A doua nastere prin cezariana :-)

A doua nastere prin cezariana :-) | Autor: Andruska

Link direct la acest mesaj

Daca ati nascut ambii copii cu cezariana, cum v-ati descurcat a doua oara ?

V-ati recuperat greu ? Cum a priceput cel mare ce se intampla ? La noi diferenta va fi de 4 ani si 5 luni. Treaba este ca el de fire este f mamos !!!!!!!!!!!!! Deci presimt ca nu va fi usor

Sper sa imi dati vesti bune

Andra si bb Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Florys spune:

Andruska ai intrebat ce simt fratii/surorile la venirea pe lume a unui nou fratior/surioara... Eu am povestit pe larg la http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=6398 . Intre James si Sarah Catherine sint exact 4 ani si trei luni...deci undeva pe aproape cu voi. Despre cezariana nu stiu sa-ti spun nimic fiindca ambele nasteri au fost normale.

Nastere usoara si multa rabdare cu fratiorul cel mare.

Florentina

"Sanatate ca-i mai buna decit toate!
Albumul:
"http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48&cid=473

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Buna. Uite aici http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=9463 s-a discutat despre a doua cezariana.

Bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

eu am nascut a doua fetita cind cea mare avea doi ani si o luna; am incercat cit am putut sa nu ma gindesc ce va fi si alte prapastii din astea si am si reusit; sora mea m-a ajutat in primele zile, sotul meu era deja in germania, dar fizic si psihic eu zic ca m-am refacut rapid de tot, nici urma de dureri, dupa 3 zile chiar eram fresh de tot ; eu tot cred ca atunci cind omul are de lucru pina peste cap nu mai are timp si de vaicareli.....

ca sora cea mare a fost cea mai dulce, ma pupa pe burtica, apoi a preluat din mers ingrijirea surorii ei si mi-a fost de mare ajutor, fara gluma; era si ea mamoasa dar i s-a parut firesc sa avem o "sara" si n-a comentat niciodata; la rindul ei sara ne-a ajutat pe mine si pe , am avut mereu atita treaba ca n-am mai avut timp de studiat prea mult motivele crizelor de isterie ale lui si alte bazaconii normale la virsta de 2-3 ani; al doilea copil se integreaza asa firesc intr-o familie ca nu merita sa te framinti pentru ce va fi; nu ai de unde sa stii si mai mult decit sa povestesti de acum fratiorului ca veti avea un bebe mic, dar care va creste inectisor , insa, mare - nu prea ai ce face; dar pune-l sa te ajute la pregatiri, fa-l sa se simta "parte din proces" si va fi si pentru el o bucurie ca si pentru voi;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Multumesc pentru raspunsuri

Sper sa fie bine,

Andra si bb Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Iti pot raspunde doar la intrebarea cu recuperatul... Diferenta dintre fetele mele e de aproape 13 ani, deci nu se compara cu nici una dintre voi. Pentru Wawa, sosirea surioare Emi a fost ca "a dream come true" ca sa folosesc limbajul ei. Si-a dorit o surioara si mi-a repetat-o de nenumarate ori de pe vremea cand nici macar nu il spunea pe R. Andrei va fi si el fericit sa aiba un sufletel cu care sa se joace si la cresterea caruia sa participe. Cere-i mereu ajutorul si sfatul in ceea ce priveste pregatirile pentru bb si antreneaza-l in tot felul de treburi, vorbind mereu la persoana I plural (noi trebuie sa facem, sa pregatim, etc.) Stiu ca functioneaza teribil de bine!
In ceea ce priveste recuperarea, la mine a fost foarte simplu si neasteptat de usor. M-am refacut rapid, in cateva zile puteam chiar sa gatesc iar dupa doua saptamani, aproape ca nu mai simteam deloc durerea. Acum, dupa 3 luni ma simt "ca la inceput" si fac orice: aerobic, inot, gatit, curatenie, ridic chiar si chestii grele, nu numai pe bebe.
Vei vedea ca totul va fi muuuuult mai usor decat prima data. Cel putin, stii la ce rau sa te astepti :o( Glumeam... iti urez ca totul sa mearga bine si perfect si bb sa fie voinic si sanatos.
Pupici,
Mamamariana

Mergi la inceput