Cate lichide/zi??!!
Dragele mele,
Va scriam acum cateva zile faptul ca suspectez o infectie urinara la bb de 6 luni. Ei bine, i-am facut analizele, si au iesit OK (le-am facut la 2 cabinete, sa fiu eu mai sigura).
Concluzia urinei concentrate si mirositoare a fost - prea putine lichide baute.
Copii vostri cate lichide reusesc sa bea pe caldurile astea. Noi bem cam 500 ml lapte + inca vreo 200 ml de altele (sucuri, ceaiuri, apa)- asta fara a mai pune la socoteala laptele din cereale, zeama de la supa, etc. Problema este ca nu vrea in ruptul capului sa bea mai multe - degeaba incerc eu diverse metode...zice "m m m m m" isi inclesteaza gura si gata...nu fac decat sa-l enervez.
Voi cum procedati? Cam cate lichide dati copiilor sa bea peste zi?
Pupici mici,
Mama_lui_Alex
Raspunsuri
moto spune:
Nici Seby nu vrea sa bea apa eu inca il alaptez dar pe caldurile astea ii dau cu lingurita in fiecare seara 2-3 lingurite de apa iar daca nu vrea il las in pace ....Delia si bb-ul Sebastian..
lilach spune:
Draga mamica,
Trebuie sa incerci sa-i dai cit mai multa "apa".Nu sucuri,ceai si alte chestii.
Aici la noi este cald din aprilie si pina noiembrie -decembrie,asa ca m-am obisnuit sa le dau cit mai multa apa copiilor mei.Aici trebuie sa te obisnuiesti sa bei chiar si cind nu simti ca ti-e sete,din cauza caldurii,pentru ca poti sa nu-ti dai seama cind corpul se deshidrateaza.
ella& laura,andrei,andra
mirela.mustaciosu spune:
Cat timp am alaptat nici nu a vrut sa auda de alte lichide. Ma chinuiam sa ii dau cateva zeci de ml de apa si in completare laptic de la mine. Nu stiu cate lichide reusea sa bea in acea perioada, pentru ca nu stiu ce cantitate de lapte sugea, dar dupa cantitatea de pipi din pampers, destul de mult presupun. Dupa ce l-am intarcat (la un an si jumatate) a inceput sa bea apa mai multa, dar nu suficient (asa cum spun medicii ca ar trebui). Si nici lapte nu bea 500 ml./zi asa cum ar trebui. Singurul mod prin care il conving sa bea mai multa apa este sa ii dau din sticluta (ii iau apa plata la sticle de plastic de 1/2 kg) si e super incantat ca are voie sa bea din sticla.
Andruska spune:
Andrei (3 ani si 8 luni) bea cam 1 litru si jumatate pe zi (dintre care 1 litru este sigur apa plata). Ii place foarte mult si mai mult decat atat - mai ales cand este in parc cu copii - ii dau sa bea chiar daca nu cere si bea, nu zice nu.
El nu bea ceai deloc, iar sucuri f rar. Din cand in cand mai cere apa cu bule (minerala) - dar renunta repede, il inteapa la limba
Succes si hidratare maxima,
Andra si bb Andrei
Marianar spune:
Vladut bea cam 800 ml lichide pe zi din care 200 lapte si restul ceai. Apa nu vrea.
Pupici!
Ancade spune:
Al meu copil are 1 an si 10 luni si bea cam 1-1,5l/zi apa cu sirop sau suc si 300ml lapte, plus iaurturi de baut 300ml .dar in schimb nu mananca prea mult.
Sabina spune:
Eu sunt tare ingrijorata pentru ca in afara de san nu vrea absolut nimic...asa ca nu stiu cat bea.Dar face des pipi.
Sabina & Sofia Galagia
danielac spune:
Diana are un an si 7 luni si bea cam 500-600 ml lapte , 500 ml ceai sau apa si 150 ml suc zilnic.
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
palmyrah2002 spune:
Mihnea la 1 an si 8 luni consuma intr-o zi:500 - 600 ml lapte,200 ml borsuletz si 800-1000 ml ceai+apa plata!!!
Si pe caldurile astea,e de inteles....!!!Cristina si Mihnea