu?

luna a cincea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

neata fetelor,

desiree noi nu mai stam in zona si ne este cam departe sa venim pana acolo sa ne vedem in parc. eu acum stau in pajura si ne plimbam in herastrau.

Asiza . lasa ca Denis e bine si doar cu 100g in plus luna asta.

Dana ce faci? te pregatesti pt vineri?
haideti fetelor care mai veniti vineri in herastrau.

pupici fug la Adina ca a inceput cu urletele de dimineata.

Raluca cu www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea 12 nov 2006

poze Adina

botez Adina

www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=55417098" target="_blank">slide Adina

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">cei mai frumosi fulguleti

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaCat spune:

Buna dimineata
Am revenit cu forte noi
La multi ani sarbatoritilor de azi sa creasca mari si sanatosi
Mi-a fost tare dor de voi si de bb
BB Nicole este foarte bine multumesc lui DD, pe drum a fost foarte linistita.Vrea sa stea in fundulet si chiar se ridica in fund de pe perne numai ca nu sta pentru mult timp.In rest totul bine.
Revin mai tarziu si va povestesc mai multe.

Poze Nicole

Nicole Oana Cat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

neatza fetili
am intrat sa va salutez .......se pare ca nu numai eu sunt deviata cu diversificarea . inca mai caut un dr pediatru adevarat - sau mai aproape de adevarat ')
pupici ca urla
D

BeBelusca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

Buna dimineata!

Ralumat, de alaltaieri noapte ii dau numai formula.Laptele meu e tot slab, asa ca n-are sens sa chinui copilul.Oricum, fara sa vreau, am facut trecerea gradat: la inceput ii dadeam formula numai la masa de seara, acum vreo 2 saptamani a trebuit sa-i mai dau si in timpul zilei o masa sau chiar doua, iar in ultimele zile (de cand am observat ca laptele meu s-a subtiat considerabil) il alaptam numai noaptea si dimineata...pana pe la 10:00 (sau chiar 12:00-13:00, daca Bogdanel vroia sa suga la san).
Vrei sa zici ca asa reactioneaza bebeii atunci cand trec de la laptele matern la formula?? Aseara nu i-am mai dat cereale, nu stiu ce sa fac in continuare....daca sa-i dau la masa de la ora 10:00.Ultimul scaun de ieri avea si fragmente galbene, iar azi dim., scaunul (o tentativa de scaun, ca a fost f. putin) a fost cam jumatate galben...jum. verdele ala inchis. Ai zice ca elimina meconiu, nu un scaun specific varstei. Bine, meconiul era cleios...scaunul actual nu este asa. La voi cam in cat timp a trecut? Si eu ma gandeam sa-i fac din nou coprocultura...sper totusi sa nu fie nevoie.
Multumesc mult pt. raspuns.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ariadna30

Buna dimineata!

Ralumat, de alaltaieri noapte ii dau numai formula.Laptele meu e tot slab, asa ca n-are sens sa chinui copilul.Oricum, fara sa vreau, am facut trecerea gradat: la inceput ii dadeam formula numai la masa de seara, acum vreo 2 saptamani a trebuit sa-i mai dau si in timpul zilei o masa sau chiar doua, iar in ultimele zile (de cand am observat ca laptele meu s-a subtiat considerabil) il alaptam numai noaptea si dimineata...pana pe la 10:00 (sau chiar 12:00-13:00, daca Bogdanel vroia sa suga la san).
Vrei sa zici ca asa reactioneaza bebeii atunci cand trec de la laptele matern la formula?? Aseara nu i-am mai dat cereale, nu stiu ce sa fac in continuare....daca sa-i dau la masa de la ora 10:00.Ultimul scaun de ieri avea si fragmente galbene, iar azi dim., scaunul (o tentativa de scaun, ca a fost f. putin) a fost cam jumatate galben...jum. verdele ala inchis. Ai zice ca elimina meconiu, nu un scaun specific varstei. Bine, meconiul era cleios...scaunul actual nu este asa. La voi cam in cat timp a trecut? Si eu ma gandeam sa-i fac din nou coprocultura...sper totusi sa nu fie nevoie.
Multumesc mult pt. raspuns.

Bogdan Andrei (29.11.2006)

Pai...nu a trecut . Tot asa face, dar o singura data pe zi. Cateodata exact cum zici tu, jumate galben, altadata tot aceeasi culoare, verde-maroniu ca noroiul. Cand adoarme, voi cauta in biblioraft sa vad explicatia, ca am citit-o undeva si iti voi scrie. Iar "grauntele" alea cica e bine sa fie acolo...Oricum, David face asa zilnic de la 2 luni.

luna a cincea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

N-ai pomenit nimic de miros....la Bogdanel au un miros ciudat (de cand iese asa, verde inchis). Adica, eu si asa-s destul de sensibila cand vine vorba de mirosuri...da` asta chiar m-a dat gata.

Mergi la inceput

Asa...hai ca am gasit.Nu e chiar ce-mi aminteam, dar....:

"Scaunele verzi la copiii mai mari sunt aesea inofensive daca apar ocazional. Ele pot fi vazute adesea la copii cu diaree si sunt doar un semn ca scaunul a trecut atat de repede prin intestin incat secretia de bila nu a avut timpul necesar pentru a-si schimba culoarea in cea normala, maro, a scaunelor obisnuite. Daca scaunele verzi apar in mod repetat, apelati la un medic" (Dr David Haslam, "Cand copilul se imbolnaveste", pag 123) - acum, explicatia asta nu cred ca te ajuta, probabil se refera la copii. Dar ceva cu secretia de bila trebuie sa fie si la bebelusi.

In ce priveste mirosul, la noi e acelasi intotdeauna. Nu pot sa-mi daucu parerea penru ca el nu a supt de la san, asa ca avem numai "cahenl" de formula. Oricum, pute de se simte prin pantaloni ca trebuie schimbat.

luna a cincea

Mergi la inceput

"cahenl" ala vroia sa fie "Chanel" Mama, nu mai stiu sa scriu!

luna a cincea

Mergi la inceput